Sa fim originali .... dar macar sa stim si noi

Nu stiu alti bloggeri cum sunt ... dar eu cand vad de 2 - 3 ori aceeasi chestie prin blogurile pe care le citesc ... simt ca innebunesc. Dragii mei ... parca creeam content ... hai sa fim originali ca nu a murit nimeni pana acum de asta. Viralele se scuza ... alea se iau ca o boala cu transmisie sexuala ... te loveste dar nu stii de la cine. Dar cand 3 din 5 posturi "scrise" pe blog sunt copy-paste din nush ce surse obscure .... pai asa nu se face treaba.

Sunt satul de bloguri cu filmulete amuzante, poze interesante si mass`uri de pe yahoo. Sunteti amuzanti ... dar din simplul fapt ca folositi un CMS de blogging ... nu va face bloggeri. Despre cine vorbesc? Eh uitati`va prin trafic.ro la sectiunea bloguri ... si impuscati vreo 2 - 3 iepuri. Blogging de copy paste fie se numeste comunicat de presa fie site amuzant. Sa vad cum sare contentul creeat de voi .... fara numar fara numar.

Cam atat am avut de spus ... maine gasesc alt motiv de sacrificat iepuri....

Comentarii

  1. Si mai e o problema, Nihasa.
    Multi dintre cei mai prolifici bloggeri din Romania isi ascund identitatea.

    Daca arunca si cu pietre fara sa dea un sfat, e si mai grav.

    RăspundețiȘtergere
  2. Exagerezi cand zici multi ... imi place sa cred ca ne`am mai afisat si noi pe la o conferita ... ba la un blogfest ... ba la un netoo. Ne stim intre noi. Transparente totala pe blog probabil ca tine de cati vor sa te ... prinda pe strada.

    RăspundețiȘtergere
  3. ce-ai zici sa sacrifici niste iepuri pentru zeita fertilitatii. Eu zic ca e un motiv destul de bun.

    RăspundețiȘtergere
  4. hm, depinde si de oamenii care le scriu.
    in ultima vreme am descoperit tone de bloguri misto care n-au copy-pasteuri sau comunicate de presa.
    au aparut bloguri de scriitori din ce in ce mai multe si parca s-a diversificat blogosfera.
    deja au aparut oameni care in afara ca vor sa comunice niste informatii punctual, scriu literar si valoros.
    exemple as putea sa dau pana maine.

    la urma urmei sa nu faci din blog gazeta comunala tine de bunul simt si talentul/parerile fiecaruia.

    RăspundețiȘtergere
  5. hmmm... nu sunt de acord cu urmatoarea afirmatie "dar din simplul fapt ca folositi un CMS de blogging ... nu va face bloggeri". Bloggeru' e ala care are blog. Indiferent daca e bun sau prost, daca are poze, glumitze perverse sau cine stie ce minunatii literare. Ca tie nu-ti place continutul unora dintre aceste bloguri,ca nu sunt originale..de acord dar e alta mancare de peste. Bloggeru are dreptul de a face ce vrea pancreasul lui cu al sau blog iar tu ai dreptul sa-l citesti.. sau nu.

    RăspundețiȘtergere
  6. ai inceput sa scrii mai des. felicitari. viitorul suna bine :)
    pacat ca bloggingul a devenit un trend, rezultand multe bloguri de umplutura.

    Daca mentalitatea romaneasca nu era : daca are ala tre sa am si eu, poate continutul era mai bun pe bloguri.

    oricum, felicitari pentru continut

    RăspundețiȘtergere
  7. Pentru mine blogging inseamna a creea content intr`un mod natural sau vis a vis de ceva ce nu`ti apartine. Dar put copy paste tot site`ul .... ala nu poti sa il numesti blog.

    RăspundețiȘtergere
  8. Nihasa (banuiesc ca nu e numele tau asta), cu siguranta sunt multi care isi ascund identitatea si cu siguranta tot multi si cei care isi publica doar prenumele sau numele + prenumele.

    Dar e alegerea fiecaruia - daca tu zici ca va stiti intre voi, eu retin expresia "Ne stim intre noi" si traduc ca adica exsista un "voi" comun, un grup eterogen de bloggeri.

    Interesant!
    Tocmai mi-ai dat o idee sa scriu un articol maine - mai verifica la mine pe blog maine (daca te intereseaza strategia de comunicare).

    RăspundețiȘtergere
  9. sunt intru totul de acord cu Cakeinmyear. sunt bloguri de toate tipurile, pentru toate varstele, gusturile etc. si se numesc bloguri pentru ca asa au fost ele botezate - si bloggeri pentru ca ei sunt cei care posteaza.
    altii se plictisesc de bloguri cu posturi de genu "ce am mancat eu aseara" sau "cum s-a certat vecinu cu pisica" - oricat de originale ar fi. unii de exemplu prefera sa gaseasca o trimitere la ceva interesant: filme, poze, muzica, etc. si daca omu simte ca e pe aceeasi lungime de unda cu bloggerul va mai reveni, daca nu, nu.

    RăspundețiȘtergere
  10. Definge: bloger
    Define: blog

    Nu mi se pare ca esti obligat sa scrii original. Si nici Google nu e de aceeasi parere cu a ta. E coltul tau, scrii ce vrei pe el, in primul rand pentru tine. Tu esti Dumnezeu acolo. De aia bloggingul e, dupa parerea mea, cea mai libera optiune de exprimare. Pentru ca nu au ce cauta diverse organizatii (vezi Netoo) care sa vina sa-ti impuna tie ce sa scrii.
    Just my 2 cents

    RăspundețiȘtergere
  11. vezi ma? am dreptate. :DDDD
    lasa oamenii sa bloguiasca ce vor ;)

    RăspundețiȘtergere
  12. Rohan sunt de acord ... dar copy paste nu e scris.

    Stefan ... cu minim de interes aflai si numele meu real ... sa nu zic numarul de telefon. Deci se poate .. nu dau dovada de transparenta dar nici nu ma ascund. In general cei care dau dovada de transparenta pe blog sunt oameni care chiar lucreaza online sau in ceva ce are legatura cu internetul. Si pentru ei blogul reprezinta si un fel de lobby.

    Oricum ... cand ai zis de ascunderea identitatiii m`am gandit automat la niste bloggeri care refuza sa faca parte din comunitate ... pe care nimeni nu`i cunoaste si nici nu si`au manifestat interesul in a fi cunoscuti.

    Revenind la bloguri ... pentru mine un blog este o particica din personalitatea bloggerului care il scrie. Mass msg sau filmulete de pe youtube nu imi dau efectiv nici un indiciu pozitiv despre bloggerul respectiv. La dracu ... nici macar 2-3 negative nu primesc ... implicit pentru mine ala nu e blog.

    Nu exista suflet si nici lingura ....

    RăspundețiȘtergere
  13. bestial tipul, trebuie sa recunosc :))
    A reusit sa ma faca sa rad la birou :))

    RăspundețiȘtergere
  14. nihasa este virgil grohaiescu, are 19.5 ani, 174 cm, poarta 43 la pantofi, il puteti suna la numarul 0723-n i h a s a- si il gasiti vinerea beat in expirat

    RăspundețiȘtergere
  15. Blogul este doar platforma de exprimare pentru blogger, asa cum ziarul este platforma de exprimare pentru ziarist samd. Ai blog, esti blogger.
    (Cakeinmyear chiar are dreptate)
    Nihasa vorbeste aici despre continut, care este alta treaba.Tine de standardul de calitate al fiecaruia (si multi nu au nici unul). Tocmai de aceea, statistic, blogurile nu au calitate, in sensul ca nu aduc nimic nou (copy/paste)

    @Nihasa: Sunt alaturi de tine in ideea ca fara aport personal un blog nu are valoare.

    @Rohan: Netoo nu a vrut niciodata "sa impuna ce sa scrii".
    Am informatia de la prima mana.

    RăspundețiȘtergere
  16. Subscriu. Cred ca blogul meu este original. Tu ce parere ai?

    RăspundețiȘtergere
  17. andaa ... la tine sigur nu citesc ceva ce am mai vazut pe alte bloguri :))

    RăspundețiȘtergere
  18. "Cam atat am avut de spus ... maine gasesc alt motiv de sacrificat iepuri...."

    not rabbits!!!
    wabbits!!!

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare în ultima lună

Lansare: Bere Haiduc de la PENNY Market la 2 lei doza

viteza medie in oras .... 10km/h

Generator de nume de cocalari!