StarCraft Remastered se lansează la vara


Pe vremea mea, drama băieților de școala generală era că fetele din clasă nu prea se uitau la noi. Băieții de liceu erau pe radarul lor, iar noi practic nici nu existam. Lucrul ăsta s-a schimbat prin clasa a 8-a când toți ne-am înălțat și practic au început să se uite mai cu jind la noi, dar deja era prea târziu.

În '98 când se întâmpla asta, apăruse StarCraft și primele net cafe-uri de prin București, iar toată atenția noastră era captată de acest joc. În fiecare clipă din zi doar asta vorbeam: terrani, protoși și zergi.

StarCraft a fost pentru mine primul joc pe care l-am jucat vreodată în multiplayer. Nici nu aveam calculator acasă pe vremea aia, dar after school-ul îl petreceam în net cafe-uri - fie jucând, fie uitându-mă la alții cum se jucau.

Nu eram deloc bun la joc, îmi luam bătaie cu o precizie elvețiană. Poate și din cauză că singura strategie pe care o aplicam era să îmi fac turrele - câmpuri întregi de turrele, iar mârlanii mei de adversari veneau cu carriere invizibile. Mihalciuc, Aldea și Niculescule - puteți să o %&^#$!

Eh, revenind în zilele noastre, Blizzard a anunțat că la vară scoate StarCraft Remastered.

19 ani mai târziu, jocul primește un update grafic pe același engine. Asta înseamnă că diferențele între modul în care controlai și se mișcau unitățile acum aproape 20 de ani și Remastered or să fie minime spre inexistente.

Reaverul o să mai rateze din când în când, Mutele o să poți să le pui una peste alta, Goliaths se vor mișca cu același handicap locomotor - lucrurile alea pe care le-am apreciat acum două decenii.

Pe lângă update-ul ăsta la 4k, vor reface muzica la nivel calitativ mai bun, filmulețele la calitate HD, salvările vor sta în Cloud și *zgomot de tobe* Blizzard Friends and Matchmaking. Practic acest ultim lucru îi redă o nouă viață.

Las mai jos filmulețul de anunțare care pe mine cel puțin m-a purtat printr-un carusel de nostalgie.


Când la vară? Nu știu. Cât va costa? Nu știu. Îl voi lua? Cu siguranță!

Comentarii

Postări populare în ultima lună

Lansare: Bere Haiduc de la PENNY Market la 2 lei doza

viteza medie in oras .... 10km/h

Generator de nume de cocalari!