Treceți la conținutul principal

Blogosfera - prezent si viitor

Dupa aniversare Cristi m-a rugat sa scriu despre cum vad eu blogosfera in prezent si ce preziceri am despre viitor asa ca incerc sa acopar putin chestia asta in urmatoarele randuri.

Prezent .. hmmm blogosfera e inca una faramitata in bucatele. De ce? As putea sa arunc un "din cauza orgoliilor" dar ar fi prea usor si in mare parte fals. E faramitata pentru ca bloggerii inainte de toate sunt oameni ce sunt motivati de diferite lucruri. Daca pe mine ma motiveaza networking pe altii poate ii motiveaza banii sau just for fun-ul asa ca e greu sa zici cum e blogosfera azi/acum.


Este dinamica si jucausa. Este prea dura cateodata. Este prea ahtiata dupa stiri si nu dupa experiente personale. Este intr-o comparatie idioata cu presa si jurnalistii de parca vreunul dintre noi vrea sa fie considerat jurnalist. Este subiectiva si de asta este atat de savuroasa. Este bagata in seama in sfarsit dupa lupte seculare. Este de rau ca este bagata in seama si pentru asta se arunca cuvinte ca piscotari. Este a voastra cititorilor in special si nu a bloggerilor. Este informativa dar si cateodata inutila. Este "vanduta" dar este si rebela. Este o gura de aer proaspat. Este un exercitiu de libertate. Este ranchinoasa. Este o miniatura a societatii in care traim. Si daca asta nu va place la ea atunci schimbati-o. Faceti ceva sa fie altfel. Sa fie cum vreti voi.

Viitor? Greu de spus. O sa fie un fel de zoo. Specimene diverse de care ai auzit dar rar le vezi in libertate. O sa te duci sa te uiti ca la animale pe cale de disparitie. Blogul evolueaza! Iar in modul in care se prezinta actual nu are nicio sansa sa supravietuiasca. Nu cum arata acum. Poate doar cativa sa se lupte cu morile de vant dar trendul pare sa fie spre creerea unor social networkisti sa le zic asa. Blogul ca instrument de promovare a propriei persoane va cadea pe pozitia secunda ... urmand sa fie inghitit de retelele sociale - pentru ca poate ne e prea lene sa dezvoltam subiecte compleze. Ne vom bucura la sub 400 de caractere si poze.

Chiar video. Video are potential enorm. Se muleaza mai bine pe nevoia de comunicare a societatii actuale. Cred ca sunt prea pesimist dar asta vad eu ca ne rezerva urmatorii 5 ani. Oamenii or sa vrea sa cunoasca aproape intim persoanele de la care isi iau informatii. Nu se vor mai multumii cu nickname-uri fara fata.

Oare gresesc?

Comentarii

  1. oricum oamenii (in speta eu) nu se multumeau cu un simplu nickname ci citeau si sectiunea about daca blogul se prezenta interesant iar bloggerul emitea vorbe intelepte. Eu nu sunt fana videoblogging-ului deorece nu toti suntem frumosi sau oratori innascuti. Zic sa ii lasam pe cei ca raywilliamjohnson sa o faca.

    RăspundețiȘtergere
  2. O sa invatam sa vorbim liber in fata camerei in cativa ani :)

    RăspundețiȘtergere
  3. daca o sa fie ca la zoo ne trebuie si denumiri in latina?! :))
    (mi'a placut textul)

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Era un bar mișto, dar problema era că mai venea și patronul...

Știți barul ăla făcut de patron în momentul în care a ajuns la 40 de ani și i-a dat cu virgulă bucket listul? Nu? Hai să vă zic cum stă treaba. Toată viața a visat să își deschidă un bar, dar n-a avut timp/bani/motivare. Asta până de curând când s-a dus ca berbecul.

L-a deschis. E mic, simpatic, are un specific bine delimitat, a mers chiar bine la început, dar acum începe să scârțâie. Și ăsta nu înțelege de ce. De ce în fiecare lună vin din ce în ce mai puțini clienți și încasează tot mai pe negativ.

Păi problema majoră e că patronul și-a dorit bar, dar nu și clienți. Am fost în vreo câteva locuri din astea unde noi îl deranjam pe patron. Omul era cu paharul de vin în față, cu gașca de prieteni și cu muzica la maxim. Erau pe distracție și trebuia să o mai pună pe pauză să ne aducă meniurile, să dea muzica mai încet, să ne aducă băutura și la final să ne ia banii.

Omul nu avea chef de noi, chiar dacă eram singurii plătitori de consumație din bar. N-ai cum să ceri prietenilor bani pe c…

Ieri le-am arătat Bucureștiul celor 5 noi beri aduse în România de URBB

De două zile timeline-ul meu s-a umplut de bloggeri care primiseră pachetul din imagine. Poze din toate unghiurile, selfie-uri, nebunie. Eu cred că am primit ultimul lădița care avea frumos atașat următorul mesaj: "Descoperă Europa cu berea care ți se potrivește! #beertrip", așa că presiunea a fost maximă.

Eu ce fel de poză pot să pun ce deja n-a fost făcută de ceilalți? Pe drumul spre casă, ajutat și de constituția specifică de blogger ce trebuia să care 6 kilograme, mi-am zis să fiu o gazdă primitoare și să le arăt celor 5 beri noi o fărâmă de București.

Și pentru că tot zic de ele, dar nu le-am numit, acestea sunt: Grimbergen Ambreé, Kronenbourg 1664 Blanc, Angelo Poretti 4 Luppoli Original, Angelo Poretti 5 Luppoli Bock Chiara și Angelo Poretti 6 Luppoli Bock Rossa.

Alături de ele au fost două mutat aici de ceva vreme: Guinness și Weihenstephaner Hefe Weissbier.

Rezultatul este mai jos.














Problema unui food truck făcut din pasiune e că nu se ia niciodată în serios

Sâmbătă am fost la aniversarea celor de la Ground Zero la Verde Stop - un loc ce a văzut de-a lungul timpului câteva street food festivals. Am ajuns regulamentar la 2, mi-am luat o bere și m-am tolănit regulamentar pe iarbă. Deja de la a 2-a bere au început șoriceii să danseze prin stomac așa că am făcut un tur al food truck-urilor prezente.

La BurgerVan timpul de așteptare era de peste 45 de minute, la Pește Pâine nici nu deschiseseră la aproape 3 ore de când începuse evenimentul, iar la Dianei 4 norocul a făcut să aibă gulașul făcut dinainte așa că puteai să mănânci pe loc. Nu zic că m-am resemnat, că au un gulaș bun, dar speram să bag niște cartofi prăjiți de la Pește Pâine.

Au deschis și ei jumătate de oră mai târziu și imediat s-a făcut o coadă care s-a împrăștiat repede. N-am înțeles de ce, dar mi-am zis că ăsta e momentul să merg să iau niște cartofi. Țeapă. Urmau să îi facă în 30 de minute după spusele lor. Mmda. Bine.


Am mai zăbovit ceva timp la niște vorbe și bere, dar am z…