de ce esti retardat si incerci sa ma umanizezi prin imagini socante?

Astazi pe Facebook am vazut prin timeline-ul meu niste poze grotesti cu capete de caini taiate, mate aruncate, caini care mancau alti caini si altele de gen. Pozele erau puse de nu stiu ce cacat de asociatie de protectie a animalelor pe pagina lor de facebook si aveau mesaje emotionante. Stiti ce rau mi-a picat prima poza vazuta cea cu cainele decapitat? Rau.

Acum dupa aceasta faza nu pot decat sa urasc cu ardoare mai toate asociatiile de protectie a animalelor din vreo 3-4 motive:
  • in primul si in primul rand ii doare in cur sa respecte termenii si conditiile site-urilor pe care posteaza asa ceva (e bine ca ne trageti moralistic de maneca cand voi dati cu mucii in fasole exemplar)
  • in teorie varsta minima pe care trebuie sa o ai pentru a iti face cont pe Facebook este 13 ani dar in practica sunt copii si mai tineri. Eh acum hai sa ne imaginam ce dragut e sa ii servim in timeline-ul lui niste imagini de o astfel de violenta extrema. Perfect. Plangem pentru cainii vagabonzi dar uitam se ne aducem aminte de copiii nostri. Bravo baieti!
  • santajul asta emotional este jegos si un exemplu destul de clar ca respectiva asociatie este codusa de iubitori lobotomizati de animale. Daca tu ai impresia ca vei schimba ceva ca ma inspaimanti cu niste gore vreau sa te anunt ca reusesti contrariul. Nu vreau sa mai aud nimic de caini vagabonzi. Sa dispara toti. Eutanasiati tot si gata. Asa evitam problemele astea salbatice ce apar in adaposturile de caini. Il iei de pe strada si in 24 de ore e mort. Nu il infometezi ca nu ai bani sa il hranesti si nici nu fortezi scene horror de canibalism. Este decent sa il eutanasiezi. Eu daca as fi in locul lui as alege eutanasierea. E o moarte mai demna.
  • cine pe cine protejeaza? Ca e destul clar ca voi nu sunteti in stare sa protejati cainii pentru ca macelul ala s-a intamplat intr-un adapost de animale. Pe mine nu ma protejati cand ma inconjoara o haita de maidanezi pe strada. Deci pe cine naiba protejati? Si daca rodul protectiei voastre inroseste pamantul eu revin la ideea de mai sus si prefer sa ii eutanasiem. 
/ post scris la multi nervi /

[later edit] am scris un mic follow-up aici.

Comentarii

  1. Vezi ca la Unirii sunt niste neni care strang semnaturi pentru un bucuresti fara maidanezi. Chiar langa capatul lui 32.

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu ma intereseaza aceste petitii. Prefer sa dau niste bani si sa stiu ca scap de problema cainilor vagabonzi.

    RăspundețiȘtergere
  3. nu va faceti probleme, acest individ va iesi maine pe strada cu masina sau ce o avea in dotare si va ucide un copil. in general cei ca el ucid oameni cu usurinta si nici nu au regrete. Huidu era la fel ca tine!

    RăspundețiȘtergere
  4. @anonim - Bai da... si tu stiind asta cu certitudine si nefacand nimic sa opresti asta imi esti complice :) C'mon buddy lets go on a killing streak.

    RăspundețiȘtergere
  5. Mi se pare de-a dreptul hilar faptul că apare cineva care nici măcar nu-și dă numele și compară un om necunoscut cu un inconștient :)

    Mi se pare pe de altă parte grav că există atâta prostie. Aș prefera ca banii pentru adăposturile de câini să fie folosiți pentru orfelinate în schimb. Sau un câine = un copil?

    Extremismul ăsta feroce este ceea ce a făcut din țara asta o găleată de gunoi, în care puținii oameni decenți sunt loviți în cap pentru că a) nu fac parte din turmă; b) au păreri decente argumentate inteligent, și prostului i se pare normal să nu existe persoană cu un IQ dublu care să-i poată închide gura.

    Vrei câine? Ia-l tati-n casă, spală-l, mergi cu punga după el când îl scoți la plimbare, vaccinează-l, etc. Nu, românul imbecil hrănește toți maidanezii, că "au și ei un suflet", dar nu-i ia în casă. Rezultă ditamai haitele flămânde. Și nu este vina lor că s-a ajuns aici.

    Morala? Ai hrănit un câine vagabond? Acum suportă faptul că va fi ucis, pentru că doar tu ești de vină pentru agregarea potăilor în ditamai haitele.

    Și mi se pare dezgustător să ieși pe firmament cu "îți doresc să ți se întâmple și ție ce li se va întâmpla cuților". Serios? Dorești moartea unui om pentru că un câine va fi omorât? Ai inteligența unei euglene. Dobitocule.

    RăspundețiȘtergere
  6. Nu am citit cometariile, insa subscriu postului

    RăspundețiȘtergere
  7. Fac parte dintr-o asociatie de protectie a animalelor. Da, ai dreptate. Uneori exhibam prost convingerile noastre ca animalele ar trebui sa fie respectate si ingrijite, iubite este un ideal prea indepartat.
    Facem insa un lucru pe care ti-l propun si tie, ca exercitiu: pune-te in locul nostru. Multi dintre noi facem asta, traim, cu toata simtirea suferinta si umilinta (pentru ca ai pomenit de demnitate) cainilor, a animalelor in general.
    Daca vei face si tu asta, pentru o secunda, vei intelege ca suntem disperati. Suntem putini si pare ca suntem impotriva tuturor, uneori, ca numai voi vrem ca jivinele alea sa nu moara si sa nu sufere. Si dupa niste ani in care ne-am folosit toti nervii si toata energia intr-o societate care refuza sa priceapa bunul simt, refulam prin a va/le arata ce e mai urat in ei, iar pozele acelea sunt rezultatul. Sperand ca asa se vor trezi.
    Ne poti judeca, dar intai incearca sa intelegi.
    Si nu amesteca lucrurile, n-au nicio vina cainii ca inclusiv aceia care le apara (asa cum stiu ei) drepturile, nu sunt cei mai destepti de pe pamant.

    RăspundețiȘtergere
  8. Mai vedeti si voi cei asa de inversunati contra cainilor ce atitudini au oameni in alte tari! Nu cred ca exista atata ura nici macar pentru ciori !Dorinta de a lua viata unei fiinte fie animal sau pasare este apanajul celor cu probleme ,pot face rau asa cum respira ,dovada o vedem in fiecare zi in jurul nostru ,de aceea traim prost ,gandim stramb si suntem o natie aiurea !

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare în ultima lună

Lansare: Bere Haiduc de la PENNY Market la 2 lei doza

viteza medie in oras .... 10km/h

Generator de nume de cocalari!