Treceți la conținutul principal

omleta ni ha

Ce misto e cand te loveste foamea dar si lenea in acelasi timp si trebuie sa fii inventiv cu ce ai prin frigider. Azi cam asta s-a intamplat. Imi era pofta de ceva asiatic dar imi era lene sa ma duc pana la bancomat sa scot bani pentru o eventuala comada. Asa ca mi-a trecut prin cap sa fac omleta cu de toate (din ce aveam prin casa) in stil asiatic.

Rezultatul il vedeti mai jos si va pot spune ca a fost excelent. Ce nu mi-a convenit mie prea mult a fost ardeiul gras folosit care era corcit cu un ardei iute. Nu am o problema cu ardeiul iute... daca aveam puneam si din ala in reteta ... dar asta avea un gust ciudatel. Deci grija lardei :)

Ce are in ea? Ceapa, usturoi, ardei gras, sos de soia, piper alb, oregano, maghiran (nu stiu ce este dar mirosea bine asa ca l-am folosit si pe el), oua, busuioc si un strop de vin alb. Cam in ordinea asta in wok. Dupa cum bine va dati seama cam asta era tot ce aveam prin casa.


Are o culoare mai ciudatica dar asta e de la sosul de soia. Dar credeti-ma ... daca va place mancarea asiatica o sa va placa si reteta asta. N-am avut morcovi ca ii imprieteneam si pe ei. Suna ciudat morcovi in omleta? Am mai facut si putin crocanti asa sunt fix unde trebuie.

Daca era si putin picanta ... mmm de vis. Dar nu aveam nimic adecvat :) Anyway pofta buna!

omleta ni ha :)))

Comentarii

  1. Cu prima ocazie o sa incerc, mi-ai facut super pofta daca se poate spune asa

    RăspundețiȘtergere
  2. Lucrurile bune in general arata dubios :) si ingrasa

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Diablo 3: Rise of the Necromancer a ieșit fix cum trebuia să fie

Versiunea scurtă la ce vreau să zic este deja în titlu.

Versiunea lungă este că după vreo 2-3 ore jucate pot spune cu mâna pe inimă că îmi place necromanul mai mult decât jumătate din clasele din Diablo 3. Aduce destul de mult a ceea ce am jucat aproape obsesiv în Diablo 2 și lucrul ăsta nu poate decât să mă bucure. Nu la fel de mult ca anunțul unei versiuni remastered D2, dar p-acolo.

De fapt DLC-ul ăsta este atât de bine închegat încât singurul reproș pe care îl am este referitor la decizia de a aduce necromancerul în universul Diablo 3 printr-un DLC și nu o expansiune. Blizzard fiind printre puținele companii care ignoraseră modul ăsta de muls bani. Ei lucrau 2-3 ani, făceau o expansiune, îi trânteau un preț de 60 de euro și știam că am o grămadă de conținut de care pot să mă bucur.

Pachetul ăsta digital e relativ ieftin pentru un DLC, doar 15 euro, dar s-ar putea să fie primul dintr-o întreagă serie. Lucru care sincer nu mă coafează. Nu pentru că sunt scârțar, dar pentru că DLC-u…

Strongbow - de ceva vreme lansata si la noi in 3 sortimente

Lansarea efectiva a fost acum vreo 3-4 saptamani, dar am evitat sa scriu despre asta inainte sa o localizez offline intr-un supermarket. Oho si cat de greu a fost sa fac asta. Am vanat in Carrefour-ul si Mega Image-ul de la Piata Unirii de parca viata mea depindea de asta.

Cred ca m-ati vazut p-acolo. Cu ochii mijiti, eram cel nehotarat la raionul de beri de import. Ocazional faceam 13-14 si pe la cele cu arome si chiar pe la sucuri - de unde sa stiu unde naiba ar pune ei cidrul (mai are rost sa zic si de mere?).

Gata cu panica! intr-un tarziu au bagat si la mine in cartier cidru Strongbow.


Ce as putea sa zic despre Strongbow? Este un hard cider (4.5% alcool) si la noi in tara vine in trei variante: gold apple, red berries si elderflower. Gold e cel clasic de care probabil ai mai baut prin irish pub-uri, cel de soc nu este pentru toata lumea datorita aromei puternice, iar cel de fructe de padure pare o varianta mai domolita a unui Framboise.

Dupa ce am testat intensiv toate variantele…

Condimental de Calif vis a vis de Camera de Comerț

Când sfânta treime a rotisorului din Centrul Vechi s-a destrămat, atunci când Calif și Divan și-au luat tălpășița că erau în clădiri cu risc seismic, am trăit o adevărată dramă. Unde îmi voi rezolva eu poftele nocturne? Mai ales că și Dristorul de la Budapesta a făcut ceva pași spre Tineretului.

Cumva parcă toți s-au vorbit și m-au părăsit. Am mai încercat eu din când în când să îi mai vizitez pe la Iancului, Romană și Tineretului, dar de multe ori era peste mână. Trebuia să mă duc special pentru ei în zona aia, lucru care cam știrbea din pofta ad hoc a kebabului.

 Soarele a venit și pe strada mea. Acum vreo săptămână am văzut un Condimental de Calif la 2-3 minute de mine și n-am știut de unde să îl apuc că era închis și nu părea să fie operațional încă. Norocul mi-a surâs ca aseară să îl găsesc deschis și i-am trecut pragul cu emoția unul prichindel în prima zi de școală.


Am luat un Dill Kebab de vită, un Kebun și o limonadă. Un ce? Un Kebun - chestia din poza de mai sus: pui, humus…