Se mai face handbal în scoli?

Dacă mă întreba cineva acum o lună despre situația handbalului românesc, i-aș fi răspuns că stam bine. Parcă văzusem ceva pe la știri despre performanța pe care o face echipa națională feminină, așa că n-avea cum să fie rău.

Între timp după ce l-am auzit povestind pe directorul de marketing al Federației Române de Handbal, impresia asta a dispărut. Realitatea este tragică și îi cam lipsește elementul comic. În școli se practică din ce în ce mai puțin handbal pentru că elevii nu au cu ce și dascălii nu mai știu regulile sportului ăsta.  Vorba aia – ca la noi la nimeni.

Așa a apărut proiectul mingiinscoli.ro prin care FRH și Henkel România își propun să aducă sportul ăsta mai aproape de elevi prin a le oferi acel ce – banala minge de handbal. Școlile sunt propuse de utilizatori și echipamentul este cumpărat din banii strânși de pe urma produselor din gamele Taft, Fa, Schauma, Gliss sau Essence ULTIME. Henkel donând 50 de bani pentru fiecare produs vândut până pe 7 august.


Este o inițiativă lăudabilă care sper să doteze măcar 25% din cele 225 de școli înscrise în acest moment. Dacă te revoltă acest gând pseudo optimist, cumpără 4-5 mingi de handbal și lasă-le la cea mai apropiată școală/liceu. Sunt sigur că vor aprecia intenția.

Comentarii

Postări populare în ultima lună

Lansare: Bere Haiduc de la PENNY Market la 2 lei doza

viteza medie in oras .... 10km/h

Generator de nume de cocalari!