Treceți la conținutul principal

am gatit cu maestrul Tushin

Marti cand tot online-ul isi punea hainele de sarbatoare si se ducea la Internetics eu eram la deschiderea noului restaurant Wu Xing din Pipera sa imi arat talentele culinare alaturi de maestrul Tushin. Am ajuns exemplar la ora comunicata pe email si cum am intrat am fost intampinat cu un sortulet - maestrul ne astepta in bucatarie. Cum am mai zis si la aniversarea celor 12 ani de Wu Xing (link) sunt un fan declarat al lui Tushin si m-am bucurat ca am apucat sa schimbam 2-3 vorbe si chiar sa gatim.

Dar nu doar am vorbit .... ci am si furat vreo 2-3 secrete despre circuitul uleiului incins/rece in bucataria chinezeasca. Am gatit pui Gong Bao si de la inceput va pot spune ca eu nu sunt mare fan pui. Vita ftw. A iesit bun. Nu m-a lasat sa il fac cat de picant imi doream pentru ca citez "stricat echilibrul". Nu eram in masura sa comentez asa ca l-am ascultat ca un invatacel.


ma mir ca nu eram cu gura cascata :)
Ce mai! Toti ne uitam fascinati la el. Saracul a trecut pe slow motion sa intelegem cum se prepara reteta pentru ca reteta in viteza standard dureaza maxim 2 minute. In modul de viteza maestru cred ca o termina in sub un minut.

Cum a fost ce am gatit? Excelent. Cea mai buna dintre toate. Toti ne-am descurcat cu succes. Nici nu ai cum sa gresesti ceva cand Tushin e langa tine sa te corecteze si sa iti explice la fiecare pas ce ai de facut si de ce faci asta.

cocentrat pe cata pasta picanta sa pun ... am pus prea putin :)
La final ce trebuie sa retineti? Ca in weekend cred ca o sa gatesc ceva chinezesc .... mi-a facut pofta de perioada cand gateam regulat.

Si mai arunc 2 poze la final de pe cyberculture.ro :)

pusesem prea mult castravete si nici macar nu imi place castravetele
cum va ziceam de ingrediente

Comentarii

Postări Populare

Câte zile poți să trăiești cu mâncarea pe care o cumperi de 400 de lei?

Un gigel de pe /r/dataisbeautiful a scormonit prin niște statistici și a rezultat graficul de mai sus: How many days of food does 100$ purchase. A luat în calcul o dietă zilnică echilibrată (fructe, lactate, legume, carbohidrați și proteine) de 2400 calorii pe care a încercat el cât mai bine să o facă cât de cât relevantă. Unele zone sunt axate mai mult pe un anumit tip de mâncare așa că din punct de vedere statistic ce e mai sus are o marjă destul de mare de eroare, dar și așa mi se pare suficient de interesant încât să îl pun pe blog.

În București cică ai putea trăi 20 de zile cu suma asta de bani. În New York doar 6, iar în Cairo 29.

Primul lucru care mi-a trecut prin minte a fost că e imposibil. Ceva e greșit. Cu siguranță dau mai mult pe mâncare pe lună și altfel nu se poate. La o analiză puțin mai în detaliu mi-am dat seama că lucrurile nu sunt chiar atât de departe de adevăr. Dacă mi-aș găti toate mesele astea, probabil că aș putea să mă apropi destul de mult de cei 400 de lei…

De ce excursiile gratuite pentru pensionari sunt o idee bună

Ce credeți că a răspuns domnul din imagine la întrebarea? Nu. N-a ieșit niciodată din țară. Nici măcar până la vecinii bulgari. Vedeți aici o oportunitate da face ceva mai buni cu banii aruncați anual pe schimbatul bordurilor?

Mai dau un indiciu citându-l pe Mark Twain, chiar el.

Călătoritul este fatal pentru prejudecăți, bigotism sau îngustimea minții Unu plus unu fac doi și într-o lume ideală acești pensionari ar da nas în nas, poate pentru prima oară, cu ce e pe afară. Chiar și în falimentara Grecie de care poate au râs acum câțiva ani la Radio Șanț. Sau de frații bulgari care au fost ciuca bătăilor în toate glumele pre decembriste cu vecini mai săraci.

Poate mini vacanța asta o să le ridice niște semne de întrebare. Ăștia de ce au autostrăzi și noi nu avem? Ăștia cum de își permit la pensie să iasă la restaurant? Ăștia de ce nu se înghesuie la cozi interminabile? Ăștia de ce zâmbesc mai tot timpul? De ce ei pot și noi nu putem?

Și poate vor pune unu plus unu pe hârtie și vor găsi…

Strongbow - de ceva vreme lansata si la noi in 3 sortimente

Lansarea efectiva a fost acum vreo 3-4 saptamani, dar am evitat sa scriu despre asta inainte sa o localizez offline intr-un supermarket. Oho si cat de greu a fost sa fac asta. Am vanat in Carrefour-ul si Mega Image-ul de la Piata Unirii de parca viata mea depindea de asta.

Cred ca m-ati vazut p-acolo. Cu ochii mijiti, eram cel nehotarat la raionul de beri de import. Ocazional faceam 13-14 si pe la cele cu arome si chiar pe la sucuri - de unde sa stiu unde naiba ar pune ei cidrul (mai are rost sa zic si de mere?).

Gata cu panica! intr-un tarziu au bagat si la mine in cartier cidru Strongbow.


Ce as putea sa zic despre Strongbow? Este un hard cider (4.5% alcool) si la noi in tara vine in trei variante: gold apple, red berries si elderflower. Gold e cel clasic de care probabil ai mai baut prin irish pub-uri, cel de soc nu este pentru toata lumea datorita aromei puternice, iar cel de fructe de padure pare o varianta mai domolita a unui Framboise.

Dupa ce am testat intensiv toate variantele…