Star Wars acum si 3D ...

Prin amabilitatea celor de la Cinema City acest review nu este scris de mine ci de o prietena. Ea este mare fan Star Wars (da baieti exista si fete de genul asta) asa ca mi s-a parut oportun ca ea sa vada aceasta reeditare.  So beam me up Scotty si hai sa incepem

Este greu sa incerc sa vorbesc strict obiectiv despre Razboiul Stelelor: Amenintarea Fantomei, pentru ca Razboiul Stelelor a insemnat asa de mult pentru mine pentru asa de mult timp. Prima data cand am vazut Episodul I aveam 12 ani si nu prea stiam ce sa cred despre. Stiam ca este Star Wars si cam atat, iar pasiunea pentru science fiction si pentru Razboiul Stelelor era in floare.

Dupa vizionari repetate, mi-am dat seama cate probleme avea de fapt. Revazandu-l acum cand sunt deja batrana si cinica... pot sa spun ca cel mai fenomenal aspect al vizionarii in sala de cinema este sa vezi ce efect are asupra copiilor (daca sunt copii cu tine in sala). George Lucas este un geniu diabolic, fara indoiala. Copiii l-au iubit pe Jar Jar, au ramas cu gura cascata la cursele ce pod-racing, stiau ca Darth Maul este "ala rau" si asa mai departe.


Tehnic vorbind, eu cred ca filmul se mentine foarte bine. Efectele speciale au fost curatate pentru 3D, dar pana la urma sunt doar cateva scene care arata cu adevarat impresionant in 3D. Ma refer aici in special la cursa de pod-racing si la bataliile spatiale. Batalia de la final dintre Qui-Gon, Obi-Wan si Darth Maul nu arata la fel de impresionant ca acum 13 ani (cand mi se parea cea mai tare chestie EVAH!), dar asta pentru ca dintr-o data m-am trezit gandindu-ma ca era mult prea scurt. In plus, se mai intamplau atatea in cursul duelului, ultimele 30 de minute ale filmului sunt o chiselita de scene de actiune mai mult sau mai putin interesante. Cand da Darth Maul mai furios cu sabia, oops, pauza, stai sa vedem ce mai face tanarul Anakin in naveta lui cu R2D2 in carca. Dar in continuare, muzica lui John Williams in acea sectiune de film... face toti banii.

In concluzie, daca esti fan Razboiul Stelelor, merita sa vezi filmul ca sa vezi ca in continuare se prezinta destul de bine la mai bine de zece de ani de cand Hollywood tot incearca sa ne lase cu gura cascata, mai mult prin efecte speciale decat prin poveste. Daca nu esti fan Razboiul stelelor, dar ai copii atunci clar il recomand. Ar putea sa fie inceputul unei prietenii frumoase intre ei si George Lucas. Daca nu esti nici fan, nu ai copii si in general nici o tangenta cu universul asta, atunci adaugarea unei a treia dimensiuni nu te va convinge sa te convertesti.

Comentarii

Postări populare în ultima lună

Lansare: Bere Haiduc de la PENNY Market la 2 lei doza

viteza medie in oras .... 10km/h

Generator de nume de cocalari!