Pie-cinte by Scărlatescu în Centrul Vechi - mai bine nu

Pie-cinte by Scărlatescu în Centrul Vechi

Atunci când îți pui numele pe ceva ești la mila celor care îți fac și comercializează produsul respectiv. Oricât de strălucit ești tu, la consumatorul obișnuit ajunge ceea ce alții au făcut. Cam așa stă treaba și cu plăcintele astea ale lui Scărlătescu pe care le așteptam ca a doua venire a burgerului hipstăresc.

Deschisă recent în locul Fornetti-ului de vis a vis de Cocor, Inca Una, Va Rog! e o patiserie care este a lui sau e doar susținută masiv de Scărlătescu. Nici nu contează aspectul ăsta. Ce contează cu adevărat e că acolo am mâncat cele mai îngrozitoare plăcinte din viața mea.

Ieri am luat pentru acasă două care arătau relativ interesant pe hârtie: Pie-cintă cu bacon  - 6.5 lei și Pie-cintă cu spanac și brânză de bivoliță 8 lei. Doamna care le vindea s-a oferit să el încălzească, dar am zis că nu are rost că oricum ajungeam cu ele călii acasă. Nu știu dacă a fost o greșeală refuzul ăsta, dar acasă n-am putut să iau mai mult de 2 guri din fiecare. Chit că dansau șoriceii de ceva vreme prin stomac.

Pie-cinte by Scărlatescu în Centrul Vechi


Un mix de ingrediente și o execuție atât de pe lângă n-am mai gustat de mult. Cea cu bacon era tare și în proporție de 99.99% pâine, iar cea cu spanac și brânză de bivoliță părea că a abandonat acum mult timp biserica bunului gust. Orice patiserie din orice stație RATB are plăcinte net superioare față de asta ce poartă semnătura lui Scărlătescu.

Și revin la problema pe care am punctat-o la început. Ți-ai pus numele pe ceva și reputația ta atârnă de cât de mult chef au niște oameni pe care nu îi cunoști să își facă treaba bine. Poate nu e Scărlătescu cine știe ce expert pe zona de bucătărie fină, dar pe zona asta de tradițional românesc eu cred că știe vreo 2-3 lucruri.

La cât de pofticios pare la televizor, îmi e greu să cred că n-a băgat câteva zeci spre suta de tipuri de plăcinte făcute tradițional de niște bătrânici. Automat cred că în momentul ăla capeți o idee despre ce înseamnă o plăcintă bună și n-ai cum să pui pe hârtie o rețetă ca pie-cintele alea două pe care am încercat să le mănânc ieri. Ori le faci intenționat atât de proaste, ori cineva a greșit pe undeva.

În ambele cazuri, cel puțin până la proba contrarie, sugerez ca răspunsul să fie nu la întrebarea Vrei o pie-cintă de la Scărlătescu? Mai bine mergi și iei un covridog de la vecinul Luca că e mai ieftin și mai bun.

Comentarii

Postări populare în ultima lună

Lansare: Bere Haiduc de la PENNY Market la 2 lei doza

viteza medie in oras .... 10km/h

Generator de nume de cocalari!