Azi a plouat

Pipera glorioasă într-o zi de Valentine's Day din 2018
Pipera glorioasă într-o zi de Valentine's Day din 2018

Ploua de vreo 7 ore când am ieșit în dimineața asta cu câinele pe afară. Așa și? În București plouă în medie cam 108 zile pe an. Ziua de azi nu are nimic special față de celelalte. Chiar că. Și cu toate astea, te uiți la fețele oamenilor și îți dai seama cât de supărați sunt de această banalitate.

Ai zice că cei mai supărați sunt ăia care nu s-au uitat pe geam când au plecat de dimineață și s-au îmbrăcat total prost pentru cei câțiva mulți stropi de afară. Dârdâie vizibil, fac pasul mare, dar nu sunt ei cei mai supărați.

Nici cei care s-au înarmat cu umbrele ieftine care twerkuiesc în vânt. De ce să investești în ceva ca lumea când plouă doar 108 zile pe an? Mai bine te cerți cu ea, o abandonez și faci și tu pasul mare pentru a ajunge într-un loc ferit de vânt și apă. Nu, nici ei nu sunt cei mai supărați.

Dacă vă vine să credeți, cei mai necăjiți pe vremea de afară sunt ăia care stau într-un fel de fotoliu, feriți de ploaie și frig; și care tot ce trebuie să facă e să învârtă de o mare gogoașă și să asculte cum își dau ultima suflare crenvurștii în emisiunea Exarhu.

Ca o mică paranteză, azi am făcut și eu crenvurști, dar n-au pârâit ca la radio.

Și să ne întoarcem la poveste.

Da!

Cei pe care îi încruntă cel mai mult vremea asta sunt cei care petrec cel mai puțin timp în direct contact cu natura. Se agită, claxonează, s-ar băga și se bagă chiar dacă totul e blocat. Și dacă nu era blocat înainte, acum cu siguranță e blocat pentru că s-au băgat prost. Se grăbesc și nimeni în jurul lor nu pare că se grăbește. Dar sincer nu știu de ce, pentru ei experiența de azi e similară cu cea de ieri când afară era cald și bine; 18 grade la ora 7 dimineața și o adiere de 0.9 m/s din SE.

Mi se pare destul de amuzant. Poate e și din cauză că eu nu mă grăbesc. Câinele meu nu se grăbește pentru că are de mirosit același petic de iarbă pe care l-a mirosit și ieri. Și pe care îl va mirosi cel mai probabil și mâine.

Și mergem încet și nu ratăm nicio băltoacă. Pe ea nu o deranjează și eu oricum sunt îmbrăcat adecvat pentru că știu că plouă 108 zile pe an în București.

Bucurați-vă ca un golden retriever de ploaie.

Comentarii

Trimiteți un comentariu

Postări populare în ultima lună

Lansare: Bere Haiduc de la PENNY Market la 2 lei doza

viteza medie in oras .... 10km/h

Generator de nume de cocalari!