Treceți la conținutul principal

Lansari: Tuborg Christmas Brew, Beef Gourmet, Chicken Cordon Bleu si Ziua Z

Se intampla niste lansari zilele astea, asa ca mi-am zis ca n-ar fi rau sa zic cate ceva de ele pe blog.

Prima lansare este un overdue din partea mea de aproape 20 de zile, dar scuza e ca abia zilele astea am inceput sa vad produsul mai des prin baruri si supermarket-uri. E vorba de Tuborg Christmas Brew! Yay. A venit berea de sarbatori.


Rosiatica, putin mai tare (5.6%) si cu o aroma de care iti aduci aminte cu placere - Tuborg Christmas Brew este berea care ma "enerveaza" cel mai mult. Ea si cu Delirium Noel. Nu apreciez deloc ideea de editie limitata la o bere pentru ca nu poti sa o degusti de fiecare data cand doresti. De ce trebuie sa fie neaparat Craciunul pentru ca gusta putin din spiritul de sarbatori?

Oricum, cred ca trebuie sa zic ca este de pe 7 noiembrie lansata. A fost o nebunie vinerea aia: s-a mers la fabrica, toata lumea era imbracata ca pentru un Craciun albastru, degustat responsabil, redegustat iresponsabil, toata lumea canta, s-a plecat cu camioanele care transportau primele sticle de TCB, party in Centru Vechi. A fost foarte greu :)))

Partea buna ca avem vreo 35 zile oficiale de a ne bucura de ea. In 2015 intram cu berea cumparata inainte. O singura rugaminte am inainte sa continui cu insiruirea lansarilor. Nu dati click pe link-ul de mai sus. Sunt la al  9-lea repeat deja :)


Urmatoarea lansare se intampla vineri (28 noiembrie) la McDonald’s si consta in 2 sandvisuri Chicken Cordon Bleu si Beef Gourmet. Pe cel de vita l-am incercat aseara si am fost surprins de gustul intepator. Nu prea este un lucru de care te lovesti des la Mc. Se mai intampla pe la ocazii din acestea limitate sa mai prinzi un sos barbecue sau grill, dar in general evita sa incline prea mult balanta in directia asta a spiciness-ului.

Cred ca joaca la un pariu sigur: sunt multi care afirma ca ar vrea ceva foarte intepator, ca apoi sa bulbuce ochii la ceva de o mie doua pe scara Scoville. Desi Beef Gourmet-ul e o tentativa pentru genul asta de oameni, mie mi-a placut. Rezonabil de mare, cat de cat chipes (totusi Big Mac-ul arata mai bine) si cu un mix placut de carne de vita, branza, ceapa si castraveti murati. Pana pe 8 ianuarie sa te tot bucuri de el.

Nu ma intrebati de cel de pui pentru ca nu am incercat si oricum nu inteleg rostul unui pui intr-un burger :)


Dupa bautura si mancare parca ar merge un documentar despre Al Doilea Razboi Mondial. Mai ales daca e vorba de debarcarea in Normandia - operatiunea favorita a tuturor oamenilor care au auzit de WW2. Ah. Care este operatiunea mea favorita din razboiul respectiv? Market Garden.

Cu toate astea, cei de la History promit un documentar interesant despre Normandia - cu filmari color si toate cele.  Se numeste Ziua Z: Filmele pierdute si se difuzeaza in fiecare sambata de la ora 21 cu startul pe 6 decembrie.

Daca e sa ma intrebi pe mine, ziua aleasa nu este tocmai inspirata. Pentru mine un documentar despre Al Doilea Razboi Mondial s-ar potrivi cu o zi de marti, poate chiar joi. In niciun caz n-as pune sambata de la ora 9 , dar sa speram ca e in reluare duminica de la ora 12 (intocmai cum este acum programul).

Poate ti se pare ciudata alaturarea acestor lansari, dar asculta-ma ce zic: bere, sandvisuri si Al Doilea Razboi Mondial merg mana in mana intr-un weekend lenes :)

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Condimental de Calif vis a vis de Camera de Comerț

Când sfânta treime a rotisorului din Centrul Vechi s-a destrămat, atunci când Calif și Divan și-au luat tălpășița că erau în clădiri cu risc seismic, am trăit o adevărată dramă. Unde îmi voi rezolva eu poftele nocturne? Mai ales că și Dristorul de la Budapesta a făcut ceva pași spre Tineretului.

Cumva parcă toți s-au vorbit și m-au părăsit. Am mai încercat eu din când în când să îi mai vizitez pe la Iancului, Romană și Tineretului, dar de multe ori era peste mână. Trebuia să mă duc special pentru ei în zona aia, lucru care cam știrbea din pofta ad hoc a kebabului.

 Soarele a venit și pe strada mea. Acum vreo săptămână am văzut un Condimental de Calif la 2-3 minute de mine și n-am știut de unde să îl apuc că era închis și nu părea să fie operațional încă. Norocul mi-a surâs ca aseară să îl găsesc deschis și i-am trecut pragul cu emoția unul prichindel în prima zi de școală.


Am luat un Dill Kebab de vită, un Kebun și o limonadă. Un ce? Un Kebun - chestia din poza de mai sus: pui, humus…

Trigger words la Poșta Română

Pentru că tot m-am întors de 10 minute de la un oficiu poștal unde în teorie trebuia să ridic niște tricouri venite de pe threadless.com, lucru care nu s-a întâmplat dintr-un motiv care îmi e străin, am zis să fac un scurt ghid despre ce cuvinte ar trebui evitate atunci când vorbești la ghișeu.

Primul a fost curier. E posibil ca toată lumea să râdă de mine că nu știam acest trigger word de bază, dar în simplitatea mea, numesc curieri toți cei care vor să îmi livreze ceva. Eu o țineam pe a mea că m-a sunat curierul Poștei Române să îmi livreze ceva vineri, ea tot îmi spunea că Poșta Română nu are curieri și poate altcineva a încercat să îmi livreze ceva.

Ba că e agentul poștal, ba că e nu mai știu ce poștal, dar cu siguranță nu e curier. Bine. Fie ca voi. Am continuat să îi zic reprezentantul Poștei, dar nici așa n-am avut succes. Dacă nu știu titulatura lui exactă, n-au cum să își dea seama cine și ce a vrut să îmi livreze. Mai că îmi venea să zic ca Despot Tricouri în...

Al doilea c…

Strongbow - de ceva vreme lansata si la noi in 3 sortimente

Lansarea efectiva a fost acum vreo 3-4 saptamani, dar am evitat sa scriu despre asta inainte sa o localizez offline intr-un supermarket. Oho si cat de greu a fost sa fac asta. Am vanat in Carrefour-ul si Mega Image-ul de la Piata Unirii de parca viata mea depindea de asta.

Cred ca m-ati vazut p-acolo. Cu ochii mijiti, eram cel nehotarat la raionul de beri de import. Ocazional faceam 13-14 si pe la cele cu arome si chiar pe la sucuri - de unde sa stiu unde naiba ar pune ei cidrul (mai are rost sa zic si de mere?).

Gata cu panica! intr-un tarziu au bagat si la mine in cartier cidru Strongbow.


Ce as putea sa zic despre Strongbow? Este un hard cider (4.5% alcool) si la noi in tara vine in trei variante: gold apple, red berries si elderflower. Gold e cel clasic de care probabil ai mai baut prin irish pub-uri, cel de soc nu este pentru toata lumea datorita aromei puternice, iar cel de fructe de padure pare o varianta mai domolita a unui Framboise.

Dupa ce am testat intensiv toate variantele…