Treceți la conținutul principal

cronica celui mai popular retweet romanesc

Conform barometrului zelist pe 2009 cel mai lung retweet romanesc (cu link catre un blog) a fost interviul lui zoso cu basescu. Acela a reusit sa stranga 86 de retweet-uri. Recordul de anul trecut a fost batut azi cand un post de-al chinezului a reusit sa stranga in 8 ore 104 retweet-uri.

Cum aveam prea mult timp liber m-am gandit sa prezint niste statistici despre acest retweet.
  • 104 useri de twitter au dat retweet (asa zice zelist)
  • 48 692 este audienta aproximativa pe twitter a celor 104
  • intervalul de care vorbim este de 8 ore (10:30am - 18:30pm)
  • in total 741 de click-uri au trecut prin acel link scurtat de bit.ly (692 de pe twitter iar restul rss/facebook/etc)
  • CTR-ul pe twitter e undeva pe la 1.42% iar cel total presupun ca e semnificativ mai mic

32 de ore mai incolo numarul de click-uri e 814 (750 twitter). Asta inseamna un CTR de 1.54% pe twitter. 

Concluzia? Fiecare intelege ce vrea din chestia asta. Astept sa ma luminati si pe mine voi cititorii mei.



[later edit] Se pare ca nu s-a inteles exact ce am vrut sa fac cu acest post. Nu e vorba de invidie sau ironie la adresa chinezului.

El era doar exemplul pe care imi continuam o idee mai veche legata de social media (link). Folosind-se de bit.ly mi-a fost foarte usor sa scot valorile de mai sus asa ca mi s-a parut o idee buna *sa il folosesc*.

 Sincer nici nu-mi dau seama de unde a iesit ca sunt invidios sau ironic la adresa acestui record. Totusi este un record si trebuie tratat ca atare.

Comentarii

  1. De unde ai aflat CTR pentru Twitter? E specific pentru România sau e o medie internațională?

    RăspundețiȘtergere
  2. Ah, OK. Ai adăugat „later edit” exact când eu scriam comentariul cu întrebarea.

    RăspundețiȘtergere
  3. E specific acestui exemplu.

    Nu am resursele necesare sa fac un studiu pe bune. Dar presupun ca ctr-ul e undeva pe la 3-4%

    RăspundețiȘtergere
  4. mere cu pere ! audienta celor 104 poate sa fie de 5.000 sau 10.000 sau cine stie? dar nu se duce in nici un caz spre 40.000

    RăspundețiȘtergere
  5. mai lasa twitterul si toate rahaturile cu google si mai scrie si tu ceva interesant pe blogul asta :P

    RăspundețiȘtergere
  6. @alin - atati urmaritori au cei 104. Nu sunt unici dar sunt considerati doar cei de pe twitter. Sunt destui cei care isi varsa twitturile in facebook/linkedin sau blog si audienta poate sa creasca semnificativ.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Deschidere: Shoteria Stația Fantastică

Generația nouă de petrecăreți din Centrul Vechi a dat naștere unui concept interesant: fast bar-ul. Locul unde ajungi să bei ceva cu niște prieteni înainte de poposi într-un club. Așa de încălzit puțin și de intrat în spiritul de petrecere. E locul unde n-ai scaune să te parchezi la povești sau să zăbovești cu orele. Totul e pe repede înainte.

E suficient să ajungi o seară în Shoteria 1 - Stația de primă alcoolizare - să simți pe pielea ta cât de bine a prins. Grupuri și grupuri de oameni care vin să dea un shot - două înainte de a se duce regulamentar la 23:00 în club. Ajută și faptul că au varietate de shot-uri pentru toate gusturile, așa că nu mare e mirarea să vezi grupuri de fete cot la cot shot la shot cu grupuri de băieți.

Lucrurile au mers atât de bine în ăștia 2 ani de Shoteria 1 încât vineri au mai deschis un loc. De data asta s-au concentrat pe long drinks sau shotail-uri cum le zic ei. Un loc puțin mai măricel ca primul, dar sub același concept-umbrelă. Un loc unde să pet…

S-a întâmplat nefăcuta: Chefi la cuțite e mai digerabil ca MasterChef

Nu credeam că o să zic asta vreodată, dar Chefii la cuțite s-au transformat încet, încet într-un fel de Top Gear culinar. Prietenia dintre ei a început să își spună cuvântul și întreg show-ul a devenit mult mai ușor de digerat chit că nu este produs la nivelul calitativ MC.

Între timp au renunțat și la jignirile gratuite, doar de dragul de a fi, așa că întreaga experiență este una care binedispune. Știu că elitismul culinar își face cruce în acest moment, dar nici Chefii și nici MasterChefii n-au emisiuni care să aibă legătură cu gătitul.

M-am uitat la 4 episoade și nici snopit în bătaie moldovenească n-aș putea să îmi aduc aminte de vreun preparat care m-a impresionat sau o tehnică pe care am deprins-o.

Emisiunile sunt pe zona pur de entertainment, iar Chefii fac asta mai bine printr-o carismă tip grup de prieteni. Chit că e pe glume de cartier, recunosc că m-am uitat și am râs de multe ori la emisiunea lor. E posibil ca ăsta să fie un prin semn de stockholm syndrome.

Cu toate asta …

Monitoarele de gaming, 9 ani mai târziu

Săptămâna trecută am dat o fugă să văd cele mai noi monitoare de gaming de la Samsung și mi-am adus aminte de o întâmplare la un lan party de acum 9 ani. Ne-am strâns noi în sufrageria unui prieten și ne-am chinuit regulamentar să facem rețeaua să meargă. Pe vremea aia așa stăteau lucrurile, te strângeai, băgai niște bere și vreo 5 ore te chinuiai să vă vadă rețeaua pe toți.

Octavian Fulger de la WASD primise un monitor de gaming în teste și l-a adus la micul nostru lan party. Ca să înțelegeți ce însemna atunci un monitor de gaming, noi majoritatea încă eram pe monitoare cu tub. Era science fiction ideea de monitor led de gaming.

Ăsta mai avea în plus și comenzile pe touch. Incredibil. Nici nu apăruse prima generație de Iphone, touch-ul era la nivelul fantezist de tehnologie. Eh. Pleacă Fulger să ia niște ceva și ne lasă pe noi, maimuțele, cu monitorul cu touch.

Nu exagerez, cred că 30-40 de minute ne-am chinuit să îl pornim. Ceva nu se lega. Încercam să îl atingem în toate felurile …