M-am uitat la toate* filmele siropoase de Crăciun de pe Netflix

Crăciun cu Netflix

Îndată ce a dat prima zăpadă am băgat primul cântecel de Crăciun pe YouTube. Apoi un playlist pe Spotify și niște filme de gen pe Netflix. Dacă despre primele două nu prea aș avea ce zice pentru că vin cu nivelul clasic de nostalgie, despre mini maratonul făcut pe Netflix aș așterne câteva rânduri pe blogul ăsta.

Brief-ul filmelor ales a fost unul destul de simplu. Să fie producții originale, să fie de anul ăsta și să fie de o siropoșenie exemplară ce ar putea să prindă doar la fete de vreo 25-iș de ani. Așa am exclus orice animație sau film clasic despre Crăciun care nu se concentrează exclusiv pe o ea care se îndrăgostește de el ca apoi să se întâmple ceva și ea să fie supărată pe el ca apoi se regăsească fix înainte de final.

A Christmas Prince - Știu că e de anul trecut, nu l-am revăzut anul ăsta, dar momentan rămâne cel mai decent film de gen de văzut la modul serios, non-ironic și non-la-mișto. Am înțeles că au filmat partea a 2-a și urmează să îl difuzeze cândva în următoarele săptămâni Continuarea e deja live.  Primește puncte bonus pentru că e filmat în România. Nota finală: 5/5 borcane de Nutella.

The Holiday Calendar - Practic cu ăsta am început maratonul de siropoase. Mă tot bâzâia la cap Netflix de câteva zile și am zis să îi dau o șansă. Am rezistat 69 de minute din cele 95 de tortură și nu l-aș recomanda nici măcar ironic de vizionat. Parcă nu își știe locul și încearcă să fie mai mult decât un film random de Crăciun pe care îl vezi pentru că n-ai nimic mai bun de făcut. Nici măcar nu merită un borcan gol de Nutella în care să plângi pe toată durata lui.

Christmas Wedding Planner - Clasicul ea organizează o nuntă pentru verișoara ei când se îndrăgostește iremediabil de fostul ei. Un film care punctează excelent pe egocentrismul personajului principal și care are niște premize atât de idioate că ar putea să devină un clasic al genului ăsta de filme. Este memorabil din toate punctele de vedere și din cauza asta primește 4 din 5 borcane de Nutella din partea mea.

The Princess Switch - E fix ce te-ai aștepta din numele filmului. Prințesa vrea să trăiască o viață normală, cofetara vrea să fie o prințesă. Nu trebuie să ai o facultate de film să mulgi subiectul ăsta pentru aproape o oră jumătate și să îți iasă ceva decent. 3/5 borcane.

Christmas With A View - E cel mai edgy dintre toate văzut și cumva încearcă să ofere un twist mai modern poveștilor astea de dragoste de Crăciun. Ce înseamnă asta? Că ea este un personaj o țâră mai puternic care cu siguranță nu are nevoie de el, dar e bine oricum când îl găsește. 3.5/5

The Spirit of Christmas - Ha! Ha! ha! Filmul este atât de prost încât sper că cei care au scris scenariul trăiesc cu o permanență rușine în suflet. Povestea e cam așa: ea e avocat și trebuie să vândă un han care este bântuit de fantoma lui care nu poate să treacă "dincolo" pentru că el a murit acum vreo sută de ani când se întorcea la logodnica însărcinată. De văzut cu alcool în abundență. 2/5

Ce am învățat din toate experiența asta?

Păi, filmele în care ea apare singură pe poster sunt de evitat. Sunt făcute pentru domnișoare singure și din cauza asta câteodată se iau prea mult în serios. Au mesaje, au povești cusute cu vise și lacrimi, ies din zona asta de film ușor de râs și băut un pahar de vin.

Cele mai siropoase sunt cele în care amândoi sunt pe poster. Sunt ușoare ca o briză de primăvara și e cam ce vrei să vezi în cuplu pentru că reușesc să fie pe alocuri amuzante - intenționat - pentru că neintenționat oricum sunt extrem de amuzante.

Știu că sunt câteva care mi-au scăpat, dar mai am aproape o lună până la Crăciun. N-are rost să ne grăbim.

Comentarii

Postări populare în ultima lună

Lansare: Bere Haiduc de la PENNY Market la 2 lei doza

viteza medie in oras .... 10km/h

Generator de nume de cocalari!