Treceți la conținutul principal

Doriti sa comandati si ceva de mancare?

Spusa pe tonul ala milos-incisiv, este intrebarea pe care o urasc cel mai mult sa o primesc in birturi. Ma irita si mai mult atunci cand primesc intrebarea intr-un loc care e jumatate gol. De ce simti nevoia sa imi faci observatie ca daca m-am asezat la masa e bine sa comand si ceva de mancare? Nu-ti dai seama ca te joci cu bacsisul tau?

Am patit asta aseara la Casa cu Tei de pe la Universitate. Trecand peste faptul ca a fost prima oara cand am primit bon fiscal (sa zicem ca tot am mers de cateva zeci de ori), sictirul chelnerului in a isi face datoria i-a tot taiat din bacsis, iar noua ne-a tot taiat din cheful de a mai sta.

La cat de insetati eram de vorba si de altele, daca se misca mai repede putea sa genereze lejer o nota dubla. In schimb a preferat sa faca o romaneasca si probabil sa se planga in spate ca e o seara proasta ca nimeni nu mai comanda de mancare.

Probabil aceasi scuza o aude si patronul atunci cand intreaba de ce scad incasarile. Nu va auzi ca mesenii sunt tratati diferit in functie de varsta, noi pe la 30 suntem priviti ca niste capuse necesare in comparatie cu cei de 50+. Nu va auzi ca iti cam trece cheful de stat la masa atunci cand astepti 10 minute dupa Vin imediat sa iau comanda. Sau ca atunci cand te asezi la o masa de sase persoane esti intrebat imediat Sunteti sase, nu?. Nu nene, o sa fim 5. Putem sa stam in pretiosul tau local si sa ne servesti?

As mai avea frustari legate de restaurante, dar le pastrez si pentru episoade urmatoare.


Comentarii

  1. Poate stiti proverbul "ochiul stapanului ingrasa calul",,,patronul, daca nu stie de ce scad incasarile (adica nu urmareste foarte atent ce se intampla in localul lui), isi merita soarta.
    Cand ai o afacere, te ocupi de ea, nu-i lasi pe toti nespalatii sa ti-o faca praf sau sa te fure.
    Parerea mea, vorba lui Vacaroiu. ;)

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Condimental de Calif vis a vis de Camera de Comerț

Când sfânta treime a rotisorului din Centrul Vechi s-a destrămat, atunci când Calif și Divan și-au luat tălpășița că erau în clădiri cu risc seismic, am trăit o adevărată dramă. Unde îmi voi rezolva eu poftele nocturne? Mai ales că și Dristorul de la Budapesta a făcut ceva pași spre Tineretului.

Cumva parcă toți s-au vorbit și m-au părăsit. Am mai încercat eu din când în când să îi mai vizitez pe la Iancului, Romană și Tineretului, dar de multe ori era peste mână. Trebuia să mă duc special pentru ei în zona aia, lucru care cam știrbea din pofta ad hoc a kebabului.

 Soarele a venit și pe strada mea. Acum vreo săptămână am văzut un Condimental de Calif la 2-3 minute de mine și n-am știut de unde să îl apuc că era închis și nu părea să fie operațional încă. Norocul mi-a surâs ca aseară să îl găsesc deschis și i-am trecut pragul cu emoția unul prichindel în prima zi de școală.


Am luat un Dill Kebab de vită, un Kebun și o limonadă. Un ce? Un Kebun - chestia din poza de mai sus: pui, humus…

Trigger words la Poșta Română

Pentru că tot m-am întors de 10 minute de la un oficiu poștal unde în teorie trebuia să ridic niște tricouri venite de pe threadless.com, lucru care nu s-a întâmplat dintr-un motiv care îmi e străin, am zis să fac un scurt ghid despre ce cuvinte ar trebui evitate atunci când vorbești la ghișeu.

Primul a fost curier. E posibil ca toată lumea să râdă de mine că nu știam acest trigger word de bază, dar în simplitatea mea, numesc curieri toți cei care vor să îmi livreze ceva. Eu o țineam pe a mea că m-a sunat curierul Poștei Române să îmi livreze ceva vineri, ea tot îmi spunea că Poșta Română nu are curieri și poate altcineva a încercat să îmi livreze ceva.

Ba că e agentul poștal, ba că e nu mai știu ce poștal, dar cu siguranță nu e curier. Bine. Fie ca voi. Am continuat să îi zic reprezentantul Poștei, dar nici așa n-am avut succes. Dacă nu știu titulatura lui exactă, n-au cum să își dea seama cine și ce a vrut să îmi livreze. Mai că îmi venea să zic ca Despot Tricouri în...

Al doilea c…

Strongbow - de ceva vreme lansata si la noi in 3 sortimente

Lansarea efectiva a fost acum vreo 3-4 saptamani, dar am evitat sa scriu despre asta inainte sa o localizez offline intr-un supermarket. Oho si cat de greu a fost sa fac asta. Am vanat in Carrefour-ul si Mega Image-ul de la Piata Unirii de parca viata mea depindea de asta.

Cred ca m-ati vazut p-acolo. Cu ochii mijiti, eram cel nehotarat la raionul de beri de import. Ocazional faceam 13-14 si pe la cele cu arome si chiar pe la sucuri - de unde sa stiu unde naiba ar pune ei cidrul (mai are rost sa zic si de mere?).

Gata cu panica! intr-un tarziu au bagat si la mine in cartier cidru Strongbow.


Ce as putea sa zic despre Strongbow? Este un hard cider (4.5% alcool) si la noi in tara vine in trei variante: gold apple, red berries si elderflower. Gold e cel clasic de care probabil ai mai baut prin irish pub-uri, cel de soc nu este pentru toata lumea datorita aromei puternice, iar cel de fructe de padure pare o varianta mai domolita a unui Framboise.

Dupa ce am testat intensiv toate variantele…