Bluo

Azi m`am dus iar la LOAD ( deja cred ca stiti ca inseamna Linux Open Alternative Days - daaaa !! we love linux ) pentru prezentarea lu` Vladimir Oane legata de proiectul celor de la metromind. Proiect simplu intitulat Bluo ... de fapt tot proiectul este axat pe intuitivitate si simplitate ... asa ca numele este chiar inspirat.

Dar tot vorbesc despre proiect si nu am spus exact in ce consta el ... ei bine este un CMS ( content management system ) si in loc sa vorbesc despre ce e ala un CMS mai bine va zic ca wordpress este un CMS si am incheiat povestea. Dar Bluo nu este inca un soft de realizat bloguri ... desi Vladimir zicea ca s`au gandit ca pe viitor sa includa si facilitatea asta in el.

Bluo este realizat in sprijinul celor mai certati cu webdesignul .... sa nu zic IT. Cu el poti sa iti realizezi un site foarte usor ... adica foarte usor. Nu stiu daca m`ati inteles de prima oara ... dar este chiar teribil de usor. Pe mine personal m`a impresionat modul foarte intuitiv de a realiza ceva. Are rost sa zic si cat de bine arata site`urile? Eu am fost dat pe spate .. si vad site`uri de vreo 7 ani ... dar pentru un user care nu e familiarizat cu webdesignul ... si care reuseste foarte usor sa faca el asta ... pai cred ca va ramane inmarmurit.

Dar nu asta e frumusetea lu` Bluo ... ci multitudinea de taskuri pe care el le face in background ... fara a mai deranja utilizatorul ( utilizator care probabil nici nu stie de ce are nevoie de taskurile respective ) . Si cand am zis taskuri sa nu va ganditi la ceva malefic .. ci doar lucruri benefice de care end userul nu trebui sa isi bata capul.

Vladimir nu m`a cumparat cu bere ... pur si simplu prezentarea si utilizarea ulterioara a demo-ului ( da , este un demo pe site ... aruncati o privire asupra lui ) m`a impresionat profund. Pot spune ca astept cu interes varianta pentru bloguri ... si daca pentru wordpress nu as fi parasit blogspotul ... poate pentru bluo as face asta ... daca stau sa ma gandesc bine si poate pentru serendipity dar aia e alta mancare de peste.

In alta ordine de idei .. LOAD mi`a placut .. si iar specific ca nu am fost cumparat cu un maimutoi .. ci pur si simplu am aflat lucruri noi si mi`am mai largit nitel orizonturile ( ciudata expresie ... cea cu largit orizonturi ... pentru ca plecand de la sensul initial al cuvantului orizont .. s`a trecut la o plurificare absurda ... ca deh nu or sa fie 2 orizonturi ... ma rog .. poate ma insel ... era un fel de observatie asa pe langa subiect ... oricum nu am expertiza necesara pentru aceasta analiza *hehehe* sa zic asa ) .

Comentarii

  1. cand am zis de ce bine arata m`am referit la site`urile de prezentare de la LOAD si chiar la metromind.ro care e facut daca nu ma insel cu bluo ... demo-ul ala e nitel fucked up ca aspect grafic.

    de ce fucked up ? pentru ca toata lumea se logheaza cu admin si face ce schimbari il tai capul .

    RăspundețiȘtergere
  2. nihasa - postu asta e la misto sau ai consumat inainte sa scrii? :D

    RăspundețiȘtergere
  3. sustin ^

    main features: (?!)
    * poti da copy paste din word (vezi tinymce, nu e meritul bluo)
    * rss (a devenit deja standard, nu te mai lauzi cu asa ceva)
    * cross-browser ("merge ireprosabil pe IE si Firefox" - pai nu asa ar trebui sa mearga? am ajuns sa ne laudam ca merge ireprosabil?)
    * alerte prin e-mail (no comment - it's a fucking newsletter)

    as fi apreciat daca avea:
    * cod xhtml 1.1 valid (zic 1.1 pentru ca site-urile pe care le genereaza si asa nu sunt foarte complexe)
    * module prin a caror instalare si dezinstalare (one click) sa aduca facilitati. vrea omul un seo [basic shit - metatag-uri, keywords, calcularea densitatii cuvintelor, etc] (instaleaza modulul "seo" si are seo - right out of the box)
    * si multe altele, dar ma grabesc acum (consultanta, pe mail :))

    RăspundețiȘtergere
  4. Mie mi`a placut ca e o unealta buna pentru cei care vor sa faca un website si nu au cunostinte tehnice. Probabil ca majoritatea oamenilor care imi citesc blogul nu or sa aprecieze asta ... dar pentru voi exista alte CMS-uri mai complexe.

    RăspundețiȘtergere
  5. bluo se adreseaza oamenilor neciopliti. si cum Romania e plina de asa ceva, bluo va avea succes ;)

    RăspundețiȘtergere
  6. Bluo e foarte slab, si nu am inteles legatura cu LOAD din moment ce nu este distribuit (si) sub o licenta Open Source.

    RăspundețiȘtergere
  7. 100% de acord cu ce au zis baietii, CMS-ul ala e cam bleg (nu prea are cine stie ce module), si e cam scump (300$ fata de subdreamer, care e 50$ si e foarte cunoscut).

    In plus, intr-o lume plina ochi de CMS-uri open source foarte bune (a se vedea opensourcecms.com), au avut si oamenii astia ideea geniala de a face inca unul, dar pe bani :D How (un)cool is that?

    RăspundețiȘtergere
  8. joomla anyone?!

    si NOT FREE?! Ce treaba are cu linux?! PHP poti rula si pe windows. Ce cauta acolo?

    Oh... ii zic lu' nea' directoru' de la firma X ca ruleaza pe windows si e ieftin si reliable. Poc, am mai ars un prost.

    Morons.

    RăspundețiȘtergere
  9. Mda....ce usor e sa scuipam!
    Nu a auzit nimeni ce am spus dar toti sariti sa dati cu pietre! Nu vreau sa va conving pentru ca nu am cum.
    Oricum: comentariile voastre nu fac decat sa intareasca spusele mele de la LOAD.
    Cat depre de ce nu e open..... cand e o conferinta despre open-source? O sa fie la mementul potrivit. Oricum jumate din cei de la conferinta aveau solutii closed source ce rulau pe Linux, iar restul erau distribuitori: vezi Suse sau RedHat. By the way... de ce sa dai bani pe Suse Pro cand poti sa-l iei si gratis nu?

    RăspundețiȘtergere
  10. Eu am spus ca este slab pentru ca am incercat Bluo. Din pacate, nu am reusit nici macar sa il instalez, pentru ca folosesc o versiune recenta de php (5) si cu anumite setari (error_reporting: E_STRICT pentru cunoscatori), Bluo este inutilizabil.
    Dupa standardele mele daca nu merge este foarte slab.
    Licenta insa mi s-a parut foarte bine scrisa (nu e o gluma).

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare în ultima lună

Lansare: Bere Haiduc de la PENNY Market la 2 lei doza

viteza medie in oras .... 10km/h

Generator de nume de cocalari!