cum am ajuns sa imi rulez singur tigarile

[edited 4.10.2012] In 8 luni de rulat tigari am economisit ...
[edited 15.01.2013] Smoking update 2012 (dupa 440 de zile de rulat tigari)

Acum vreo 2 saptamani am renuntat definitiv sa mai cumpar tigari in favoarea tutunului rulat si bine am facut. In primul rand este mult mai gustos tutunul. La vreo 4 zile in care am trecut pe tutunul asta am ramas in oras fara tutun asa ca am cerut unui prieten o tigara sa imi satisfac dependenta. Nu am putut sa o fumez. Incredibil. Dupa doar 4 zile nu am mai putut sa suport gustul unei tigari obisnuite. Diferenta de gust intre ele este ca de la cer la pamant.

Momentan fumez un tutun cu aroma de vanilie si cirese ce costa 15 lei punga si ma tine cam 4-5 zile. Cu alte cuvinte aproximativ cam 4 pachete de tigari ce m-ar costa 48 de lei. Diferenta de bani este pur si simplu socanta. Tigarile fumate in 4 saptamani m-ar fi costat 336 lei in timp ce tutunul rulat si toate accesoriile pentru aceste saptamani sunt undeva pe la 110 lei.


Dar trecand peste aspectul economic mai este si cel de miros. Fumul de la tigarile astea nu este atat de inecacios. Nu iti ramane in haine ca cel de la tigarile normale si e foarte usor sa aerisesti o incapere in care ai fumat.

Lucrurile astea nu sunt noi si le cunosteam de mult timp. Chiar acum cativa ani mi-a cumparat tutun, foite, filtre si roller numai ca lenea a triumfat. Era destul de dificil sa ma car cu toate dupa mine iar cu rollerul ala mic nu m-am inteles niciodata. Bonus .. nu sunt in stare sa rulez in mana.

Numai ca intre timp am gasit o tabachera in care iti cari tutunul, filtrele, foitele si cu ajutorul careia poti sa si rulezi. Totul se intampla foarte repede si rezultatul sunt niste tigari rulate care chiar arata a tigari. Bate vantul, mergi pe strada, stai jos sau faci altceva in timpul in care rulezi o tigara si nu este o problema. Jucaria m-a costat 24 de lei de undeva din zona Batistei. Din cate am inteles se gaseste si prin Obor si Berceni.

Cum ruleaza? Asta vedeti in filmuletul de 40 de secunde de mai jos. Practic poti sa rulezi si mai repede.

Nu stiu daca v-am convins sa incercati si varianta asta dar va pot spune ca momentan am convins cativa oameni sa treaca la tigari rulate. Si toata magia nu am facut-o eu ci tabachera.

Comentarii

  1. Ar fi fain daca ne-ai spune ce tutun + foite folosesti. Niste poze ar fi peste asteptari... :)

    RăspundețiȘtergere
  2. @Zoltan - sigur. Tutunul se numeste Primus si provine de la cineva din Ungaria. Foitele sunt cele standard din hartie - care dau si aspectul unei tigari normale. Am incercat si cele semi transparente din bob de orez dar nu imi placea ca cel putin pentru acest tutun se ardeau cam repede.

    Pachetul de 60 de foite costa 1.5 lei
    200 de filtre groase costa 7 lei.

    Daca mai ai intrebari go for it.

    RăspundețiȘtergere
  3. Multumesc! Nu mai am intrebari... :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Faina rau tabachera. Mi-as cumpara una doar asa, de colectie (sa o pun langa colectia de brichete Marlboro)

    RăspundețiȘtergere
  5. Cu o tabacheră din aia mai că-mi vine să mă apuc din nou de fumat :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Primele doua paragrafe zici ca sunt scoase din manualul de teleshopping :))

    RăspundețiȘtergere
  7. @nwradu - acum ca zici asta ... hmmm trebuie sa ma uit mai putin la teleshopping :)

    RăspundețiȘtergere
  8. Este foarte interesantă tabachera aia. Mă pregăteam să te întreb de ce nu rulezi mai multe odată, când ai chef, și să le ții în tabacheră, dar m-am dumirit când am văzut cât de repede merge să le rulezi.

    RăspundețiȘtergere
  9. @1nu Plus ca daca ti le rulezi pe loc poti sa ti le faci cum doresti tu. Mai tari sau mai slabe in functie de preferintele pe moment.

    RăspundețiȘtergere
  10. Si eu merg pe varianta asta. Dupa vreo luna in care mi-am rulat singurel tigari (era fun sa vezi oameni care se uitau la tine de parca eram un drogat ce rula un joint - nu am gasit roller in tara asta) cand am incercat una normala mi s-a parut absolut groaznica. Fumez mult mai putin asa, sunt gustoase, alti oameni ce nu fumeaza nu sunt deranjati de fum - aroma de vanilie sau whatever, e ft placuta, costa putin.

    RăspundețiȘtergere
  11. Si eu am trecut pe astfel de tigari. Cand am fost in Germania in septembrie mi-am luat de la un fel de tutungerie un aparat, tuburi din acelea cu filtru si tutun si de atunci am inceput sa fumez home made. Cand e gata tutunul mai dau cate o fuga pana in Ungaria si ma aprovizionez. Tutun aromat nu am incercat, ma gandesc sa cumpar la urmatoarea aprovizionare.
    Oricum, am inceput sa le prefer pe astea facute acasa dar cand ma duc in oras, la distractie, prefer sa mai cumpar un pachet de tigari pe care sa il tin pentru astfel de ocazii, nu pot cara aparatul, tuburile si cutia de tutun dupa mine :P

    RăspundețiȘtergere
  12. Salut! Spune-mi, te rog, de unde din zona Batistei ai luat tabachera, mai exact. Nu sunt din Bucuresti, dar merg incolo saptamana viitoare si as vrea sa cumpar si eu una. Multumesc anticipat!

    RăspundețiȘtergere
  13. @johnny - Cum intri pe Batistei de la Intercontinental intre fosta ambasada SUA si biserica pe partea stanga este un aprozar-magazin mai mare alimentar sau ceva de genul asta. Langa respectivul magazin este unul foarte micut. Acela este locul.

    RăspundețiȘtergere
  14. Cele mai bune tabachere pentru roll sunt cele de la OCB parerea mea. Sunt un pic mai scumpe dar isi merita banii...

    RăspundețiȘtergere
  15. @Anonim - am vazut la un prieten un OCB in weekendul ce a trecut si tind sa iti dau dreptate. Imi place ca e mai solida si pare mai de calitate. Acum intre noi fie vorba oricum nu sunt diferente atat de mari intre ele.

    RăspundețiȘtergere
  16. " Dupa doar 4 zile nu am mai putut sa suport gustul unei tigari obisnuite " Ce snobism penal...

    RăspundețiȘtergere
  17. Eu folosesc aparat de facut tigari prin injectat tutun in tuburi goale de tigara. Am mai multe arome de tutun, vrac, la punga sau la cutie sigilata. Am si aparate de rulat tigari, si tabachera cu aparat de rulat inclus.

    RăspundețiȘtergere
  18. Au aparut si accesorii faine:
    http://www.facebook.com/kavatza.romania

    RăspundețiȘtergere
  19. in iasi sunt cateva shopuri care comercializeaza doar alcool si tutun.pretul unui pachet de tabac este aproximativ la fel ca unui pachet de tigari...diferenta este:inainte fumam un pachet de tigari pe zi..un pachet de tabac ajunge pe 3-4 zile.nu este singurul atu:fumul nu este asa inecacios si nu persista in incaperi.
    eu folosesc OLD HOLBORN, dar sunt mult mai multe brand-uri.iti trebuie si foite..eu folosesc RIZLA , sunt mai ok decat OCB.si in ultimul rand filtre.
    nu ai nevoie neaparat de o masina de rulat..poti incepe cu foite taiate la colturi pentru o rulare mai usoara...si dupa cateva tigari distruse vei ajunge sa iti faci propria tigara in cateva secunde

    RăspundețiȘtergere
  20. interesanta ar fi si o recomandare de unde sa procuram tutunul,cel din magazinele de specialitate este foarte scump.
    Am incercat sa caut si pe internet dar pina acum am gasit doar furnizori neseriosi.

    RăspundețiȘtergere
  21. cat costa otabachera pe batiste?

    RăspundețiȘtergere
  22. eu am inceput direct cu iarba!
    vere ce verde e

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare în ultima lună

Lansare: Bere Haiduc de la PENNY Market la 2 lei doza

viteza medie in oras .... 10km/h

Generator de nume de cocalari!