Treceți la conținutul principal

Doriti sa comandati si ceva de mancare?

Spusa pe tonul ala milos-incisiv, este intrebarea pe care o urasc cel mai mult sa o primesc in birturi. Ma irita si mai mult atunci cand primesc intrebarea intr-un loc care e jumatate gol. De ce simti nevoia sa imi faci observatie ca daca m-am asezat la masa e bine sa comand si ceva de mancare? Nu-ti dai seama ca te joci cu bacsisul tau?

Am patit asta aseara la Casa cu Tei de pe la Universitate. Trecand peste faptul ca a fost prima oara cand am primit bon fiscal (sa zicem ca tot am mers de cateva zeci de ori), sictirul chelnerului in a isi face datoria i-a tot taiat din bacsis, iar noua ne-a tot taiat din cheful de a mai sta.

La cat de insetati eram de vorba si de altele, daca se misca mai repede putea sa genereze lejer o nota dubla. In schimb a preferat sa faca o romaneasca si probabil sa se planga in spate ca e o seara proasta ca nimeni nu mai comanda de mancare.

Probabil aceasi scuza o aude si patronul atunci cand intreaba de ce scad incasarile. Nu va auzi ca mesenii sunt tratati diferit in functie de varsta, noi pe la 30 suntem priviti ca niste capuse necesare in comparatie cu cei de 50+. Nu va auzi ca iti cam trece cheful de stat la masa atunci cand astepti 10 minute dupa Vin imediat sa iau comanda. Sau ca atunci cand te asezi la o masa de sase persoane esti intrebat imediat Sunteti sase, nu?. Nu nene, o sa fim 5. Putem sa stam in pretiosul tau local si sa ne servesti?

As mai avea frustari legate de restaurante, dar le pastrez si pentru episoade urmatoare.


Comentarii

  1. Poate stiti proverbul "ochiul stapanului ingrasa calul",,,patronul, daca nu stie de ce scad incasarile (adica nu urmareste foarte atent ce se intampla in localul lui), isi merita soarta.
    Cand ai o afacere, te ocupi de ea, nu-i lasi pe toti nespalatii sa ti-o faca praf sau sa te fure.
    Parerea mea, vorba lui Vacaroiu. ;)

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Quick Fashion Question: ce te-ar deranja mai mult între un burger storcit și un tânăr bătut?

Mă uitam la reclama asa și mă gândeam cât de ușor au punctat fix unde trebuie natura umană. Cât de ușor e să ignori o agresiune atunci când nu e te privește direct. Bystander Efect în toată frumusețea lui.

Am stat să mă gândesc puțin dacă pe vremea mea se întâmpla ceva de genul și nu țin minte să fi fost vreodată în căruța celor agresați. Mă gândesc că la cât de ușor vede Internetul lucrurile în alb și negru, probabil am fost în cealaltă tabără - a celor care agresau. Acum dacă ar trebui să mă apar aș spune că e o diferența între glumițe adolescentine și violență/răutate. De astea din urmă n-am dat dovadă așa că pot să dorm liniștit noaptea.

Revenind la reclamă, e fix ce trebuie. Un insight perfect adevărat oriunde în lumea asta, un concept destul de simplu cât să fie înțeles de toată lumea și o execuție fără prea mult tam tam. Îmi place și mi-ar plăcea să văd ceva asemănător și pe la ONG-urile noastre care o dau într-o lacrimogenă care nu prea prinde decât pe la oamenii din publicit…

Heineken Blade - un fel de R2D2 al dozatoarelor de bere

Vineri când toată lumea rupea ușa pentru a fugi la mare, eu eram la Galateca să aflu mai multe despre cum Heineken vrea aducă berea draught în cât mai multe locuri ce în mod tradițional nu o serveau din considerente de volum/spațiu.

Ca să fiu sincer mi-a luat ceva să îmi dau seama care sunt locurile astea de care vorbeau ei. În afară de ceainării și coffee shop-uri, nu mi-am amintit pe moment de niciun loc în care am fost și nu servea bere la draught. Apoi m-a pălit - o mulțime de restaurante, locații nonconformiste și cinematografe stau destul de prost la capitolul ăsta.



Roboțelul cu care s-au gândit să cucerească această lume fără bere la halbă este celdin imagine și se numește Heineken Blade.Arată mai mult a espressor decât aduce a dozator de bere, iar din acest motiv este și destul de portabil încât să meargă pus cam pe unde e nevoie.

Are aproape 26 de kilograme cu tot cu "butoiul" de 8 litri și poate să răcească 30-32 de draught-uri de 0.25 la 2 grade. Odată înțepat bu…

Dis de dimineață vezi o variantă mai bună de oameni

De vreo două săptămâni de când am început să ies cu bestia p-afară am tot remarcat lucrul ăsta. Oamenii sunt mai buni de dimineață. Mult mai buni. Indiferent de statut social sau ce au de făcut, sunt mult mai prietenoși, dau binețe și chiar intră în mici conversații cu tine ca necunoscut.

Nu zic că nu ajută și cățelul pentru a sparge gheața, dar am văzut mai multe zâmbete diminețile astea decât am văzut în doi ani jumătate de mers cu metroul pe linia Pipera. E ceva în aer când nici nu s-a crăpat de ziuă de relaxează lumea.

N-am văzut pe nimeni să se grăbească sau să pară împovărat de gânduri, iar asta cred că se datorează în mod special lipsei de aglomerație. Bulevardele sunt larg deschise, pe străduțe se circulă fără probleme și chiar mijloacele de transport sunt primitoare și aerisite. Chiar e ceva în aer ce se simte și care parcă spune tuturor: e un nou început.

Studii despre efectul aglomerației și agitația unei metropole probabil că s-au făcut, dar n-am nevoie de ele să îmi întă…