Treceți la conținutul principal

E vremea aia din an în care scoatem spiritul Crăciunului de la naftalină


Ce poate să fie mai frumos decât să furi puțin startul sărbătorilor de iarnă pe la început de noiembrie? De vreo 16 ani încoace cam asta face URBB cu al lor Tuborg Christmas Brew - o bere pe care o apreciez și despre care îmi dau seama că nu prea am zis mare lucru pe blog. E momentul să schimb asta.

Aventura mea cu Tuborg Christmas Brew cred a început acum vreo 12 ani când nu găseai o bere specială prin mini market-uri. Sau poate găseai, dar nu la bugetul meu studențesc de atunci, așa că pentru mine acela a fost primul contact cu ce poate să însemne o bere specială.

Mulți ani de atunci ea a fost benchmark-ul de top al berilor băute atât de mine cât și de prieteni. Și între noi fie vorba și un prilej extra de apreciere a lunii decembrie. Acum e amuzant acest lucru dată fiind varietate de beri de import disponibile și chiar zona locală de craft beer proaspăt dezvoltată, dar atunci lucrurile erau mai simple. Cel puțin pentru mine.

Pe vremea aia eu o țin minte că fiind o bere roșcată, deși anul ăsta se prezintă ca brun-roșcată. Poate îmi joacă mie amintirile feste, dar nelămurirea asta am avut-o și cu un cunoscător la petrecerea de lansare de acum două săptămâni. Probabil că ne-am ramolit noi între timp. Nu cred că au schimbat rețeta de 35 de ani.

Dar ce au făcut bine între timp e că au băgat-o și la sticlă de 750 ml. Este cantitatea perfectă pentru a bea o bere acasă. Fix cât trebuie pentru a vedea un film sau o repriză de fotbal. Volumul perfect pentru tot bulionul de care ai nevoie timp de o lună și exemplele pot continua.

Lansată este de vreo două săptămâni cu un remix care nu prea e pe gustul meu al clasicului cântecel obsedant...
E albastră bine așa cum iți convine
Dacă bei din ea n-o mai poți lasă
E un pic mai tare, e ispititoare,
Dacă bei un strop din ea o vei ține tot așa
Hai o lună împreună să ne bucurăm
De sărbători hai și tu, bea Tuborg Christmas Brew
Un, Doi, Trei poți să bei, mai avem destul,
Și la anul vom avea Tuborg Christmas Brew.
Nu știu cine a scris jingle-ul, dar a făcut o treabă excelentă. De fiecare dată când îl aud încep să îl fredonez și să dau din cap. E drept că l-am și ascultat pe heavy repeat acum vreo 2 ani la o petrecere de lansare. Ce nebunie a fost atunci. 🎅

Comentarii

Populare pe blog în ultima săptămână

Cel mai bun covrig din București

Este..

*drumroll*

covrigul cu multicereale de la simigeria Matei! /detaliu mai sus

În mod normal dacă eram pe Facebook aici s-ar fi oprit postarea, dar voi explica puțin dacă tot m-am încăpățânat să pun pe blog.

Recent am început să dau iama cu regularitate prin simigerii pentru că avem vreo 2 apostoli la o aruncătură de noul birou. Săptămâna asta n-a fost zi fără covrigi așa că am căpătat expertiza și autoritatea necesară să emit afirmații ca cea din titlu.

Repetați după mine.

Multi-motherfucka-cereale.

De cel puțin două ori mai bun ca cel cu semințe și e zece ori peste cel cu mac. De susan nici nu vorbesc pentru că ăla n-a fost niciodată altceva decât un compromis pentru cei care se sperie ușor de niște mac între dinți.

Pe bune! ăsta cu multicereale este suspect de bun pentru ceva e făcut industrial la fiecare colț de gură de metrou.

Sigur, am mâncat covrigi mai buni. Mai germani. Mai unși cu toate alifiile. Dar nici unul nu era făcut într-o simigerie de pe stradă. Și cu siguranță n…

Cele mai bune merdenele Facebook meetup

Ca un veritabil explorator culinar, sâmbătă dimineața îmi dădeam întâlnire cu niște prieteni în fața patiseriei cu cele mai bune merdenele din București.

Pontul îl primisem de la cineva de încredere pe zona asta de mâncare așa că tot ce a trebuit pentru a îmi convinge o prietenă însărcinată să vină a fost să zic „cea mai bună merdenea”.  Atât și deja aveam un plan ca a doua zi să ne vedem la 11 undeva pe la Piața Amzei.

Pe hârtie ne anunțaseră 6-7 temerari pentru acest merdenea-facebook-meet, dar până la urmă ne-am strâns doar vreo 4 temerari. Chiar și așa, pentru mine a fost o premieră aceasta degustare semi ad-hoc a street food-ului original: sfânta merdenea.



Patiseria cu pricina se numește Comteia și de fapt este un combo de patiserie cu magazin mixt specializat pe băutură modestă și țigări la bucată.

Pe cei mai slabi de înger probabil că bețivii pașnici din jur îi vor speria și vor traversa pe trotuarul de vis-a-vis, dar exploratorii adevărați sunt răsplătiți cu merdenele excelen…

Brunch în București: RePlace din Cotroceni

Pentru că de când avem bestia mică simțeam că ne-am cam auto-izolat în proximitatea casei, împreună cu mândra am decis să facem ce fac toți oamenii de 30ish de ani prin seriale: să pună bazele unei tradiții în jurul brunchului de duminică cu prietenii.

Zis și făcut, iar duminica trecută ne-am strâns pe la 11:30 la RePlace în Cotroceni (maps) să punem bazele acestei tradiții culinaro-hipstărești. Cred că eram primii lor clienți pe ziua respectivă așa că ne-am putut alege cea mai bună masă din cele 5 pe care mica terasă din spate o are.

Locul e de un chillax contagios și e lesne de înțeles de ce oamenii l-au votat pe pagina celor de la Guerrilla ca fiind cea mai frumoasă terasă din București. În plus, se poate vedea și în poză liga înaltă de hipsterism în care joacă: nici nu au pahare de bere pentru berea la doză pe care o servesc.

Cumva n-ar trebui să nu fiu prea critic cu ei pentru că la origini sunt o cafenea, dar le-am trecut de două ori pragul și de fiecare dată nu aveau fix berea…