Treceți la conținutul principal

Incursiune in lumea magica a espresso-ului

Daca ma intrebai de cafea acum doua luni, iti faceam o scena asemanatoare cu ce i se intampla lui Yukko in filmuletul de mai jos. Totusi, cu ajutorul unui espressor, am reusit sa gasesc un fel de noua pasiune: sa fac cafea. Mai e mult pana gand voi ajunge in stadiul doi de entuziasm pentru cafea, stadiul in care si bei ceea ce faci, dar pana atunci ma documentez si experimentez.

Pana cand voi ajunge in punctul in care ma simt confortabil sa vorbesc despre din perspesctiva unui cunoscator, las pe blog o serie de resurse care m-au ajutat in a intelege mai bine ce inseamna un espresso si familia sa.

Infograficul de mai jos este ghidul rapid dupa care poti sa te ghidezi sa faci lucruri misto la espressorul tau.


Ghidul lung pentru espresso-ul de vis are undeva pe la 200 de minute si il gasiti aici. Nu este complicat, dar iti ofera niste trucuri de care nu stiu daca te prindeai vreodata. M-au ajutat foarte mult sa inteleg exact de ce trebuie sa faci un anumit lucru.

Este important acest aspect al intelegerii, pentru ca pentru ca un espresso este destul de matematic - daca il raportezi la cum a fost definit de Institutul Italian de Espresso - apa la 88 de grade care trece cu 9 bari presiune prin 7 grame de cafea macinata timp de 25 de secunde. Usor, nu?

Eh. Nu chiar, dar intr-un episod viitor o sa intru in detaliu. Momentan astept sa trec pragul psihologic de 100 de espressor-uri facute. Acum - ochiometric sunt pe la vreo 50.



^^  sa ridice mana sus cine s-a simtit cel putin odata ca Yukko.

Comentarii

Postări Populare

Și tu câtă fericire ai pierdut când ți-ai mărit numărul de followers de 25 ori pe Instagram?

Cred că toți cei care se vor uita la video-ul ăsta se vor împărți imediat în două categorii. Prima a celor care vor trade rapid concluzia că social media și faima nu aduc fericirea, a doua a celor care vor spune că e de fapt o maturizare oarecum de așteptat la vârsta respectivă. Cred că este evident după titlu în ce categorie fac parte.

Dacă e să mă iau după Internet, fata respectivă este ceva produs al industriei de fabricat vedete din nimic. Tot ce este posibil pentru că până azi n-am auzit de ea și e improbabil să mă apuc acum să îi urmăresc cariera muzicală. Cu toate astea, ideea video-ului de mai sus mi se pare foarte tare și Vanity Fair iar a dovedit că știe extrem de bine cu ce se mănâncă socialul ăsta pe pâine.

Și ca să mă întorc la acest video, spuneți-mi voi că nu este undeva în top 5 cele mai triste pe care le-ați văzut în istoria recentă. Cum într-un an de zile zâmbetul și optimismul sunt înlocuite de stres și singurătate.

Hashtag atât de trist.

Să dăm cu sad reaction și …

eMAG: Formare preț în Black Friday

Dezavantajul de a scrie ultimul despre un eveniment e că tot ce era de spus deja a fost spus. Cam așa m-am trezit eu azi când am vrut să pune blog câteva gânduri despre întâlnirea anuală cu cei de la eMAG. Pe Cetin l-a interesat mai mult situația afilierii, pe Răzvan despre market place, Radu planurile lor de viitor, Marius despre Black Friday, iar Alex a pus pe blog într-un mod exemplar tot ce s-a vorbit joia trecută. Eu ce aș pune pe blog în plus?

M-am gândit să zic vreo două lucruri despre prețuri și reduceri. Fie că e vorba de Black Friday sau cine știe ce promoție din cursul anului, oamenii au în general părerea că prețurile nu sunt la nivelul corect. Sunt prea mari, acum două luni era mai ieftin sau alte probleme de gen.

Problema cred că este mai mult de percepție. Mulți au impresia că atunci când vine BF trebuie ca totul să fie la niște prețuri ridicol de mici. Minim jumătate. Recomandabil la un sfert față de cât e în restul timpului. Ideal ar fi ca magazinul sa se roage de ti…

Burgeri de Centenar la McDonald's

Centenarul ăsta a băgat toate brand-urile în priză și fiecare se gândește ce twist românesc ar putea să ofere și ei la rândul lor. Nu zic că pentru 99% din populație această aniversare nu prea contează pentru că poate mă înșel și n-am chef de scandal în weekend, dar în esență nu e nimic rău în acest efort colectiv de a zice ceva de România.

Asta se întâmplă și cu McDonald's care, ca în fiecare toamnă, pune pe tăvile doritorilor produse în ediții limitate. De data asta e vorba de 3 burgerași de inspirație românească cu ingrediente locale. Burgeri pe care am apucat să îi testez în avanpremieră joia asta. Cei 3 burgeri n-au vreo denumire anume așa că s-ar putea să fie dificil de găsit prin meniu, dar astea sunt ingredientele lor:

Burgerul cu carne de porc conține o chiflă pufoasă presărată cu mălai la care se adaugă un sos de muștar, ceapă prăjită, castraveți murați, praz, un mix de varză albă și sfeclă roșie.Burgerul de pui conține carne de pui de la Transavia într-o crustă cu ierbu…