Câteodată îmi e dor de curiozitatea aia tinerească


Știu că am început postarea asta de parcă am o mie de ani, dar câteodată mă simt atât de bătrân și lipsit de inițiativă. Parcă acum vreo câțiva ani eram semnificativ mai curios să merg, să fac și să văd lucruri - fapt care pare că nu mai e valabil zilele astea.

Mă chinui de un an și ceva să mă organizez cu o prietenă să mergem să fotografiem clădiri abandonate, avem noi în cap un proiect interesant, dar încă n-am depășit nivelul declarativ. Facem, dregem, pozăm... fâs.

Sunt niște băieți care fac explorări urban cu ghid cu tot ce trebuie, m-am jurat că îmi fac timp într-o sâmbătă dimineață să merg cu ei, dar până acum n-am reușit să fac asta. Sunt optimist, la anul mă duc cu câinele în turele astea de câțiva kilometri.

Toate lucrurile astea te formează ca om aș putea zice. Dacă mă uit în arhiva blogului de acum 10-12 ani găsesc evenimente peste evenimente la care mergeam și apoi așterneam două-trei rânduri pe blog. Evenimente de tot felul: proiecții de filme subversive (sună mai spectaculos decât era), teatru în locuri neobișnuite, cenacluri de poezie, workshop-uri de graffiti, photowalk, tururi de artă stradală și o grămadă de alte lucruri de gen cool pentru tineri.

Tot ce s-a întâmplat atunci a fost o experiență care nu doar a fost cool, dar care mi-a lărgit vocabularul conversațional. E bine când poți să completezi experiența culturală împărtășită de cineva cu un lucru la care ai participat și tu. Să poți să îți dai cu părerea pertinent pe un subiect la care probabil nu aveai acces altfel dacă petreceai toată ziua prin terase cu prietenii. Nu zic că asta e rău, dar moderație trebuie să existe.

Tocmai de asta m-am bucurat când cei de la Lay's mi-au dat un email să mă întrebe dacă am auzit ce fac cu proiectul lor #CulturaZambeste. Evident că nu auzisem așa că am intrat pe culturazambeste.ro să văd cu ce se laudă.

Susțin 26 de evenimente din 4 orașe din țară (București, Timișoara, Cluj și Iași) pentru a promova cultura și artiștii la început de drum prin rândul tinerilor. Evenimentele sunt un mix de mainstream cu lucruri mai nișate și mai pe coolness-ul ăla de care scriam mai devreme.

Au făcut și niște spații urbane, dau și invitații tinerilor, e un proiect destul de mare la care s-au înhămat și care nu se oprește aici. Vor să aibă o colaborare pe termen lung cu Teatrul Apollo111, Unteatru, Teatrul Luni de la Green Hours, Centrul Național al Dansului, Replika, Cinema Govora, MOTZArt in the school.

Implicarea asta a tinerilor din ce în ce mai mult în zona aceasta culturalo-artistică e o gură de aer proaspăt. Vin cu o energie teribilă și o doză de entuziasm aproape molipsitor.

Oricum, felicitări pentru inițiativă și sper că însemnarea asta m-a rușinat suficient și mă va motiva să mă întorc la exploratul ăla culturalo-artistic de altă dată. Pot doar să sper.

Comentarii

Postări populare în ultima lună

Lansare: Bere Haiduc de la PENNY Market la 2 lei doza

viteza medie in oras .... 10km/h

Generator de nume de cocalari!