Treceți la conținutul principal

Toolbox

Ieri toata ziua am fost la Toolbox - online communications .... o conferinta despre pr online si bloguri. Scriu si eu mai tarziu ca la capitolul live blogging am stat cam prost cu wi fi`ul. Cum glumea si Bobby Voicu ... nu suntem la o conferinta de online .. de ce sa avem wifi? Aparent intreaga problema e ca oamenii de la Hotel Howard Johnson au propriul lor wireless (20 euro) si nu te lasa sa ti`l aduci pe al tau.

Cu toate acestea unii bloggeri au facut live blogging de la conferinta: zoso, clickio si scarlatescu. Personal voi incerca sa nu reiau ideile dezbatute la cald. Dintre toti vorbitorii .... cel mai mult mi`a placut de Gianni Catalfamo de la Pleon Italia ... care avea acel ceva de putea sa vanda absolut orice. A impresionat si restul oamenilor cel putin prin graficele prezentate (se tot vorbea prin pauza de cafea ca vai ce grafice misto a avut).

In rest ce a fost diferit fata de celalalte conferinte la care am participat? Probabil masa rotunda cu bloggeri in care s`au verbalizat niste lucruri stiute doar de un cerc restrans. Poate si din cauza asta domnisoarele de la pr, marketing sau research nu au inteles mare lucru si au avut senzatia ca a fost o agresivitate prezenta in aer.

Ceea ce s`a si intamplat ... mici rautati spuse mai in gluma mai in serios. Eu si cei care stateau pe langa mine ne`am amuzat ... in cunostinta de cauza. Trebuia sa se intample asa ceva la o conferinta? Probabil ca nu (sa ne lasam bagajele acasa). A fost cea mai interesanta parte din conferinta? Asta da. Otv stylish sells.

Bloggerii au fost prezenti in numar mare la conferinta. De exemplu de la Boo am aflat ca fabrica va continua in regim redus de functionare .... dar nu se va inchide. De la Ionut am aflat ca exista blogul ciococioco - confesiunile unei pasarici inteligente. Ulterior pe blogul lui Vali .... un comentariu de la un/o ciococioco imi apreciaza lipsa acuta de par din cap.


Poza via Vali Petcu (ca tot te plangeai ca ti`ai luat 3 zile sa ajungi primul pe numele asta).

In rest cred ca am vorbit despre invita.ro (proiectul la care lucrez) tuturor .... deh networking.

S`a mai plans lumea ca nu dau feedurile full .... imi cer scuze dar altfel ajung la pescurt.ro sau ceva de genul asta ... un mic agregator de feeduri romanesti care vrea sa creasca si sa isi faca trafic pe spinarea prostiilor mele.

Am aflat de la Cristi Manafu ca desi populatia de bloggerite s`a marit fata de anul trecut de la 25% la 35% eu si Radu Ionescu am scazut fata de anul trecut. Cred ca e din cauza ca m`am ras in cap acum ceva vreme. Eh ... mai bine asa.

Am obosit sa scriu .... asa ca voi concluziona ca a fost foarte misto si oamenii care au vorbit chiar au venit cu ceva cat de cat nou .... fata de alte conferinte care foloseau aceleasi exemple invechite.

Comentarii

  1. incearca sa dai o nota de la 1 la 10 pt eveniment. poate ca ar merge asa ceva la la invita.ro ):-

    RăspundețiȘtergere
  2. si te-ai tuns, asta ca sa ocolesc un feedback clar la ce ai scris :D

    RăspundețiȘtergere
  3. de fapt m`am ras ca aveam o promisiune/pariu :) deh om de cuvant.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Populare în ultima săptămână

Lași bacșiș la Uber Eats? Foodpanda? Glovo?

Eu nu.

Până azi de dimineață credeam că asta e normalitatea serviciului. Pentru că de fapt de asta plătești taxa aia de livrare pentru a scăpa de căutat mărunt prin casă. Faci comanda, îți ajunge acasă, zici mulțumesc și gata.

Dar simt cum mă îngrop încet-încet. După ce că nu las bacșiș la serviciile astea ce au incluse taxe de livrare, atunci când las la alea cu livrare gratuită o fac sub forma a câtorva lei - cam 5% din comandă.

Îmi dau seama că sunt o persoană îngrozitoare, dar nu prea înțeleg de ce trebuie să recompensez pe cineva că și-a făcut treaba pentru care a fost plătit - direct din taxa de livrare sau din salariul pe care îl primește de la take away.

Înțeleg că dacă i-am complicat viața celui care livrează și implicit i-am mâncat mai mult timp decât necesita comanda este de obraz să recompensez timpul acela extra pe care l-a pierdut cu mine, dar altfel de ce i-aș lăsa bacșiș?

Ca să fiu sincer, până să îl văd pe Marius de la bucharestBIKEtraffic primind 5 lei la prima coma…

De unde îmi iau bere mai specială pentru acasă

Dacă ești și tu ca mine, câteodată vrei doar să ajungi acasă și să bei o bere mai specială. Ceva ce nu se găsește cu ușurință prin supermarket-uri. E bună și aia, dar de obicei marile lanțuri de supermarket-uri nu prea își schimbă portofoliu de beri locale/de import suficient de des încât să te surprindă ceva la raft.

Dacă ești din București ai mai multe opțiuni de locuri unde poți merge să cumperi bere artizanală, iar dacă nu ești o poți face online unde mai plătești ~20 de lei costul de livrare.

Cea mai variată ofertă cred că o găsești la The Beer Institute, un start-up al unor prieteni ce deja și-au deschis a doua locație în Agora Floreasca. Cred că le merge bine având în vedere că s-au extins la câteva luni după ce au deschis primul magazin în incinta Carrefour-ului de lângă Cambridge School of Bucharest de la Romană. Sunt foarte activi pe pagina de Facebook și nu cred că trece vreo săptămână fără să facă vreun eveniment pentru pasionații de bere artizanală.

Dacă ai poftă de ceva …

Perfektum Double Black IPA

Acum 3 ani scriam pe blog despre o mică fabrică de bere din cartierul Berceni care tocmai lansase unele dintre cele mai urâte etichete de bere artizanală. Atunci zicem că băieții ăștia de la ArtBrew sunt de urmărit pentru că sunt printre singurii care fac o bere decentă. Pe cât de mult i-am lăudat în postarea respectivă, pe atât de mult n-am mai auzit nimic de ei în tot acest timp.

Asta până acum vreo câteva zile când am dat total întâmplător de noua lor Black IPA.

Nume: Perfektum Double Black IPA
Stil: Black IPA
Alcool: 8.2%
Origine: Romania
Producător: ArtBrew
Preț: 21 de lei în Craft și Draft

Aia veche mi-a plăcut pentru că aducea destul de mult cu ceva ce am făcut într-o vară acasă: o bere cu o culoare frumoasă care stârnea reacții puternice chiar și în cei care nu prea le aveau cu berea.
Parcă așa sună mai frumos decât adevărul: o bere care te făcea să te strâmbi din nas încă de la prima gură. Dar unii sunt masochiști ca mine și apreciază gustul acesta puternic de caramel.

Double Blac…