responsabilitatea sociala in 2010

Dragos Dehelean m-a invitat sa raspund la 4 intrebari despre responsabilitatea sociala in anul ce a trecut. Am acceptat si am inceput sa ma gandesc indelung la prima intrebare. Dupa aproape 5 zile mi-am spus ca este cazul sa raspund desi pentru mine responsabilitatea sociala e mai rara ca Baba Cloanta.

  • Care sunt primele 3 companii pe care le apreciezi cel mai mult pentru cum s-au implicat in societate in 2010 si de ce?
Raiffeisen Bank (I  love Velo), UniCredit (Cicloteque), Vodafone Romania (O sansa pentru viata) si Sensiblu (Nuepoveste.ro).

Acesta nu este un top. Sunt singurele companii de care stiu ca s-au implicat intr-un proiect de responsabilitate sociala. Cu 4 nu poti sa faci un top de 3. 

  • In ce masura marile companii au raspuns in 2010 asteptarilor tale in privinta implicarii in societate?
Am aceeasi problema ca la prima intrebare - cand pe o perioada de 2 ani iti aduci aminte doar de 4 proiecte nu cred ca se poate vorbi de zel din partea marilor compani. Sunt tentat sa zic ca nu s-au implicat deloc si asta reprezinta cum s-au vazut 2010 de pe partea mea a baricadei. Poate ma insel ... poate ca nu.

  • Ce asteptari ai de la companii in privinta responsabilitatii sociale pentru 2011?
Vreau ca in 2012 cand o sa raspund la prima intrebare sa stau tot 5 zile sa ma gandesc la un raspuns. Nu pentru ca nu reusesc sa imi aduc aminte vreun proiect ci pentru ca nu pot sa ma hotarasc care au fost cele mai bune. Imi doresc sa vad mai multe proiecte pentru educatie, mediu si sport.

  • Ce esti dispus sa faci pentru a le stimula pe companii sa fie mai responsabile in 2011?

Sunt dispus sa ma las prada emotiilor si sa va asigur un loc in top of mind pentru proiecte extraordinare. As da o sansa in plus unei companii responsabile social in fata uneia ce nu s-a implicat in astfel de proiecte. E doar o sansa dar poate sa fie picatura care inclina balanta.

Raspunsuri date de alti oameni gasiti pe responsabilitatesociala.ro

Comentarii

Postări populare în ultima lună

Lansare: Bere Haiduc de la PENNY Market la 2 lei doza

viteza medie in oras .... 10km/h

Generator de nume de cocalari!