F35 - un avion ce crează 146 000 de locuri de muncă


Mă uitam la micro documentarul ăsta de pe Vox despre super avionul de vânătoare F35 și mă minunam de echilibristica făcută pentru dezvoltarea unui astfel de proiect. Echilibristică care se rezuma practic la un singur lucru: ai suportul congressmen-ilor dacă creezi locuri de muncă în statele de unde aceștia au fost aleși.

Un lucru care pare simplu, la îndemână și logic, iar cu toate astea eu nu țin minte să fii văzut ceva asemănător la noi. Nu exagerez și nu vorbesc de avioane, dar mi-ar plăcea să văd niște deputați și senatori care se zbat pentru județul din care fac parte. Să se înhăiteze și să atragă niște brand-uri mari care să construiască lucruri în vreo 4-5 județe care au șomajul mai ridicat.

În altă ordine de idei, sunt câteva lucruri fundamental greșite în reportajul celor de la Vox. Că gigeii cu care te bați acum nu au acces la avioane de vânătoare e probabil cea mai pe față aberație. Având în vedere că în general durează 20+ ani să scoți o nouă generație de avioane, nu poți să te bazezi pe ceea ce se întâmplă acum.

Chiar și așa, sunt 7 minute interesante la care mi-aș fi dorit să dau embed, dar i-au dat disable. Cine naiba în 2017 mai limitează embed-ul de pe YouTube? Zici că au învățat să facă social în România.

Comentarii

Postări populare în ultima lună

Lansare: Bere Haiduc de la PENNY Market la 2 lei doza

viteza medie in oras .... 10km/h

Generator de nume de cocalari!