Treceți la conținutul principal

20 de ani de Ubisoft Bucuresti

Ieri s-au implinit 20 de ani de cand 6 oameni au deschis primul studiou Ubisoft din afara Frantei. Cel din Bucuresti a inceput intr-un apartament (varianta locala a garajului Silicon Valley) iar azi numara peste 800 de angajati. Multi prieteni au lucrat la ei in acesti 20 de ani. Unii inca lucreaza. Am o relatie mai speciala cu Ubisoft tocmai din acest motiv.

atmosfera chill de gameri 
Totusi, nu pot spune ca m-am jucat atat de multe jocuri facut de ei. Nu sunt fan Assassin's Creed, Silent Hunter, Ghost Recon, Prince of Persia sau Far Cry. Nu sunt genul meu de jocuri, desi sunt titlurile lor cele mai populare. Eu sunt putin mai old school asa. Settelers, Warlords Battlecry, Rayman (raving rabbids), Capitalism 2, World in Conflict sau Morrowind - acestea sunt jocurile ce ma poarta pe raul amintirilor. 

Azi Ubisoft este producatorul unor titluri interesante pe Kinect. Cel putin din perspectiva mea. Am deja  Your Shape: Fitness Evolved 2012 si urmeaza cat de curand sa incerc si Raving Rabbids (whatever name has) si Just Dance. Soon

Trecand peste preferintele mele in materie de jocuri .... Ubisoft Bucuresti este cel mai mare player de pe piata de jocuri locala. Un avanpost ce te face sa speri...

La Multi Ani guys. 

Comentarii

  1. Am si eu niste cunostinte care acum cativa ani lucrau la Ubisoft/Gameloft (nu mai stiu exact care, dar stiu ca e cam aceasi companie) si care au fost concediati in masa pe principiu ca ajunsesera sa aibe salarii foarte mari, evident datorita vechimii si experientei. Deci filiala locala e cam naspa, sau cu idea asta am ramas eu.

    Referitor la jocuri, Assassin's Creed e una dintre seriile mele favorite.
    Pentru Kinect am incercat majoritatea jocurilor oferite de ei, singurul care m-a facut sa il cumpar si pe care il mai joc din cand in cand e MotionSports Adrenaline. Ala cu iepurii e cam pentru copii mici iar la capitolul dans, Dance Central regele.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Populare în ultima săptămână

Cele 10 lucruri care îți vor distruge restaurantul

Pe la începutul anului s-a deschis pe lângă mine un loc care avea potențial să devină destinația favorită de ieșit la bere pe vreme rea sau friguroasă. Începuseră bine și cred că nu era săptămână în care să merg pe acolo de cel puțin două ori.

Lucrurile au mers așa o perioadă și păreau că vor rezista primului an în probabil cea mai saturată zona de going out a Bucureștiului. Asta până când n-a mai mers. Nu s-au curățat, dar am fost acum vreo două zile p-acolo și cam bătea vântul. Aveau doar două mese ocupate din 25 cât cred că are pe două etaje. 
Și probabil că patronul nu înțelege cum a ajuns în situația asta în nici măcar jumătate de an de la lansare așa că m-am gândit să îl ajut cu niște răspunsuri. Nu exact despre pub-ul lui restaurant, dar prin listă probabil că va regăsi câteva greșeli pe care le-a făcut și el.

1. Muzica care este mult prea tare. Ăsta e un blestem al nostru ca specie pentru că nu reușim să înțelegem că omul nu prea are chef de țipat peste masă atunci când mănân…

În marketing există prezumția de nevinovăție?

Adică dacă eu am impresia că tu ai făcut ceva ilegal pentru a îți promova afacerea, dar este destul de improbabil ca cineva să poată demonstra asta, pot să te consider din prima vinovat sau chiar trebuie dovezi palpabile? Vorba aia, nu se apucă nimeni să îți facă campanie de awareness pentru că te urăște.

Asta e dilema mea de azi și am un exemplu concret cunoscut bucureștenilor.

Pe de-o parte Capitala s-a umplut în ultimele două luni de graffiti-uri cu "I ❤️ Buchetino", pe de alta florăria de luxBuchetino zice că nu are nicio legătură sau că ești cont fals vechi de 10 ani dacă le zici ceva de presupusul vandalism.

Chit că are sediul la nici 350 de metri de graffiti-ul de pe Biblioteca Națională a României și că e singurul brand cu numele asta din țară. Chit că formularea asta a mai folosit-o anul trecut magazinul din Londra sau tatăl antreprenoarei acum vreo două zile. N-au fost ei.

Și chiar dacă există o urmă de îndoială, n-ai cum să fii sigur fără dovezi.

Acum între noi f…

Lași bacșiș la Uber Eats? Foodpanda? Glovo?

Eu nu.

Până azi de dimineață credeam că asta e normalitatea serviciului. Pentru că de fapt de asta plătești taxa aia de livrare pentru a scăpa de căutat mărunt prin casă. Faci comanda, îți ajunge acasă, zici mulțumesc și gata.

Dar simt cum mă îngrop încet-încet. După ce că nu las bacșiș la serviciile astea ce au incluse taxe de livrare, atunci când las la alea cu livrare gratuită o fac sub forma a câtorva lei - cam 5% din comandă.

Îmi dau seama că sunt o persoană îngrozitoare, dar nu prea înțeleg de ce trebuie să recompensez pe cineva că și-a făcut treaba pentru care a fost plătit - direct din taxa de livrare sau din salariul pe care îl primește de la take away.

Înțeleg că dacă i-am complicat viața celui care livrează și implicit i-am mâncat mai mult timp decât necesita comanda este de obraz să recompensez timpul acela extra pe care l-a pierdut cu mine, dar altfel de ce i-aș lăsa bacșiș?

Ca să fiu sincer, până să îl văd pe Marius de la bucharestBIKEtraffic primind 5 lei la prima coma…