Treceți la conținutul principal

Atunci cand e atat de frig incat iti scade temperatura motorului cand masina merge

Tot astept clipa asta de vreo luna. Un frig ca la carte care sa se lege cu ce vreau sa va zic. Aseara pe la 1-2 noaptea eram pe A2 sa vad Geminidele. S-a ales autostrada ca oricum in Capitala nu vezi picatura de stea. Ce mega fail a fost. Kilometri si kilometri de ceata de iti intra in oase. O ceata atat de laptoasa, incat abia vedeai cu proiectoarele de ceata o jumatate de masina in fata. Exagerez putin. Vedeai o lungime intreaga.

vizibilitatea de aseara
Si frig. - 20 de grade arata masina. Dardait in echipament decent de iarna (nu de snowboarding) pentru a incerca sa faci doua trei poze. N-a iesit nimic. Abia am vazut 3 stele cazatoare. Dar eu despre frig vorbeam sa va zic. Stiti ce merge bine cand e foarte frig? Ceva cald. Ba nu! Ceva fierbinte.


Vin si ceai sunt clasice .... dar ce ati zice de niste unchiu Jack Daniel? Fierbinte! Ei bine acum o luna au lansat Jack Daniel's Winter Edition - singurul Jack care se bea fierbinte. Atentie ... fierbinte. Nu fiert!

Sezonul de iarna in rai :)  (via Radu)
Cum este? Mai slab ca batranul Jack. 15%  vs 40 % cat are cel bine cunoscut. Miroase putin a vin fiert. Gustul este foarte familiar, dar inca nu am reusit sa imi dau seama cu ce il asociez. E bun si te poate surprinde de ce cantitati poti consuma fara sa iti dai seama.

Este ceva ce merge perfect dupa un snowboarding. De asta m-am si ferit sa scriu cat timp termomentru nu trecuse pe negativ. Nu apreciai cu adevarat licoarea fierbinte. Toti care l-au gustat (bloggeri la lansare si prieteni) s-au codit in prima instanta, dar pana la urma au dat acelasi verdict: e bun si merge.

Ce s-ar putea sa va bucure e ca Winter Edition-ul se gaseste doar in cateva tari (Germania, Austria, Slovenia si Romania). In sfarsit nu ne mai simtim si noi ca o tara de lumea a 3-a. Nici macar in US of A nu este disponibila. Tarile alese par sa aiba cam aceleasi atuuri: sporturile de iarna se bucura de o popularitate crescuta.

Una peste alta  ... am cunoscut-o si pe Lynne Tolley - stra-stranepoata lui Jack Daniel. Un fel de royalty pentru orice consumator de spirtoase. E o tanti joviala care pare sa fie tot timpul intre doua guri de Jack. Poate de aia este si degustatoare oficiala de Jack Daniel's.

Eu cam atat am avut de zis. Inca mai dardaie personalitatea in mine dupa frigul de aseara. Incercati Jack Daniel's Winter Edition si daca nu va place sa veniti aici sa ma trageti de ureche. O sa va placa cu siguranta daca il consumati cum trebuie: afara in zapada :)

Comentarii

  1. Eu am patit chestia din titlu :)) Nu e foarte placut :)
    Problema o am si acum, doar ca nu mai stau in trafic atit de mult, deci efectul e mai slab.

    RăspundețiȘtergere
  2. Problema mea cu frigul este că nu mi se încălzește motorul mai mult de 60 de grade, deci este sub-optim, deci consumă mai mult.

    Că eu, de consumat, nu consum whiskey.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Condimental de Calif vis a vis de Camera de Comerț

Când sfânta treime a rotisorului din Centrul Vechi s-a destrămat, atunci când Calif și Divan și-au luat tălpășița că erau în clădiri cu risc seismic, am trăit o adevărată dramă. Unde îmi voi rezolva eu poftele nocturne? Mai ales că și Dristorul de la Budapesta a făcut ceva pași spre Tineretului.

Cumva parcă toți s-au vorbit și m-au părăsit. Am mai încercat eu din când în când să îi mai vizitez pe la Iancului, Romană și Tineretului, dar de multe ori era peste mână. Trebuia să mă duc special pentru ei în zona aia, lucru care cam știrbea din pofta ad hoc a kebabului.

 Soarele a venit și pe strada mea. Acum vreo săptămână am văzut un Condimental de Calif la 2-3 minute de mine și n-am știut de unde să îl apuc că era închis și nu părea să fie operațional încă. Norocul mi-a surâs ca aseară să îl găsesc deschis și i-am trecut pragul cu emoția unul prichindel în prima zi de școală.


Am luat un Dill Kebab de vită, un Kebun și o limonadă. Un ce? Un Kebun - chestia din poza de mai sus: pui, humus…

Trigger words la Poșta Română

Pentru că tot m-am întors de 10 minute de la un oficiu poștal unde în teorie trebuia să ridic niște tricouri venite de pe threadless.com, lucru care nu s-a întâmplat dintr-un motiv care îmi e străin, am zis să fac un scurt ghid despre ce cuvinte ar trebui evitate atunci când vorbești la ghișeu.

Primul a fost curier. E posibil ca toată lumea să râdă de mine că nu știam acest trigger word de bază, dar în simplitatea mea, numesc curieri toți cei care vor să îmi livreze ceva. Eu o țineam pe a mea că m-a sunat curierul Poștei Române să îmi livreze ceva vineri, ea tot îmi spunea că Poșta Română nu are curieri și poate altcineva a încercat să îmi livreze ceva.

Ba că e agentul poștal, ba că e nu mai știu ce poștal, dar cu siguranță nu e curier. Bine. Fie ca voi. Am continuat să îi zic reprezentantul Poștei, dar nici așa n-am avut succes. Dacă nu știu titulatura lui exactă, n-au cum să își dea seama cine și ce a vrut să îmi livreze. Mai că îmi venea să zic ca Despot Tricouri în...

Al doilea c…

Strongbow - de ceva vreme lansata si la noi in 3 sortimente

Lansarea efectiva a fost acum vreo 3-4 saptamani, dar am evitat sa scriu despre asta inainte sa o localizez offline intr-un supermarket. Oho si cat de greu a fost sa fac asta. Am vanat in Carrefour-ul si Mega Image-ul de la Piata Unirii de parca viata mea depindea de asta.

Cred ca m-ati vazut p-acolo. Cu ochii mijiti, eram cel nehotarat la raionul de beri de import. Ocazional faceam 13-14 si pe la cele cu arome si chiar pe la sucuri - de unde sa stiu unde naiba ar pune ei cidrul (mai are rost sa zic si de mere?).

Gata cu panica! intr-un tarziu au bagat si la mine in cartier cidru Strongbow.


Ce as putea sa zic despre Strongbow? Este un hard cider (4.5% alcool) si la noi in tara vine in trei variante: gold apple, red berries si elderflower. Gold e cel clasic de care probabil ai mai baut prin irish pub-uri, cel de soc nu este pentru toata lumea datorita aromei puternice, iar cel de fructe de padure pare o varianta mai domolita a unui Framboise.

Dupa ce am testat intensiv toate variantele…