irelevanta bloggerului ca istoriograf

Internetul s-ar putea sa fie cel mai dinamic mediu de informare si bloggerii/twitteristii sa fie varful de lance. E cu “poate”, asa ca nu va ambalati prea tare. Din pacate, toata aceasta hiperactivitate vine cu un pret: semi-irelevanta in scrierea istoriei. Bloggerii sunt focusati pe daruri si mister (Yesterday is history. Tomorrow’s a mystery. But today is a gift) si scapa din vedere importanta istoriei.

Ce vreau sa spun cu asta? Internetul este focusat pe “acum” si nu pe “atunci”. Daca te uiti in arhiva de acum 2-3 ani a unui blog o sa vezi ca procentajul de linkuri moarte si site-uri sterse/reprofilate este incredibil de mare. In acest mediu tot timpul schimbator, cum pot sa fii relevant?

Partea cea mai amuzanta e ca nici vizitatorii nu sunt mai brezi. La insemnari de acum 3-4 ani, in care vorbeam de ceva specific perioadei in care au fost scrise, se mai gaseste cate un aiurit sa ma intrebe cand se va intampla respectivul eveniment (attention spam fail).

Pentru cititori, Internetul e ceva atat de nou (sa fim seriosi, sunt putini oameni care folosesc Internetul de peste 10 ani), incat nu realizeaza importanta corelatiei intre data la care a fost scris si subiectul insemnarii.

Diamonds are forever - site-uri, bloguri, linkuri, poze, videouri etc ... nu.

Comentarii

  1. G├ónde┼čte-te la internet ca la un frate mai mare al creierului uman. Din miliardele de informa┼úii pe care creierul nostru le proceseaz─â zilnic (numerele de la ma┼činile v─âzute ├«ntr-o jum─âtate de or─â de plimbat pe str─âzi, melodia care c├ónta la radio la 10:23 etc) cu c├óte r─âm├ónem la sf├ór┼čitul zilei?
    ├Än plus, chiar ┼či tu autorul posturilor de acum 3-4 ani mai ai idee despre ce ai dezb─âtut atunci, de exemplu? Blogerul tr─âie┼čte ├«n prezent ┼či se raporteaz─â la prezentul continuu care-l ├«nconjoar─â (+- 1 zi/s─âpt─âm├ón─â/lun─â/an) dar peste ani va fi o parte a istoriei.
    Ce, crezi c─â scribi ├«┼či con┼čtientizau importan┼úa?

    R─âspunde╚Ťi╚śtergere

Trimite╚Ťi un comentariu

Postări populare în ultima lună

Lansare: Bere Haiduc de la PENNY Market la 2 lei doza

viteza medie in oras .... 10km/h

manolo si jean acesti miki alexandrescu de la eurosport