Treceți la conținutul principal

Atunci cand e atat de frig incat iti scade temperatura motorului cand masina merge

Tot astept clipa asta de vreo luna. Un frig ca la carte care sa se lege cu ce vreau sa va zic. Aseara pe la 1-2 noaptea eram pe A2 sa vad Geminidele. S-a ales autostrada ca oricum in Capitala nu vezi picatura de stea. Ce mega fail a fost. Kilometri si kilometri de ceata de iti intra in oase. O ceata atat de laptoasa, incat abia vedeai cu proiectoarele de ceata o jumatate de masina in fata. Exagerez putin. Vedeai o lungime intreaga.

vizibilitatea de aseara
Si frig. - 20 de grade arata masina. Dardait in echipament decent de iarna (nu de snowboarding) pentru a incerca sa faci doua trei poze. N-a iesit nimic. Abia am vazut 3 stele cazatoare. Dar eu despre frig vorbeam sa va zic. Stiti ce merge bine cand e foarte frig? Ceva cald. Ba nu! Ceva fierbinte.


Vin si ceai sunt clasice .... dar ce ati zice de niste unchiu Jack Daniel? Fierbinte! Ei bine acum o luna au lansat Jack Daniel's Winter Edition - singurul Jack care se bea fierbinte. Atentie ... fierbinte. Nu fiert!

Sezonul de iarna in rai :)  (via Radu)
Cum este? Mai slab ca batranul Jack. 15%  vs 40 % cat are cel bine cunoscut. Miroase putin a vin fiert. Gustul este foarte familiar, dar inca nu am reusit sa imi dau seama cu ce il asociez. E bun si te poate surprinde de ce cantitati poti consuma fara sa iti dai seama.

Este ceva ce merge perfect dupa un snowboarding. De asta m-am si ferit sa scriu cat timp termomentru nu trecuse pe negativ. Nu apreciai cu adevarat licoarea fierbinte. Toti care l-au gustat (bloggeri la lansare si prieteni) s-au codit in prima instanta, dar pana la urma au dat acelasi verdict: e bun si merge.

Ce s-ar putea sa va bucure e ca Winter Edition-ul se gaseste doar in cateva tari (Germania, Austria, Slovenia si Romania). In sfarsit nu ne mai simtim si noi ca o tara de lumea a 3-a. Nici macar in US of A nu este disponibila. Tarile alese par sa aiba cam aceleasi atuuri: sporturile de iarna se bucura de o popularitate crescuta.

Una peste alta  ... am cunoscut-o si pe Lynne Tolley - stra-stranepoata lui Jack Daniel. Un fel de royalty pentru orice consumator de spirtoase. E o tanti joviala care pare sa fie tot timpul intre doua guri de Jack. Poate de aia este si degustatoare oficiala de Jack Daniel's.

Eu cam atat am avut de zis. Inca mai dardaie personalitatea in mine dupa frigul de aseara. Incercati Jack Daniel's Winter Edition si daca nu va place sa veniti aici sa ma trageti de ureche. O sa va placa cu siguranta daca il consumati cum trebuie: afara in zapada :)

Comentarii

  1. Eu am patit chestia din titlu :)) Nu e foarte placut :)
    Problema o am si acum, doar ca nu mai stau in trafic atit de mult, deci efectul e mai slab.

    RăspundețiȘtergere
  2. Problema mea cu frigul este că nu mi se încălzește motorul mai mult de 60 de grade, deci este sub-optim, deci consumă mai mult.

    Că eu, de consumat, nu consum whiskey.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

În ultimul an am mers pe jos cam 2480 de km

Zilele astea s-a împlinit un an de când am început să port o brățară de fitness. E vorba de un Garmin Vivofit 2 pe care nu l-am dat niciodată jos în ultimele 365 de zile - doar de curiozitate de a vedea cât merg pe jos într-un an. Răspunsul a fost puțin dezamăgitor:

Cam 2480 de kilometri parcurși pe jos într-un an.

Zic dezamăgitor pentru că speram să trec de 2500 până când scriu însemnarea asta.

Aplicația a contorizat doar vreo 2430 pentru că vreo 5-6 zile extrem de active au reprezentat erori de sincronizare și tot ce am făcut în zilele respective s-a pierdut în neant. Estimez eu că e vorba de vreo 50 de kilometri maxim.

În rest, cam așa arată treaba ca în imaginea de mai jos. Trei milioane și ceva de pași, o medie de 6.8 kilometri parcurși zilnic pe jos și un record de aproape 18 km într-o zi călduroasă de mai.


Problema este că deși valorile par mari, cu siguranță peste media bucureșteană, realitatea e că denotă sedentarismul modern. Citeam acum ceva vreme un studiu similar făcut p…

S-a întâmplat nefăcuta: Chefi la cuțite e mai digerabil ca MasterChef

Nu credeam că o să zic asta vreodată, dar Chefii la cuțite s-au transformat încet, încet într-un fel de Top Gear culinar. Prietenia dintre ei a început să își spună cuvântul și întreg show-ul a devenit mult mai ușor de digerat chit că nu este produs la nivelul calitativ MC.

Între timp au renunțat și la jignirile gratuite, doar de dragul de a fi, așa că întreaga experiență este una care binedispune. Știu că elitismul culinar își face cruce în acest moment, dar nici Chefii și nici MasterChefii n-au emisiuni care să aibă legătură cu gătitul.

M-am uitat la 4 episoade și nici snopit în bătaie moldovenească n-aș putea să îmi aduc aminte de vreun preparat care m-a impresionat sau o tehnică pe care am deprins-o.

Emisiunile sunt pe zona pur de entertainment, iar Chefii fac asta mai bine printr-o carismă tip grup de prieteni. Chit că e pe glume de cartier, recunosc că m-am uitat și am râs de multe ori la emisiunea lor. E posibil ca ăsta să fie un prin semn de stockholm syndrome.

Cu toate asta …

Deschidere: Shoteria Stația Fantastică

Generația nouă de petrecăreți din Centrul Vechi a dat naștere unui concept interesant: fast bar-ul. Locul unde ajungi să bei ceva cu niște prieteni înainte de poposi într-un club. Așa de încălzit puțin și de intrat în spiritul de petrecere. E locul unde n-ai scaune să te parchezi la povești sau să zăbovești cu orele. Totul e pe repede înainte.

E suficient să ajungi o seară în Shoteria 1 - Stația de primă alcoolizare - să simți pe pielea ta cât de bine a prins. Grupuri și grupuri de oameni care vin să dea un shot - două înainte de a se duce regulamentar la 23:00 în club. Ajută și faptul că au varietate de shot-uri pentru toate gusturile, așa că nu mare e mirarea să vezi grupuri de fete cot la cot shot la shot cu grupuri de băieți.

Lucrurile au mers atât de bine în ăștia 2 ani de Shoteria 1 încât vineri au mai deschis un loc. De data asta s-au concentrat pe long drinks sau shotail-uri cum le zic ei. Un loc puțin mai măricel ca primul, dar sub același concept-umbrelă. Un loc unde să pet…