Treceți la conținutul principal

invata cum sa iei mita - spaga ba boule

Tocmai am vazut o stire despre nu stiu ce profesor ce a fost prins cand lua spaga si mi-am adus aminte ca de mult am vrut sa scriu un mic ghid despre cum sa iei spaga ca un profesionist.  M-am saturat de amatorismul asta general de care dau dovada un bun procent de gainari - infractori. Hai sa va zic cum se face.
  • niciodata nu verbaliza pentru ce sunt banii pe care tocmai ii primesti - vorbeste despre ei ca un imprumut
  • cumpara-ti o lanterna cu ultraviolete ( da prostule ... banii sunt insemnati)
  • nu face asta in public ca te filmeaza
  • nu te mai aseza in fata lui (asta e mai mult estetic ... ma irita pe mine filmarile ascunse de genul ala)
  • nu-l lasa sa vina cu geanta / poseta / rucsac whatever (e clar ca are o camera video in el)
  • fa rost de un frigider gigantic - majoritatea camerelor astora minuscule au temperaturi de utilizare intre -10 si 50 de grade.
  • dezbraca-i la bustul gol - sa vedem acum unde isi mai baga camera ascunsa
  • tine-l de vorba ore intregi (spy camsurile astea nu au durata de viata a bateriei prea mare ~ 1.5-2h)
  • pune-l sa iti trimita banii prin posta intr-un plic pe care sa nu treaca expeditorul
  • dreseaza un animal (porumbel/uliu etc) caruia sa ii dai banii proaspat primiti si sa ii duca acasa
  • baga banii intr-un shredder de hartie si rade-i in fata (expresia fetei o sa fie de nepretuit)

Comentarii

  1. Petra Cristina Ene11 martie 2010, 18:11

    Esti plin de sfaturi folositoare!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ma bucur sa stiu ca exista cineva ce apreciaza efortul depus

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

În ultimul an am mers pe jos cam 2480 de km

Zilele astea s-a împlinit un an de când am început să port o brățară de fitness. E vorba de un Garmin Vivofit 2 pe care nu l-am dat niciodată jos în ultimele 365 de zile - doar de curiozitate de a vedea cât merg pe jos într-un an. Răspunsul a fost puțin dezamăgitor:

Cam 2480 de kilometri parcurși pe jos într-un an.

Zic dezamăgitor pentru că speram să trec de 2500 până când scriu însemnarea asta.

Aplicația a contorizat doar vreo 2430 pentru că vreo 5-6 zile extrem de active au reprezentat erori de sincronizare și tot ce am făcut în zilele respective s-a pierdut în neant. Estimez eu că e vorba de vreo 50 de kilometri maxim.

În rest, cam așa arată treaba ca în imaginea de mai jos. Trei milioane și ceva de pași, o medie de 6.8 kilometri parcurși zilnic pe jos și un record de aproape 18 km într-o zi călduroasă de mai.


Problema este că deși valorile par mari, cu siguranță peste media bucureșteană, realitatea e că denotă sedentarismul modern. Citeam acum ceva vreme un studiu similar făcut p…

S-a întâmplat nefăcuta: Chefi la cuțite e mai digerabil ca MasterChef

Nu credeam că o să zic asta vreodată, dar Chefii la cuțite s-au transformat încet, încet într-un fel de Top Gear culinar. Prietenia dintre ei a început să își spună cuvântul și întreg show-ul a devenit mult mai ușor de digerat chit că nu este produs la nivelul calitativ MC.

Între timp au renunțat și la jignirile gratuite, doar de dragul de a fi, așa că întreaga experiență este una care binedispune. Știu că elitismul culinar își face cruce în acest moment, dar nici Chefii și nici MasterChefii n-au emisiuni care să aibă legătură cu gătitul.

M-am uitat la 4 episoade și nici snopit în bătaie moldovenească n-aș putea să îmi aduc aminte de vreun preparat care m-a impresionat sau o tehnică pe care am deprins-o.

Emisiunile sunt pe zona pur de entertainment, iar Chefii fac asta mai bine printr-o carismă tip grup de prieteni. Chit că e pe glume de cartier, recunosc că m-am uitat și am râs de multe ori la emisiunea lor. E posibil ca ăsta să fie un prin semn de stockholm syndrome.

Cu toate asta …

Deschidere: Shoteria Stația Fantastică

Generația nouă de petrecăreți din Centrul Vechi a dat naștere unui concept interesant: fast bar-ul. Locul unde ajungi să bei ceva cu niște prieteni înainte de poposi într-un club. Așa de încălzit puțin și de intrat în spiritul de petrecere. E locul unde n-ai scaune să te parchezi la povești sau să zăbovești cu orele. Totul e pe repede înainte.

E suficient să ajungi o seară în Shoteria 1 - Stația de primă alcoolizare - să simți pe pielea ta cât de bine a prins. Grupuri și grupuri de oameni care vin să dea un shot - două înainte de a se duce regulamentar la 23:00 în club. Ajută și faptul că au varietate de shot-uri pentru toate gusturile, așa că nu mare e mirarea să vezi grupuri de fete cot la cot shot la shot cu grupuri de băieți.

Lucrurile au mers atât de bine în ăștia 2 ani de Shoteria 1 încât vineri au mai deschis un loc. De data asta s-au concentrat pe long drinks sau shotail-uri cum le zic ei. Un loc puțin mai măricel ca primul, dar sub același concept-umbrelă. Un loc unde să pet…