Treceți la conținutul principal

Atunci cand e atat de frig incat iti scade temperatura motorului cand masina merge

Tot astept clipa asta de vreo luna. Un frig ca la carte care sa se lege cu ce vreau sa va zic. Aseara pe la 1-2 noaptea eram pe A2 sa vad Geminidele. S-a ales autostrada ca oricum in Capitala nu vezi picatura de stea. Ce mega fail a fost. Kilometri si kilometri de ceata de iti intra in oase. O ceata atat de laptoasa, incat abia vedeai cu proiectoarele de ceata o jumatate de masina in fata. Exagerez putin. Vedeai o lungime intreaga.

vizibilitatea de aseara
Si frig. - 20 de grade arata masina. Dardait in echipament decent de iarna (nu de snowboarding) pentru a incerca sa faci doua trei poze. N-a iesit nimic. Abia am vazut 3 stele cazatoare. Dar eu despre frig vorbeam sa va zic. Stiti ce merge bine cand e foarte frig? Ceva cald. Ba nu! Ceva fierbinte.


Vin si ceai sunt clasice .... dar ce ati zice de niste unchiu Jack Daniel? Fierbinte! Ei bine acum o luna au lansat Jack Daniel's Winter Edition - singurul Jack care se bea fierbinte. Atentie ... fierbinte. Nu fiert!

Sezonul de iarna in rai :)  (via Radu)
Cum este? Mai slab ca batranul Jack. 15%  vs 40 % cat are cel bine cunoscut. Miroase putin a vin fiert. Gustul este foarte familiar, dar inca nu am reusit sa imi dau seama cu ce il asociez. E bun si te poate surprinde de ce cantitati poti consuma fara sa iti dai seama.

Este ceva ce merge perfect dupa un snowboarding. De asta m-am si ferit sa scriu cat timp termomentru nu trecuse pe negativ. Nu apreciai cu adevarat licoarea fierbinte. Toti care l-au gustat (bloggeri la lansare si prieteni) s-au codit in prima instanta, dar pana la urma au dat acelasi verdict: e bun si merge.

Ce s-ar putea sa va bucure e ca Winter Edition-ul se gaseste doar in cateva tari (Germania, Austria, Slovenia si Romania). In sfarsit nu ne mai simtim si noi ca o tara de lumea a 3-a. Nici macar in US of A nu este disponibila. Tarile alese par sa aiba cam aceleasi atuuri: sporturile de iarna se bucura de o popularitate crescuta.

Una peste alta  ... am cunoscut-o si pe Lynne Tolley - stra-stranepoata lui Jack Daniel. Un fel de royalty pentru orice consumator de spirtoase. E o tanti joviala care pare sa fie tot timpul intre doua guri de Jack. Poate de aia este si degustatoare oficiala de Jack Daniel's.

Eu cam atat am avut de zis. Inca mai dardaie personalitatea in mine dupa frigul de aseara. Incercati Jack Daniel's Winter Edition si daca nu va place sa veniti aici sa ma trageti de ureche. O sa va placa cu siguranta daca il consumati cum trebuie: afara in zapada :)

Comentarii

  1. Eu am patit chestia din titlu :)) Nu e foarte placut :)
    Problema o am si acum, doar ca nu mai stau in trafic atit de mult, deci efectul e mai slab.

    RăspundețiȘtergere
  2. Problema mea cu frigul este că nu mi se încălzește motorul mai mult de 60 de grade, deci este sub-optim, deci consumă mai mult.

    Că eu, de consumat, nu consum whiskey.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Populare în ultima săptămână

O plimbare prin Bucuresti in 1993

Am dat întâmplător pe YouTube de video-ul de mai jos și m-am uitat captivat la cele 36 de minute de plimbat prin jumătate de București. Ceva ce azi, 26 de ani mai târziu, intră în zona legendelor urbane.

Dar să nu fiu absurd, un sfert de secol nu e o perioadă de timp neglijabilă. Cu siguranță optimiștii vor vedea bunăstarea așternută peste Capitala în tot acest timp, la fel cum pesimiștii vor spune ca de fapt nu prea s-au schimbat atât de multe lucruri încât să nu mai recunoști orașul.

Și cred că e un lucru care ține de vârstă. Pe YouTube ăi mai tineri tindeau să fie mai des în prima categorie, iar ăștia mai bătrâni în a doua.

Să ne întoarcem totuși la clip.



Ziceți și voi: s-a schimbat suficient de mult orașul în tot acest timp?

ps. Deși seamănă, în locul pasagerului nu e Florin Călinescu.

Lași bacșiș la Uber Eats? Foodpanda? Glovo?

Eu nu.

Până azi de dimineață credeam că asta e normalitatea serviciului. Pentru că de fapt de asta plătești taxa aia de livrare pentru a scăpa de căutat mărunt prin casă. Faci comanda, îți ajunge acasă, zici mulțumesc și gata.

Dar simt cum mă îngrop încet-încet. După ce că nu las bacșiș la serviciile astea ce au incluse taxe de livrare, atunci când las la alea cu livrare gratuită o fac sub forma a câtorva lei - cam 5% din comandă.

Îmi dau seama că sunt o persoană îngrozitoare, dar nu prea înțeleg de ce trebuie să recompensez pe cineva că și-a făcut treaba pentru care a fost plătit - direct din taxa de livrare sau din salariul pe care îl primește de la take away.

Înțeleg că dacă i-am complicat viața celui care livrează și implicit i-am mâncat mai mult timp decât necesita comanda este de obraz să recompensez timpul acela extra pe care l-a pierdut cu mine, dar altfel de ce i-aș lăsa bacșiș?

Ca să fiu sincer, până să îl văd pe Marius de la bucharestBIKEtraffic primind 5 lei la prima coma…

Reciclatul e pentru fraieri

Au trecut mai bine 3 ani de când mi-am propus să reciclez tot ce se poate recicla. Trei ani de reciclare selectivă și mers aproape lunar la pubele din cartier. Ani în care mi-am dat seama că trebuie să fii destul de fraier să faci asta în Sectorul 4 al Capitalei.

Pe la început aveam pubelele peste bulevard la vreo 450 de metri de bloc. După vreo trei-patru luni au dispărut și au apărut altele la vreo 600 de metri, tot pe partea ailaltă a bulevardului. Nicio problemă, am gamba frumoasă și pot să car sacul lui Moș Crăciun în spate. E mai greu cu sticlele de bere, dar fiecare viciu se plătește cumva.

Nu trece un an, iar REBU pierde contractul de curățenie în favoarea ADP-ului. Ce înseamnă asta pentru fraierică ăsta cu reciclatul? Păi timp de vreo jumătate de an nu mai există nicio pubelă de reciclare nicăieri în zonă/sector. Vreo două luni n-am avut nici coșuri de gunoi pentru că REBU a plecat ca o nevastă supărată din relația asta cu Sectorul 4, adică cu tot ce a avut și n-a avut.

Au f…