Treceți la conținutul principal

Toolbox

Ieri toata ziua am fost la Toolbox - online communications .... o conferinta despre pr online si bloguri. Scriu si eu mai tarziu ca la capitolul live blogging am stat cam prost cu wi fi`ul. Cum glumea si Bobby Voicu ... nu suntem la o conferinta de online .. de ce sa avem wifi? Aparent intreaga problema e ca oamenii de la Hotel Howard Johnson au propriul lor wireless (20 euro) si nu te lasa sa ti`l aduci pe al tau.

Cu toate acestea unii bloggeri au facut live blogging de la conferinta: zoso, clickio si scarlatescu. Personal voi incerca sa nu reiau ideile dezbatute la cald. Dintre toti vorbitorii .... cel mai mult mi`a placut de Gianni Catalfamo de la Pleon Italia ... care avea acel ceva de putea sa vanda absolut orice. A impresionat si restul oamenilor cel putin prin graficele prezentate (se tot vorbea prin pauza de cafea ca vai ce grafice misto a avut).

In rest ce a fost diferit fata de celalalte conferinte la care am participat? Probabil masa rotunda cu bloggeri in care s`au verbalizat niste lucruri stiute doar de un cerc restrans. Poate si din cauza asta domnisoarele de la pr, marketing sau research nu au inteles mare lucru si au avut senzatia ca a fost o agresivitate prezenta in aer.

Ceea ce s`a si intamplat ... mici rautati spuse mai in gluma mai in serios. Eu si cei care stateau pe langa mine ne`am amuzat ... in cunostinta de cauza. Trebuia sa se intample asa ceva la o conferinta? Probabil ca nu (sa ne lasam bagajele acasa). A fost cea mai interesanta parte din conferinta? Asta da. Otv stylish sells.

Bloggerii au fost prezenti in numar mare la conferinta. De exemplu de la Boo am aflat ca fabrica va continua in regim redus de functionare .... dar nu se va inchide. De la Ionut am aflat ca exista blogul ciococioco - confesiunile unei pasarici inteligente. Ulterior pe blogul lui Vali .... un comentariu de la un/o ciococioco imi apreciaza lipsa acuta de par din cap.


Poza via Vali Petcu (ca tot te plangeai ca ti`ai luat 3 zile sa ajungi primul pe numele asta).

In rest cred ca am vorbit despre invita.ro (proiectul la care lucrez) tuturor .... deh networking.

S`a mai plans lumea ca nu dau feedurile full .... imi cer scuze dar altfel ajung la pescurt.ro sau ceva de genul asta ... un mic agregator de feeduri romanesti care vrea sa creasca si sa isi faca trafic pe spinarea prostiilor mele.

Am aflat de la Cristi Manafu ca desi populatia de bloggerite s`a marit fata de anul trecut de la 25% la 35% eu si Radu Ionescu am scazut fata de anul trecut. Cred ca e din cauza ca m`am ras in cap acum ceva vreme. Eh ... mai bine asa.

Am obosit sa scriu .... asa ca voi concluziona ca a fost foarte misto si oamenii care au vorbit chiar au venit cu ceva cat de cat nou .... fata de alte conferinte care foloseau aceleasi exemple invechite.

Comentarii

  1. incearca sa dai o nota de la 1 la 10 pt eveniment. poate ca ar merge asa ceva la la invita.ro ):-

    RăspundețiȘtergere
  2. si te-ai tuns, asta ca sa ocolesc un feedback clar la ce ai scris :D

    RăspundețiȘtergere
  3. de fapt m`am ras ca aveam o promisiune/pariu :) deh om de cuvant.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări Populare

Și tu câtă fericire ai pierdut când ți-ai mărit numărul de followers de 25 ori pe Instagram?

Cred că toți cei care se vor uita la video-ul ăsta se vor împărți imediat în două categorii. Prima a celor care vor trade rapid concluzia că social media și faima nu aduc fericirea, a doua a celor care vor spune că e de fapt o maturizare oarecum de așteptat la vârsta respectivă. Cred că este evident după titlu în ce categorie fac parte.

Dacă e să mă iau după Internet, fata respectivă este ceva produs al industriei de fabricat vedete din nimic. Tot ce este posibil pentru că până azi n-am auzit de ea și e improbabil să mă apuc acum să îi urmăresc cariera muzicală. Cu toate astea, ideea video-ului de mai sus mi se pare foarte tare și Vanity Fair iar a dovedit că știe extrem de bine cu ce se mănâncă socialul ăsta pe pâine.

Și ca să mă întorc la acest video, spuneți-mi voi că nu este undeva în top 5 cele mai triste pe care le-ați văzut în istoria recentă. Cum într-un an de zile zâmbetul și optimismul sunt înlocuite de stres și singurătate.

Hashtag atât de trist.

Să dăm cu sad reaction și …

eMAG: Formare preț în Black Friday

Dezavantajul de a scrie ultimul despre un eveniment e că tot ce era de spus deja a fost spus. Cam așa m-am trezit eu azi când am vrut să pune blog câteva gânduri despre întâlnirea anuală cu cei de la eMAG. Pe Cetin l-a interesat mai mult situația afilierii, pe Răzvan despre market place, Radu planurile lor de viitor, Marius despre Black Friday, iar Alex a pus pe blog într-un mod exemplar tot ce s-a vorbit joia trecută. Eu ce aș pune pe blog în plus?

M-am gândit să zic vreo două lucruri despre prețuri și reduceri. Fie că e vorba de Black Friday sau cine știe ce promoție din cursul anului, oamenii au în general părerea că prețurile nu sunt la nivelul corect. Sunt prea mari, acum două luni era mai ieftin sau alte probleme de gen.

Problema cred că este mai mult de percepție. Mulți au impresia că atunci când vine BF trebuie ca totul să fie la niște prețuri ridicol de mici. Minim jumătate. Recomandabil la un sfert față de cât e în restul timpului. Ideal ar fi ca magazinul sa se roage de ti…

Burgeri de Centenar la McDonald's

Centenarul ăsta a băgat toate brand-urile în priză și fiecare se gândește ce twist românesc ar putea să ofere și ei la rândul lor. Nu zic că pentru 99% din populație această aniversare nu prea contează pentru că poate mă înșel și n-am chef de scandal în weekend, dar în esență nu e nimic rău în acest efort colectiv de a zice ceva de România.

Asta se întâmplă și cu McDonald's care, ca în fiecare toamnă, pune pe tăvile doritorilor produse în ediții limitate. De data asta e vorba de 3 burgerași de inspirație românească cu ingrediente locale. Burgeri pe care am apucat să îi testez în avanpremieră joia asta. Cei 3 burgeri n-au vreo denumire anume așa că s-ar putea să fie dificil de găsit prin meniu, dar astea sunt ingredientele lor:

Burgerul cu carne de porc conține o chiflă pufoasă presărată cu mălai la care se adaugă un sos de muștar, ceapă prăjită, castraveți murați, praz, un mix de varză albă și sfeclă roșie.Burgerul de pui conține carne de pui de la Transavia într-o crustă cu ierbu…