Doriti sa comandati si ceva de mancare?
Spusa pe tonul ala milos-incisiv, este intrebarea pe care o urasc cel mai mult sa o primesc in birturi. Ma irita si mai mult atunci cand primesc intrebarea intr-un loc care e jumatate gol. De ce simti nevoia sa imi faci observatie ca daca m-am asezat la masa e bine sa comand si ceva de mancare? Nu-ti dai seama ca te joci cu bacsisul tau?
Am patit asta aseara la Casa cu Tei de pe la Universitate. Trecand peste faptul ca a fost prima oara cand am primit bon fiscal (sa zicem ca tot am mers de cateva zeci de ori), sictirul chelnerului in a isi face datoria i-a tot taiat din bacsis, iar noua ne-a tot taiat din cheful de a mai sta.
La cat de insetati eram de vorba si de altele, daca se misca mai repede putea sa genereze lejer o nota dubla. In schimb a preferat sa faca o romaneasca si probabil sa se planga in spate ca e o seara proasta ca nimeni nu mai comanda de mancare.
Probabil aceasi scuza o aude si patronul atunci cand intreaba de ce scad incasarile. Nu va auzi ca mesenii sunt tratati diferit in functie de varsta, noi pe la 30 suntem priviti ca niste capuse necesare in comparatie cu cei de 50+. Nu va auzi ca iti cam trece cheful de stat la masa atunci cand astepti 10 minute dupa Vin imediat sa iau comanda. Sau ca atunci cand te asezi la o masa de sase persoane esti intrebat imediat Sunteti sase, nu?. Nu nene, o sa fim 5. Putem sa stam in pretiosul tau local si sa ne servesti?
As mai avea frustari legate de restaurante, dar le pastrez si pentru episoade urmatoare.
Am patit asta aseara la Casa cu Tei de pe la Universitate. Trecand peste faptul ca a fost prima oara cand am primit bon fiscal (sa zicem ca tot am mers de cateva zeci de ori), sictirul chelnerului in a isi face datoria i-a tot taiat din bacsis, iar noua ne-a tot taiat din cheful de a mai sta.
La cat de insetati eram de vorba si de altele, daca se misca mai repede putea sa genereze lejer o nota dubla. In schimb a preferat sa faca o romaneasca si probabil sa se planga in spate ca e o seara proasta ca nimeni nu mai comanda de mancare.
Probabil aceasi scuza o aude si patronul atunci cand intreaba de ce scad incasarile. Nu va auzi ca mesenii sunt tratati diferit in functie de varsta, noi pe la 30 suntem priviti ca niste capuse necesare in comparatie cu cei de 50+. Nu va auzi ca iti cam trece cheful de stat la masa atunci cand astepti 10 minute dupa Vin imediat sa iau comanda. Sau ca atunci cand te asezi la o masa de sase persoane esti intrebat imediat Sunteti sase, nu?. Nu nene, o sa fim 5. Putem sa stam in pretiosul tau local si sa ne servesti?
As mai avea frustari legate de restaurante, dar le pastrez si pentru episoade urmatoare.
Poate stiti proverbul "ochiul stapanului ingrasa calul",,,patronul, daca nu stie de ce scad incasarile (adica nu urmareste foarte atent ce se intampla in localul lui), isi merita soarta.
RăspundețiȘtergereCand ai o afacere, te ocupi de ea, nu-i lasi pe toti nespalatii sa ti-o faca praf sau sa te fure.
Parerea mea, vorba lui Vacaroiu. ;)