Pilonul de moralitate si bun simt in blogosfera sunt eu

Mai in gluma mai in serios asa. Am citit pe bloguri in ultimul timp tot felul de baliverne si penibilitati. V`a tampit caldura sau ce? Chiar nu imi explic ce s`a intamplat de va comportati ca niste retardati. Stiri senzationale a la otv si mai mici sau mai mari impungeri intre bloggeri. Cam asta am senzatia ca se intampla in ultimul timp prin blogosfera romaneasca.

Este penibil ca o mana de bloggeri au decis sa le dea dreptate tuturor dobitocilor care afirma ca bloggerii sunt doar o adunatura de pusti frustrati. Mi`a fost rusine ca sunt blogger dupa ce am citit cum a decurs Blogaria. Cum dracu crema cremei sa se pise si sa borasca in piscina ... sa cada cu masa si sa se laude cat de mult au baut? Pe proprile bloguri ...

Nu e clar ca asa sunt toti bloggeri daca crema a facut asa? Chiar asa suntem? Eu nu inteleg de ce nicaieri pe unde m`am uitat nu am vazut o insemnare despre cum naiba a fost conferinta ... stiti nu? chestia aia pentru care v`ati dus in Bulgaria. Dar ma rog ... in schimb am aflat toate detaliile picante.

Formatori de opinie si jurnalisti? my fucking ass. But there is more!

Acum sa vorbim de ArhiTV sau cum plm se numeste jegul ala. Primul filmulet pe care l`am vazut a fost o parodie la nush ce proiect al andressei. Chiar l`am gasit amuzant desi pe alocuri nitel exagerat. Al doilea ... ala facut in Bulgaria e o dovada grosolana de nesimtire. Nu poti sa arunci in gluma insinuarile alea si mai ales gluma cu familia. Faptul ca erati beti e o scuza pentru realizarea filmuletului nu si pentru difuzarea lui.

Celalalte filmulete prezente pe asa zisu video blog ... au si ele o calitate indoielnica ... cel putin. Sau ma rog ... am mai zis eu ca nu gasesc o chestie amuzanta si s`a facut potera sa ma futa in gura. Sa moara gogu de nu. Apropo de chestia asta ca mi`a sarit asa dintr`o data in minte ... cand cineva zice ca stie mai bine el ce vrei tu ... n`ar trebui sa`i futi una in gura? ... Hmm asa m`am gandit si eu.

Trecem la nevoia de trafic. Primul pe lista e un jurnalist cu o emisiune la o antena 2 care si`a dat seama ca daca o arde pe aroganta absurditate si ipocrizie ... isi face trafic. Bravo si tie ... ai reusit ... ce pot sa zic. Ca ai dat dovada de o gandire "sanatoasa" pentru un redactor sef la nush ce ziar cu tiraj sanatos ... e inca o bila alba de atarnat de gat in purgatoriu. Nu intelegeti? E ipocrizia de care dau si eu dovada acum. Vai ce naspa sunteti toti bloggerii dar sa ma delimitez total de voi tot nu o sa o fac.

Tot la capitolul trafic in avem pe maestrii retelelor sociale (digg,reddit,stumble) cu faimoasele lor bloguri amuzante cu continut furat. Va rog un moment de liniste generala sa ragai. Aparent esti blogger cand esti in stare sa dai copy paste la 2-3 poze sau 5-6 filmulete ... si 2-3 max cuvinte. Bravo fulgerica ... poftim un biscuite. Dar asta e cand lumea ... buba pentru ca a ajuns si el aici e ipocrizia si dobitocenia de care poate sa dea dovada.

Omul sufera intr`o insemnare ce inseamna sa fii blogger in romania ... si ne arunca asa niste exemple in scarba (50 000 si 100 000 vizitatori pe 2 insemnari diferite). Curios intru si eu sa le vad. O insemnare era o copy paste in engleza cum unul a slabit 360lbs. Wow .. lbs ... atat de metric. E atat de greu sa faci si o convertire in paranteza sa stiu si eu de fapt cat a slabit omul ala. By the way .. va zic eu .. 162kg. Nu frate dar e blogger. Inca un moment de liniste ... de data asta pentru o expulzare de gaze pe alt orificiu.

A doua insemnare care i`a adus traficul meu dintr`un an in doar 2 zile e vorba despre frumoasa Ro in poze. Ceea ce e oke nu? Nu e oke in momentul in care iti pui propriul watermark pe pozele unor oameni. Ce e si mai deranjant e sa te lauzi ca un profesor din tailanda iti cere permisiunea sa puna pozele alea pe blogul clasei la care preda. Evident ca mandria orgasmica te cuprinde. In acelasi timp nici nu realizezi de ce omul ala ti`a cerut permisiune. Pentru ca e vorba de copyright you fucking idiot. Vazand watermarkul ala a presupus ca pozele sunt facute de tine sau ai permisiunea de a le distribui si afisa.

Nu sunt extremist cu drepturile de autor. O poza pusa pe blog fara precizarea sursei nu o sa te faca sa te duci direct in iad. E informare. Daca faci bani cu blogul ala atunci e deranjant un pic. Dar cand tu iei poza si iti pui watermarkul tau pe ea si o pui pe blogul tau de cacat plin de reclame pai atunci ala se numeste furt. Deci esti un hot ordinar. In momentul in care te certi cu mine ca ai pus watermark sa nu le ia cineva sa le puna pe alt blog (..hmmm adica cum ai facut tu?) ... esti un hot ipocrit.

Dar lasa mah fulgerica ca tu ai trafic ... de ce ai avea nevoie de moralitate?

Continuam cu prostitutia asta politica pe bloguri. Bai voi sunteti nebuni? Libertate de gandire si alte chestii din astea nu ati auzit? Ma surprinde sa vad ca in campania pentru demitere ... aia care erau pro base erau baietii buni si aia care erau anti base erau pupatori in cur... comunisti sau mai stiu eu ce altceva. Ma irita foarte mult chestia asta. Incapacitatea de a intelege ca altcineva poate sa aiba alte parere fata de ale tale. Aceasta incapacitate se manifesta fie prin agresivitate fata de persoana respectiva ... fie prin nevoia de a il convinge sa vina pe calea cea buna .... calea ta .... actiune care daca nu se intampla se termina cu nitica agresivitate.

Am fost dezgustat sa vad tot felul de glumite barfe si injuraturi la adresa baietilor rai. In shimb ... ca baiat bun puteai sa face ce dorea muschiul tau. Cat timp tineai cu basescu iti era permisa orice jignire saurautate la adresa pesedistilor astia. Dar a trecut si campania ... aia anti basescu inca sunt aratati cu degetul pentru orice chestie ... un fel de " aaaa ai scris ca iti place rosul si albastru? ..... aaaaa fir`ai al dracu de pesedist comunist hot ordinar". Trist rau de tot sa vezi ca bloggeri sunt atat de limitati si nu reusc sa inteleaga ca libertatea de gandire este bidirectionala.

M`am plictisit si e si foarte cald. N`am dat linkuri ca sunt zgarcit. Daca nu ai inteles ce am vrut sa zic ... nu te stresa prea tare. Esti mai fericit asa.

Comentarii

  1. el zice ca isi apara continutul prin watermark, ceea ce mi se pare destul de absurd avand in vedere ca el nu are nici un drept asupra lui, fiind probabil luat de pe dc si pus acolo pentru cativa $ la adsense

    RăspundețiȘtergere
  2. o da... aparatorul continutului pe care tocmai l`a furat ... rofl

    RăspundețiȘtergere
  3. On June 23rd, 2007, nihasa said:

    Nu intelegi o chestie. Ai pur watermark e ca si cum ai zis ca sunt ale tale pozele. Asta e furt. Si in al doilea rand nu inteleg cum poti sa fii atat de zgarcit cu ce tocmai ai furat. Macar lasa`le sa fie libere. Dar mi se pare o atitudine de tot cacatul asta cu … eu le`am furat dar gata acum nu le mai fura nimeni de la mine. Tu nu`ti dai seama ca undeva in lumea asta e un mic fulgerica care moare de foame ca nu poate sa pun o mana de poze cu romania la el pe blog sa mai scoata niste $ din adsense?

    In ultimul rand. Ce legatura are impartialitatea mea? Esti absurd? Adica impartialitatea mea e discutabila in momentul in care am dreptate dpdv legal si moral? Hai sa fim seriosi.

    By the way … daca mai spui inca odata ca iti aperi continutul o sa borasc. Ce continut mah? Pozele nu sunt ale tale. Filmuletele de pe youtube nu le`ai facut. Singurul continut care e acolo sunt niste blocuri de reclama care surpriza … sunt ale googleului. Asa ca te rog sa termini cu bullshitul asta ca iti aperi continutul.

    ###############


    Exact cand scriam asta pe blogul fulgericului mi`am adus aminte de alta situatie de cacat care m`a enervat. Blogul nowandthen in care iti arata poze de acum 50-60 ani cu niste cladiri si poze recente cu aceleasi cladiri. Poze facute cam in acelasi punct. Le`am dat acum ceva timp niste seturi de poze (603 ca sa fiu exact)cu vechiul bucuresti sa le foloseasca pe blog.

    Am intrat dupa cateva luni sa ma uit si eu pe blog sa observ ca si astia si`au pus watermark pe pozele alea. Cum naiba sa nu te enervezi?

    Pe tema cu watermarkuri pe pozele altora m`am mai certat si cu altii.

    Se pare ca e firesc sa isi puna basinile de watermarkuri pe munca altora. Dobitocii naibi.

    Conform vorbei " o poza face cat o mie de cuvinte " rezulta ca un fotograf kicks your i think im cool and funnny with my youtube and digg blog ass.

    RăspundețiȘtergere
  4. imi place postul asta si nu o zic ca sa te pup in fund

    RăspundețiȘtergere
  5. Ai perfecta dreptate la faza cu watermarkul.

    Profesorul ala nici nu stie ce inseamna watermark.
    De ce sa transform din lbs? Sa transforme aia desteptii.

    Ai cam exagerat pe alocuri, dar te felicit. Ti-ai expus un punct de vedere. AM preferat mereu ca toti cei din jurul meu sa imi scoata ochii cand au dreptate si cand vin cu argumente. Deci iti dau dreptate, repet, la faza cu watermarkul.

    Dar pentru ca tot suntem la tribunal, nu ai de unde stii ca profesorul ala mi-a cerut pozele pentru ca contineau watermark. El specifica faptul ca vrea sa evite reclamele cu poker & "gambling"
    ...
    Dar esenta postului meu, ai inteles-o? Aia ma intereseaza. Ca de cautat nod in papura, sunt satul...

    RăspundețiȘtergere
  6. De mult n-ai mai scris un post atat de bun! Bravo, Nihasa!

    Ia atitudine!

    RăspundețiȘtergere
  7. Si Piry va zice de mult timp ca sunteti idioti, si nu-l crede nimeni.

    Domnule Nihasa, join the club ?

    RăspundețiȘtergere
  8. Am exagerat pentru ca fotograf amator fiind ma deranjeaza cand cineva "fura" viziunea cuiva. Fiecare poza are suflet pus in ea alaturi de ceva munca. Bucuria cand iti vezi o poza cu watermarkul tau pe undeva pe net unde oamenii o apreciaza e de nedescris. La faza cu watermarkul altcuiva nu am ajuns inca dar presupun ca e comparativa cu bucuria pe care o traiesti cand iti vezi o fotografie de a ta.

    Ce ai realizat e admirabil dintr`un punct de vedere dar eu personal nu vad treaba asta asa. Sunt asa mai old school cu nevoia de a fi felicitat pentru continutul realizat integral de tine.

    RăspundețiȘtergere
  9. Ha. Nu-mi vine sa cred ca efectiv cineva se ridica si spune ca tot ce s-a miscat prin Blogaria si a aparut pe bloguri a fost extrem de penibil.

    ArhiTV e un exemplu in acest sens. E pentru prima data in viata mea cand vad oameni facand misto de un individ considerat penibil, iar rezultatul mistocariei atinge limintele inferioare ale stupiditatii. Sau... hai sa marcam fiecare lac din Bucuresti. Apoi trecem la rauri, balti, canale, etc.

    Cat despre content original... don't get me started.

    Si, Bogdan, daca vrei sa-ti creasca traficul, baga-te pe niscavai site-uri porno. Lui fulgerica ii merge bine. Bunnyofilie ;^)

    RăspundețiȘtergere
  10. Cei mai amuzanti sunt aplaudacii celor care au trafic mare. Sa se simta si ei bagati in seama ling si ei ochiul maro al respectivului, se pleaca in fata lor, sunt de acord cu orice zice sefu', gandeste altcineva pentru ei si, cine stie, poate-l baga si pe el in bloggroll si ii mai creste nitel traficu' si poate, poate va capata o recunoastere nationala.

    Din pacate foarte multi, si-au ales niste modele gresite, au adoptat si se ghideaza dupa dictonul: "ia uite ce trafic mare ala. hai sa fac si eu la fel, poate castig niste banuti de-o bere. si se-apuca sa dea copy-paste la 15 stiri [cat mai senzationale], pe zi, pe care le comenteaza in 2 randuri cu 10 greseli gramaticale. in cazul lor, cantitatea ii trage spituri in fund calitatii aka mai bine 15 posturi pe zi despre tot felul de rahaturi, decat 1 post, doua pe saptamana dar scris bine.


    sunt f multe de spus; din pacate in momentul asta cei care sunt buni sunt intr-un numar f mic, iar majoritatea are content, care se situeaza la nivelul genunchiului broastei.

    RăspundețiȘtergere
  11. si inc-o chestiune: multi bloggeri arunca cu galeti de laturi in capul moderatorilor de la teve care cauta senzationalul pentru a urca in audienta, dar ei nu constientizeaza ca fac la fel.

    RăspundețiȘtergere
  12. Foarte bun postul.
    Best in a while.

    Si foarte simpatice si comment-urile lui forast gamp. "Cei mai amuzanti sunt aplaudacii celor care au trafic mare." - ain't that the truth

    RăspundețiȘtergere
  13. forast, majoritatea bloggerilor aplauda sau injura persoane cu trafic mai mare. Si, aparent, moderatorii de la teve au traficul cel mai mare.

    That's it.

    RăspundețiȘtergere
  14. Na ca ama mai invatat si io ceva. Mersi baieti interesanta lectura ! Acu ma duc sa rumeg cele citite ca ie multe idei si probleme !
    P.S. La faza cu Blogaria sunt si eu PRO... nu ma citit nimik din ce s-a intamplat "official", ci numai "off-topic-urile".

    RăspundețiȘtergere
  15. Nihasa, pentru postul asta ai doua beri de la mine, sau mai degraba patru, ca pe caldura asta primele doua nu se pun.

    ma gandeam si eu acum cateva zile sa scriu ceva similar, insa din lipsa de timp n-am facut-o, ceea ce ma bucura acum deoarece tu ai spus exact ceea ce vroiam sa spun si eu, dar cred ca ti-a iesit mai bine decat mi-ar fi iesit mie.

    bravo, frate!

    RăspundețiȘtergere
  16. fry pai in cazul asta ar trebui sa discutam de un get togheter ca acum 2 ani :)

    RăspundețiȘtergere
  17. pai ne vedem la B'estival, nu? :)

    RăspundețiȘtergere
  18. ma indoiesc ... nu mi`am luat bilet si nici nu am invitatie :))

    RăspundețiȘtergere
  19. Foarte tare articolul, eu sunt partial de acord cu tine o sa scriu si un post despre asta.

    RăspundețiȘtergere
  20. Corect si bine scris. Din pacate asta va continua (atat exemplele uneori penibile ale celor din top..cat vrei cat si aplaudacii lor, dar si copy-paste-urile, care se pare ca au adevenit tehnica principala de blogging in ro). Si tine cont ca numarul celor care-si fac bloguri e in crestere, se pare ca e o moda sa ai acum blog (asa cum acum multi ani era sa ai cont de messenger sau adresa de e-mail). Si traficul cum creste? Prin "yes"-uri sau prin certuri. La alegere.

    Felicitari pentru continut insa tine cont ca cel mai bine e sa nu te enervezi, "pilonu" nostru :)

    Da' tine cont ca daca incepi si tu sa te certi cu lumea tot acolo o sa ajungi si tu...

    RăspundețiȘtergere
  21. "Faptul ca erati beti e o scuza pentru realizarea filmuletului nu si pentru difuzarea lui."

    Asa e. Scuza pentru difuzarea e alta. Dar, na, stiti vorba, fudulitatea nu vine niciodata singura.

    RăspundețiȘtergere
  22. Bravo! un post bine scris.
    Ma enerveaza atitudinea bloggerilor "de succes", ce-si tarasc dupa sine laptopul pana si pe WC pentru a se mai screme de-un post, pentru a nu rata o ultima stire, un ultim filmulet aparut pe youtobe/trilulilu.

    RăspundețiȘtergere
  23. Titlul articolului este mai pompos decât ar fi trebuit să fie. Mai sunt mulţi (multe), pe care poate nu îi citeşti.

    Eu am fost la Blogaria, şi aş putea să-ţi spun mai multe. Dar la ora asta mi-e somn rău.

    Btw, zoso a văzut articolul? :))

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare în ultima lună

Lansare: Bere Haiduc de la PENNY Market la 2 lei doza

viteza medie in oras .... 10km/h

Generator de nume de cocalari!