Treceți la conținutul principal

Dr House filmat cu Canon 5D Mark II

Nu ar fi asta argumentul suprem atunci cand iti alegi o camera foto? Si filmeaza HD super. Daca aia din Doctor House o sa faca asta de ce nu pot si eu cu micul meu DSLR sau Point'n'Shoot?

Last month, Cinema5D heard whispers that House would be filmed using the 5D Mark II with Canon lenses to achieve a specific look using shallow depth of field.
Director Greg Yaitanes has said that Canon prime lenses were used along with the 24-70mm and 70-200mm lenses.
Totusi lucrurile nu stau chiar asa.
  • Canon 5D Mark II  - 9.399,00 lei
  • Canon EF 24-70mm f/2.8L -  5.799,00 lei
  • Canon EF 70-200mm f/2.8L IS II USM - 10.999,00 lei
  • + acele obiective fixe de care se vorbeste
Printre obiectivele fixe ce ar putea fi folosite se numara si urmatoarele: 

Canon EF 14mm f/2,8L II USM - Super Wide Angle - 9.932,00 lei
Canon EF 85mm f/1.2L II USM - 9.499,00 lei
Canon EF 50mm f/1.2L USM - 7.295,00 lei
Canon EF 100mm f/2.8 L IS USM Macro 1:1 - 4.199,00 lei
Canon EF 135mm f/2.0L USM - 4.840,00 lei

Setupul acesta ajunge pe la 62 000 lei noi  (16 000 euro) .

Concluzia o trageti si singuri.

Comentarii

  1. Din câte înţeleg eu au ales să filmeze cu ceva similar ca preţ sau te pomeneşti că am pierdut "miezul" articolului? :)

    RăspundețiȘtergere
  2. @emil - probabil ceva mai scump

    @unikissa: Ok, seriously. Can you tell us something about the lenses you used?
    GY: all the canon primes and the 24-70 and the 70-200 zoom

    http://www.petapixel.com/2010/04/09/house-season-finale-filmed-entirely-with-canon-5d-mark-ii/

    RăspundețiȘtergere
  3. Woaw, super. Inca un film facut cu 5dmk2 :)

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Populare în ultima săptămână

Cele 10 lucruri care îți vor distruge restaurantul

Pe la începutul anului s-a deschis pe lângă mine un loc care avea potențial să devină destinația favorită de ieșit la bere pe vreme rea sau friguroasă. Începuseră bine și cred că nu era săptămână în care să merg pe acolo de cel puțin două ori.

Lucrurile au mers așa o perioadă și păreau că vor rezista primului an în probabil cea mai saturată zona de going out a Bucureștiului. Asta până când n-a mai mers. Nu s-au curățat, dar am fost acum vreo două zile p-acolo și cam bătea vântul. Aveau doar două mese ocupate din 25 cât cred că are pe două etaje. 
Și probabil că patronul nu înțelege cum a ajuns în situația asta în nici măcar jumătate de an de la lansare așa că m-am gândit să îl ajut cu niște răspunsuri. Nu exact despre pub-ul lui restaurant, dar prin listă probabil că va regăsi câteva greșeli pe care le-a făcut și el.

1. Muzica care este mult prea tare. Ăsta e un blestem al nostru ca specie pentru că nu reușim să înțelegem că omul nu prea are chef de țipat peste masă atunci când mănân…

În marketing există prezumția de nevinovăție?

Adică dacă eu am impresia că tu ai făcut ceva ilegal pentru a îți promova afacerea, dar este destul de improbabil ca cineva să poată demonstra asta, pot să te consider din prima vinovat sau chiar trebuie dovezi palpabile? Vorba aia, nu se apucă nimeni să îți facă campanie de awareness pentru că te urăște.

Asta e dilema mea de azi și am un exemplu concret cunoscut bucureștenilor.

Pe de-o parte Capitala s-a umplut în ultimele două luni de graffiti-uri cu "I ❤️ Buchetino", pe de alta florăria de luxBuchetino zice că nu are nicio legătură sau că ești cont fals vechi de 10 ani dacă le zici ceva de presupusul vandalism.

Chit că are sediul la nici 350 de metri de graffiti-ul de pe Biblioteca Națională a României și că e singurul brand cu numele asta din țară. Chit că formularea asta a mai folosit-o anul trecut magazinul din Londra sau tatăl antreprenoarei acum vreo două zile. N-au fost ei.

Și chiar dacă există o urmă de îndoială, n-ai cum să fii sigur fără dovezi.

Acum între noi f…

Lași bacșiș la Uber Eats? Foodpanda? Glovo?

Eu nu.

Până azi de dimineață credeam că asta e normalitatea serviciului. Pentru că de fapt de asta plătești taxa aia de livrare pentru a scăpa de căutat mărunt prin casă. Faci comanda, îți ajunge acasă, zici mulțumesc și gata.

Dar simt cum mă îngrop încet-încet. După ce că nu las bacșiș la serviciile astea ce au incluse taxe de livrare, atunci când las la alea cu livrare gratuită o fac sub forma a câtorva lei - cam 5% din comandă.

Îmi dau seama că sunt o persoană îngrozitoare, dar nu prea înțeleg de ce trebuie să recompensez pe cineva că și-a făcut treaba pentru care a fost plătit - direct din taxa de livrare sau din salariul pe care îl primește de la take away.

Înțeleg că dacă i-am complicat viața celui care livrează și implicit i-am mâncat mai mult timp decât necesita comanda este de obraz să recompensez timpul acela extra pe care l-a pierdut cu mine, dar altfel de ce i-aș lăsa bacșiș?

Ca să fiu sincer, până să îl văd pe Marius de la bucharestBIKEtraffic primind 5 lei la prima coma…