Cu si despre locatie

Acum ceva timp mi`am luat niste suturi in fund sa zic asa pentru folosirea gresita a cuvantului locatie. Il foloseam pe post de " location " ( eng ) ...eh intre timp am invatat si m`am corectat ... Asa ca simt nevoia sa ii luminez si pe altii ...

LOC├ü┼óIE, loca┼úii, s.f. 1. ├Änchiriere. ♦ Chirie pl─âtit─â pentru anumite lucruri luate ├«n folosin┼ú─â temporar─â. ◊ Tax─â de loca┼úie = tax─â care se pl─âte┼čte drept sanc┼úiune ├«n caz de dep─â┼čire a termenului de ├«nc─ârcare sau de desc─ârcare a vagoanelor de cale ferat─â sau a autovehiculelor. 2. (Jur.) Contract prin care una dintre p─âr┼úi se oblig─â s─â procure ┼či s─â asigure celeilalte p─âr┼úi folosin┼úa unui lucru pentru un timp determinat ├«n schimbul unei sume de bani. [Var.: loca┼úi├║ne s.f.] – Din fr. location, lat. locatio, -onis.

De ce asta? il aud prea des folosit gresit ... la televizor , radio , presa si pe strada. Mdea am si eu fixurile mele ... ce naiba :)) Va urasc pe toti care folositi cuvantul asta gresit.

Comentarii

 1. Hahhaa...
  Sa fie asta cea mai mare eroare a limbii romane!
  Insa inainte de toate trebuie sa ne luptam vitejeste cu efervescenta superficiala si tampa a manelelor, ridicate la rang de cultura nationala.
  [zic eu]

  R─âspunde╚Ťi╚śtergere
 2. hihi, eu am descoperit asta inca de vara trecuta :p. Sac!

  R─âspunde╚Ťi╚śtergere
 3. Noul DOOM accepta si semnificatia de "loc" pentru cuvantul "locatie"/ Nu va mai corectati, e corect acum! :)

  R─âspunde╚Ťi╚śtergere

Trimite╚Ťi un comentariu

Postări populare în ultima lună

Lansare: Bere Haiduc de la PENNY Market la 2 lei doza

viteza medie in oras .... 10km/h

Generator de nume de cocalari!