casatoria si lipsa divortului in basme si legende

Ati stat vreodata sa va ganditi cat de eficienta era dragostea de acum "odata ca niciodata"? Cand o printesa era inchisa intr-un turn sau un imparat avea ceva fete de maritat ... cum se dadea sfara in tara si zbang bong venea printul sa o salveze sau sa treaca prin probele de foc ale imparatului.

De ce vorbesc de eficienta?  Aveai de traversat sapte mari si sapte tari. Stiti care erau cele 7 mari in literatura medievala europeana? Golful Persic - Marea Caspica - Marea Neagra - Marea Rosie - Marea Mediterana - Marea Adriatica si Marea Arabiei. Asta e un fel de Spania - India pe cal.

Undeva pe la 9600 km cu o medie de 30km/zi (calarit pe teren accidentat) vine cam 320 de zile calarit. Asta e doar dus.

Cu alte cuvinte daca aveai probleme cu un dragon care nu te lasa sa pleci din nu stiu ce turn ... abia dupa 2 ani puteai sa speri ca vine un Fat Frumos sa te salveze.

Daca e sa ne gandim nitel ca de obieci erau 3 frati-printi si abia a al treilea ...  cel mai mic reusea sa salveze printesa ... asta te duce nitel pe la 6 ani usor de stat in turn.

Oare printelese imbatraneau frumos acum odata ca niciodata? Sase ani de cand afli vestea frumusetii ei pana cand poti sa o salvezi in calitate de fratele cel mai mic ... e ceva vreme.

Nunta de 7 zile si 7 nopti aduce si ea cel putin 2 ani la socoteala ( trimis invitatii plus venit invitatii ) si astfel ajungem la un 8 ani in total. Tinand cont de media de viata care era undeva pe la 30 de ani (asta zic datele istorie) iti dai seama ca nu prea mai exista a doua sansa in dragoste. Era musai sa fie dragoste la prima vedere cat amandoi inca mai erau tineri.

Cine stie cat mai dura pana alti 3 frati mai veneau sa te salveze pe tine ca printesa blocata in turn???

Deci daca vi se pare ca romantismul si cavalerismul din basme a disparut ... ganditi-va ca asta faceai o data in viata .... si se strange ceva pasiune in 8 ani de nefe.


Cu alte cuvinte  .. bagati-va mintile in cap si carpe diem - traiti momentul !!!

The happy end.

Comentarii

  1. Asta înseamnă că gagicile trebuiau să-l enerveze pe zmeu / balaur pe la vreo 10 ani, ca să nu fie prea bătrâne pe când apărea Prâslea.

    RăspundețiȘtergere
  2. :)) e aşa drăguţ post-ul ăsta!

    RăspundețiȘtergere
  3. Doar tu nu chiar crezi ca venea careva din india sa salveze Cunegonda.

    7 mari si 7 tari dar asa, mai de Schvitzera : mari cat un lac si tara cat tara Oasului.

    Doua saptamani si-ai ajuns.

    RăspundețiȘtergere
  4. Bineinteles ca lipseste divortul din basme. Daca toate se petrec odata ca niciodata, inseamna ca idealizarea lui odata se intampla de fapt niciodata. Prin urmare totul e roz, pentru nu se intampla nimic concret, ci doar educativ.

    RăspundețiȘtergere
  5. De fapt sunt 2 alternative: get a life sau get a horse!fiecare dupa posibilitati ;)

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare în ultima lună

Lansare: Bere Haiduc de la PENNY Market la 2 lei doza

viteza medie in oras .... 10km/h

Generator de nume de cocalari!