Treceți la conținutul principal

Din comunicatele de presa: Burgerul 1955, incarcare wireless IKEA si VR de la HTC

S-au intamplat lucruri zilele astea, lucruri despre care vreau sa imi dau cu parerea.

McDonald's - lanseaza #gustulautentic cu ocazia aniversarii a 60 de ani de la infiintare. E vorba de un burger numit 1955 care respecta reteta e facut in spiritul primului burger servit de ei. De ce am taiat respecta reteta? Au trecut 60 de ani si standardele de calitate s-au mai schimbat, la fel si ingredientele pe care ai voie sa le folosesti (mai ales in UE).

Cum e la gust? Pe mine nu m-a dat pe spate. E prea... simplu. Pentru mine un burger trebuie sa aiba mai mult de 6 ingrediente. Este evolutie. De asta au trecut 60 de ani. Totusi, am auzit pe multi care au afirmat ca li se pare mai bun in comparatie cu burgerii moderni. Gusturile nu se discuta, dar putem sa judecam aspru aceste afirmatii hipsteresti *trolol*.

Cat costa? Am uitat sa intreb pretul, dar pot sa va zic ca ramane in oferta pana pe 2 Aprilie.



IKEA - E cineva surprins ca lanseaza accesorii de incarcare wireless? Eu nu. E lucrul logic pe care tu ca producator de mobila si accesorii sa il faci. Oamenii vor sa isi incarce telefonul atunci cand dorm sau cand sunt la birou, iar asta se intampla in 95+% din cazuri cu device-ul lasat pe o piesa de mobilier. N-ar fi misto sa faci asta wireless? Ba da.

IKEA lansează astăzi primele produse din colecția de accesorii pentru încărcare wireless pentru telefoane și tablete care pot fi integrate în mobilier în cadrul Mobile World Congress. Noua soluție de transformare a noptierelor, lămpilor și birourilor în hot-spot-uri de încărcare va fi disponibilă în America de Nord și Europa (inclusiv în magazinul IKEA România) începând cu aprilie 2015.



Eu nu mi-am incarcat niciodata wireless ceva, dar am auzit ca e o incarcare mai inceata si cu mai multa pierdere de energie. Lucruri care nu sunt o problema daca lasi telefonul/tableta in acelasi loc cateva multe ore (la birou sau noaptea). Poate candva o sa ma civilizez si eu.

HTC - Comunicatul de presa primit e despre telefoanele lansate la Mobile World Congress 2015 (One M9 - un telefon care e la fel de sexy ca em optu'), dar eu sunt capos si vreau sa vorbesc despre VR-ul pe care il vor face cu Valve - asta e stirea bomba pentru mine.

Va rivaliza cu ce vrea Microsoft sa faca pe realitate virtuala? Din ce au zis pana acum, nu prea pare. Am senzatia ca vor sa fie un concurent direct pentru Oculus Rift, iar cu sprijinul Valve lucrul asta ar putea sa nu se intample doar pe hartie.

Un lucru nu-mi place si acela este numele: HTC Vive facut in parteneriat cu Valve (au si un site). Creaza putina confuzie, dar sunt dispus sa trec peste asta daca le iese cum trebuie. Timpul ne va confirma sau nu aceasta afirmatie.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

În ultimul an am mers pe jos cam 2480 de km

Zilele astea s-a împlinit un an de când am început să port o brățară de fitness. E vorba de un Garmin Vivofit 2 pe care nu l-am dat niciodată jos în ultimele 365 de zile - doar de curiozitate de a vedea cât merg pe jos într-un an. Răspunsul a fost puțin dezamăgitor:

Cam 2480 de kilometri parcurși pe jos într-un an.

Zic dezamăgitor pentru că speram să trec de 2500 până când scriu însemnarea asta.

Aplicația a contorizat doar vreo 2430 pentru că vreo 5-6 zile extrem de active au reprezentat erori de sincronizare și tot ce am făcut în zilele respective s-a pierdut în neant. Estimez eu că e vorba de vreo 50 de kilometri maxim.

În rest, cam așa arată treaba ca în imaginea de mai jos. Trei milioane și ceva de pași, o medie de 6.8 kilometri parcurși zilnic pe jos și un record de aproape 18 km într-o zi călduroasă de mai.


Problema este că deși valorile par mari, cu siguranță peste media bucureșteană, realitatea e că denotă sedentarismul modern. Citeam acum ceva vreme un studiu similar făcut p…

S-a întâmplat nefăcuta: Chefi la cuțite e mai digerabil ca MasterChef

Nu credeam că o să zic asta vreodată, dar Chefii la cuțite s-au transformat încet, încet într-un fel de Top Gear culinar. Prietenia dintre ei a început să își spună cuvântul și întreg show-ul a devenit mult mai ușor de digerat chit că nu este produs la nivelul calitativ MC.

Între timp au renunțat și la jignirile gratuite, doar de dragul de a fi, așa că întreaga experiență este una care binedispune. Știu că elitismul culinar își face cruce în acest moment, dar nici Chefii și nici MasterChefii n-au emisiuni care să aibă legătură cu gătitul.

M-am uitat la 4 episoade și nici snopit în bătaie moldovenească n-aș putea să îmi aduc aminte de vreun preparat care m-a impresionat sau o tehnică pe care am deprins-o.

Emisiunile sunt pe zona pur de entertainment, iar Chefii fac asta mai bine printr-o carismă tip grup de prieteni. Chit că e pe glume de cartier, recunosc că m-am uitat și am râs de multe ori la emisiunea lor. E posibil ca ăsta să fie un prin semn de stockholm syndrome.

Cu toate asta …

Deschidere: Shoteria Stația Fantastică

Generația nouă de petrecăreți din Centrul Vechi a dat naștere unui concept interesant: fast bar-ul. Locul unde ajungi să bei ceva cu niște prieteni înainte de poposi într-un club. Așa de încălzit puțin și de intrat în spiritul de petrecere. E locul unde n-ai scaune să te parchezi la povești sau să zăbovești cu orele. Totul e pe repede înainte.

E suficient să ajungi o seară în Shoteria 1 - Stația de primă alcoolizare - să simți pe pielea ta cât de bine a prins. Grupuri și grupuri de oameni care vin să dea un shot - două înainte de a se duce regulamentar la 23:00 în club. Ajută și faptul că au varietate de shot-uri pentru toate gusturile, așa că nu mare e mirarea să vezi grupuri de fete cot la cot shot la shot cu grupuri de băieți.

Lucrurile au mers atât de bine în ăștia 2 ani de Shoteria 1 încât vineri au mai deschis un loc. De data asta s-au concentrat pe long drinks sau shotail-uri cum le zic ei. Un loc puțin mai măricel ca primul, dar sub același concept-umbrelă. Un loc unde să pet…