Imunizarea si alegerea personala

Vaccinarea e un subiect sensibil zilele astea pentru ca sunt doua tabere care sustin lucruri total diferite: ca e bine sa te imunizezi sau ca mai bine zici pas si mergi pe burta sperand sa nu fie de rau. O buna parte de timp am facut si eu parte din a doua categorie. Ma gandeam ca stiu la ce ma expun si pot sa ma protejez avand grija. A si mers cativa ani asta cu succese mai mari sau si mai mari.

Totusi, oricat de mult am fost eu de grijuliu, intr-o seara s-a intamplat: prima mea imbolnavire. Un record de 10 ani spulberat intr-o clipa de neatentie. Bonus - totul s-a intamplat intr-un mod atat de stupid, incat imi e si putin jena sa va povestesc.

Imagine pentru un title bait scarbos... (foto de NIAID)
Era seara tarziu si abia ce ma intorsesem din oras de la o bere si parca aveam chef de un film. Zis si facut, gasesc filmul cu pricina si ma pun pe vizionat. Ceva parca nu mi-a convenit mie si am zis ca e musai sa am si o subtitrare. Tzop pe DC++ (da, era perioada de glorie a DC-ului) si iau prima subtitrare care imi iese in cale: numefilm.calitate.sub.exe. Parca vad deja zambetele si rasetele de partea cealalata a ecranelor...

Downloadez subtitrarea si dau dublu click. Creierul asfixiat de vaporii de alcool incearca sa imi spuna ceva pe la primul click, dar lag-ul si muscle memory-ul fac imposibila trasmiterea mesajului in timp util. Gata. O fractiune de secunda mai tarziu s-a intamplat. Primul meu virus. Vreau sa zic ca mi-am revenit imediat din acordurile bahice care ma curtau cu cateva secunde mai devreme.

Hai! ca avem treaba mi-am zis. Am aflat rapid cine m-a vizitat si apoi a inceput munca chinuitoare de curatare a daunelor facute - fiecare fiser din calculator era duplicat si avea extensia.exe. Cateva ore mai tarziu problema era rezolvata, dar deja pierdusem o buna parte din noapte si imi stricasem si cheful cu care ajunsesem  acasa. Totul pentru un dublu click pe un fisier despre care stiam ca nu poate sa fie exe.

Cam asa sta treaba cu imunizarea. Nu o sustii pana nu te loveste in crestetul capului la ceas de seara. Nu te gandesti ca de fapt investesti in timpul tau. In niste ore pierdute aiurea daca 'al negru da peste tine. Sau pur si simplu in siguranta pe care ti-o da faptul ca ai o suita de securitate. Parerea mea de om patit.


De ce am povestit acum aceasta intamplare? Cei de la Likeit si Radient Consulting m-au intrebat daca n-as vrea sa promovez un stil de viata mai curat si sanatos pentru hard disk-uri si sisteme de operare din toata lumea. Eu am zis ca da, pentru ca stiu pe pielea mea ce inseamna sa ai liniste in casa.

Pe acelasi subiect au mai scris Doru,  Eftimie si Victor.

Comentarii

Postări populare în ultima lună

Lansare: Bere Haiduc de la PENNY Market la 2 lei doza

viteza medie in oras .... 10km/h

manolo si jean acesti miki alexandrescu de la eurosport