Treceți la conținutul principal

E vremea aia din an în care scoatem spiritul Crăciunului de la naftalină


Ce poate să fie mai frumos decât să furi puțin startul sărbătorilor de iarnă pe la început de noiembrie? De vreo 16 ani încoace cam asta face URBB cu al lor Tuborg Christmas Brew - o bere pe care o apreciez și despre care îmi dau seama că nu prea am zis mare lucru pe blog. E momentul să schimb asta.

Aventura mea cu Tuborg Christmas Brew cred a început acum vreo 12 ani când nu găseai o bere specială prin mini market-uri. Sau poate găseai, dar nu la bugetul meu studențesc de atunci, așa că pentru mine acela a fost primul contact cu ce poate să însemne o bere specială.

Mulți ani de atunci ea a fost benchmark-ul de top al berilor băute atât de mine cât și de prieteni. Și între noi fie vorba și un prilej extra de apreciere a lunii decembrie. Acum e amuzant acest lucru dată fiind varietate de beri de import disponibile și chiar zona locală de craft beer proaspăt dezvoltată, dar atunci lucrurile erau mai simple. Cel puțin pentru mine.

Pe vremea aia eu o țin minte că fiind o bere roșcată, deși anul ăsta se prezintă ca brun-roșcată. Poate îmi joacă mie amintirile feste, dar nelămurirea asta am avut-o și cu un cunoscător la petrecerea de lansare de acum două săptămâni. Probabil că ne-am ramolit noi între timp. Nu cred că au schimbat rețeta de 35 de ani.

Dar ce au făcut bine între timp e că au băgat-o și la sticlă de 750 ml. Este cantitatea perfectă pentru a bea o bere acasă. Fix cât trebuie pentru a vedea un film sau o repriză de fotbal. Volumul perfect pentru tot bulionul de care ai nevoie timp de o lună și exemplele pot continua.

Lansată este de vreo două săptămâni cu un remix care nu prea e pe gustul meu al clasicului cântecel obsedant...
E albastră bine așa cum iți convine
Dacă bei din ea n-o mai poți lasă
E un pic mai tare, e ispititoare,
Dacă bei un strop din ea o vei ține tot așa
Hai o lună împreună să ne bucurăm
De sărbători hai și tu, bea Tuborg Christmas Brew
Un, Doi, Trei poți să bei, mai avem destul,
Și la anul vom avea Tuborg Christmas Brew.
Nu știu cine a scris jingle-ul, dar a făcut o treabă excelentă. De fiecare dată când îl aud încep să îl fredonez și să dau din cap. E drept că l-am și ascultat pe heavy repeat acum vreo 2 ani la o petrecere de lansare. Ce nebunie a fost atunci. 🎅

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

În ultimul an am mers pe jos cam 2480 de km

Zilele astea s-a împlinit un an de când am început să port o brățară de fitness. E vorba de un Garmin Vivofit 2 pe care nu l-am dat niciodată jos în ultimele 365 de zile - doar de curiozitate de a vedea cât merg pe jos într-un an. Răspunsul a fost puțin dezamăgitor:

Cam 2480 de kilometri parcurși pe jos într-un an.

Zic dezamăgitor pentru că speram să trec de 2500 până când scriu însemnarea asta.

Aplicația a contorizat doar vreo 2430 pentru că vreo 5-6 zile extrem de active au reprezentat erori de sincronizare și tot ce am făcut în zilele respective s-a pierdut în neant. Estimez eu că e vorba de vreo 50 de kilometri maxim.

În rest, cam așa arată treaba ca în imaginea de mai jos. Trei milioane și ceva de pași, o medie de 6.8 kilometri parcurși zilnic pe jos și un record de aproape 18 km într-o zi călduroasă de mai.


Problema este că deși valorile par mari, cu siguranță peste media bucureșteană, realitatea e că denotă sedentarismul modern. Citeam acum ceva vreme un studiu similar făcut p…

Deschidere: Shoteria Stația Fantastică

Generația nouă de petrecăreți din Centrul Vechi a dat naștere unui concept interesant: fast bar-ul. Locul unde ajungi să bei ceva cu niște prieteni înainte de poposi într-un club. Așa de încălzit puțin și de intrat în spiritul de petrecere. E locul unde n-ai scaune să te parchezi la povești sau să zăbovești cu orele. Totul e pe repede înainte.

E suficient să ajungi o seară în Shoteria 1 - Stația de primă alcoolizare - să simți pe pielea ta cât de bine a prins. Grupuri și grupuri de oameni care vin să dea un shot - două înainte de a se duce regulamentar la 23:00 în club. Ajută și faptul că au varietate de shot-uri pentru toate gusturile, așa că nu mare e mirarea să vezi grupuri de fete cot la cot shot la shot cu grupuri de băieți.

Lucrurile au mers atât de bine în ăștia 2 ani de Shoteria 1 încât vineri au mai deschis un loc. De data asta s-au concentrat pe long drinks sau shotail-uri cum le zic ei. Un loc puțin mai măricel ca primul, dar sub același concept-umbrelă. Un loc unde să pet…

S-a întâmplat nefăcuta: Chefi la cuțite e mai digerabil ca MasterChef

Nu credeam că o să zic asta vreodată, dar Chefii la cuțite s-au transformat încet, încet într-un fel de Top Gear culinar. Prietenia dintre ei a început să își spună cuvântul și întreg show-ul a devenit mult mai ușor de digerat chit că nu este produs la nivelul calitativ MC.

Între timp au renunțat și la jignirile gratuite, doar de dragul de a fi, așa că întreaga experiență este una care binedispune. Știu că elitismul culinar își face cruce în acest moment, dar nici Chefii și nici MasterChefii n-au emisiuni care să aibă legătură cu gătitul.

M-am uitat la 4 episoade și nici snopit în bătaie moldovenească n-aș putea să îmi aduc aminte de vreun preparat care m-a impresionat sau o tehnică pe care am deprins-o.

Emisiunile sunt pe zona pur de entertainment, iar Chefii fac asta mai bine printr-o carismă tip grup de prieteni. Chit că e pe glume de cartier, recunosc că m-am uitat și am râs de multe ori la emisiunea lor. E posibil ca ăsta să fie un prin semn de stockholm syndrome.

Cu toate asta …