smoking update 2012

Estimez ca au trecut 440 de zile de cand am inceput sa imi rulez singur tigarile. Acum 7 luni scriam ca am economisit 2000 de lei in 8 luni (link). Azi m-am gandit sa updatez putin cifrele dupa 15 luni de rulat.

Inainte de rulat fumam un pachet de Kent lung pe zi. More or less. O punga de tutun pe mine ma tine vreo 4-6 zile. Poate si mai mult. Weekendul asta de exemplu am fumat 3 tigari. Totusi, asta este o exceptie. Fumez mai putin pentru ca tigarile pe care mi le rulez sunt mult mai subtiri, mai scurte si in niciun caz atat de tasate ca cele de cumparat.

In vacanta de Revelion am fost 3 heavy smokers + 2 light si in 6 zile am dat gata 3 pungi jumatate - 4 de tutun. Si asta faceam toata ziua ... mancat baut si fumat ca turcii. Asta ca sa va dati seama cat ne tine o punga de tutun.

Hai sa o dam pe hard math. 440 de zile si 6560 de tigari (mi-am pastrat cutiile de filtre de cand m-am apucat de rulat: 25 x 200 de filtre groase si 13 x 120 filtre slim). In tigari obisnuite inseamna 328 de pachete in 440 de zile. Automat am -112 de pachete fata de clasicul un pachet pe zi.

440 pachete obisnuite de tigari x 12 lei media unui pachet (mai e 12 lei, nu?) = 5280 de lei pentru 15 luni. Cam pe acolo trebuia sa ma coste.

Hai sa vedem cat m-a costat de fapt:

24 lei prima tabachera
15 lei a doua
136 cutii de foite x 1.2 lei = 164 lei
25 cutii de filtre groase x 8 lei = 200 de lei
13 cutii de filtre subtiri x 3 lei =  39 de lei
sa zicem ca o punga de tutun ma tine 5 zile (nu o sa zic 6 sau 7 cat se intampla mai nou) ...
88 pungi de tutun x 17 lei pret mediu - 1496 lei
-------------------------------------------------------------
Total = 1938 lei

Bani economisiti? 3342 lei

Concluzia? E destul de simpla. 88 pungi de tutun x 40 de grame punga = 3,52 kg de tutun am bagat in plamanii mei in 15 luni. Socant.

Comentarii

  1. Sunt tare curios, ai mai mulți bani în buzunar decât atunci când fumai la pachet ? Adică simți vreo diferență financiară ?

    În general "economiile" acestea sunt de ordinul teoreticului căci dacă nu pui banii aceia de oparte, să îi strângi... diferența nu e tocmai sesizabilă.

    RăspundețiȘtergere
  2. @Bogdan - ori si cum ... nu se duc pe tigari. Dar ca sa iti raspund la intrebare - fata de aceeasi perioada a anului trecut contul meu este mult mai fericit. Evident ca nu are nicio legatura cu tutunul ci cu dorinta mea de a economisi mai mult.

    RăspundețiȘtergere
  3. Bogdan A.
    Pot fi și de ordinul practicului, nu doar al teoreticului. Pentru mine cel puțin, este. De vreo 4 ani.
    13 Lei un pachet de tigari / zi - 91 Lei/săptămânal
    20 Lei pachet tutun (foițe+filtre incluse) / 4 zile

    Diferența scade cu cât distanța de lumea civilizată e mai mare și în preț este inclus transport și alte comisioane

    Bogdan E.
    Învață să rulezi de mână (cu filtre subțiri) și folosește tabachera pentru transport. Poți ieși mai ieftin. Înțeleg că folosești Primus care e un tutun uscat, recomandat pentru injectoare. Încearcă Domingo (Virginia Blend folosesc eu, au și altele) care e mai umed și poate fi rulat mai ușor iar calitativ e mai bun. Costă 12.5 lei/pachet 40gr în .hu

    RăspundețiȘtergere
  4. @Ciprian - Nu m-am impacat deloc cu Domingo si nici cu rulatul in mana. Pentru gustul meu Primus este excelent. Tigarile ies ok si se fumeaza repede. In mai putin de un minut cred ca termin una si imi satisface nevoia de a fuma pentru destul timp.

    RăspundețiȘtergere
  5. Nihasa ai uitat sa aduni tigarile facute cu filtre de la noi cand ai ramas fara. Oricum subscriu si fac un calcul si eu ca m ai facut courious

    RăspundețiȘtergere
  6. Nihasa ai uitat sa aduni tigarile facute cu filtre de la noi cand ai ramas fara. Oricum subscriu si fac un calcul si eu ca m ai facut courious

    RăspundețiȘtergere
  7. Sa vezi economii dupa ce te lasi :)

    RăspundețiȘtergere
  8. @dorin - mai vorbim cand ramai fara tutun.

    @pisoi - sooon..

    RăspundețiȘtergere
  9. Gasesti pe okazii tutun Camel pentru injectat la cutie sigilata de 90gr, si era parca vreo 43lei cutia. te intalnesti cu omu in bucuresti, si vezi ca are si tuburi, foite si tot ce vrei.

    RăspundețiȘtergere
  10. De unde cumperi pungile de tutun la 17 lei, si cate grame are una? ca am cautat acum de mi-a venit rau.

    RăspundețiȘtergere
  11. @alin - imi trimite din cand in cand un prieten din Ungaria

    RăspundețiȘtergere
  12. Eu nu mai fumez de vreo 600 zile. Am facut o economie de 1 pachet de (dunhill) / zi x 600 zile. Si ma simt mult mai bine. Fuck em

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare în ultima lună

Lansare: Bere Haiduc de la PENNY Market la 2 lei doza

viteza medie in oras .... 10km/h

Generator de nume de cocalari!