Incursiune in lumea magica a espresso-ului

Daca ma intrebai de cafea acum doua luni, iti faceam o scena asemanatoare cu ce i se intampla lui Yukko in filmuletul de mai jos. Totusi, cu ajutorul unui espressor, am reusit sa gasesc un fel de noua pasiune: sa fac cafea. Mai e mult pana gand voi ajunge in stadiul doi de entuziasm pentru cafea, stadiul in care si bei ceea ce faci, dar pana atunci ma documentez si experimentez.

Pana cand voi ajunge in punctul in care ma simt confortabil sa vorbesc despre din perspesctiva unui cunoscator, las pe blog o serie de resurse care m-au ajutat in a intelege mai bine ce inseamna un espresso si familia sa.

Infograficul de mai jos este ghidul rapid dupa care poti sa te ghidezi sa faci lucruri misto la espressorul tau.


Ghidul lung pentru espresso-ul de vis are undeva pe la 200 de minute si il gasiti aici. Nu este complicat, dar iti ofera niste trucuri de care nu stiu daca te prindeai vreodata. M-au ajutat foarte mult sa inteleg exact de ce trebuie sa faci un anumit lucru.

Este important acest aspect al intelegerii, pentru ca pentru ca un espresso este destul de matematic - daca il raportezi la cum a fost definit de Institutul Italian de Espresso - apa la 88 de grade care trece cu 9 bari presiune prin 7 grame de cafea macinata timp de 25 de secunde. Usor, nu?

Eh. Nu chiar, dar intr-un episod viitor o sa intru in detaliu. Momentan astept sa trec pragul psihologic de 100 de espressor-uri facute. Acum - ochiometric sunt pe la vreo 50.



^^  sa ridice mana sus cine s-a simtit cel putin odata ca Yukko.

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.