Un weekend cu Cercetasii Romaniei (prima parte)

Cand eram mai mic (10-12 ani) am pus mana pe niste pliante ale Cercetasilor si chiar ma gandeam sa aplic. Nu stiu exact ce s-a intamplat dar nu am ajuns sa fiu cercetas.

Astfel ca atunci cand cei de la Mercedes-Benz Romania (in calitate de sponsori si sustinatori activi) mi-au propus sa petrec un weekend alaturi de Cercetasii Romaniei nu am avut cum sa ii refuz. Drept urmare in acest weekend am cunoscut Lupisorii (4-10 ani) si Exploratorii (14-18 ani) in camp-urile lor din Lisa (Brasov) respectiv Cheile Varghisului (Harghita).

Este fascinant sa vezi atat de multi copii care se bucura de natura. Eu tot traiam cu impresia ca sunt toti dependenti de internet si gadgeturi. In schimb mi-a fost dat sa vad 150 de lupisori zambareti si cu o energie teribila. Ca argintul viu erau prin camp. Cantau la chitara, desenau, dansau, se jucau sau construiau diferite lucruri.

o parte din tabara Lupisorilor de la Lisa
Se bucurau de natura asa cum ar trebui sa o faca la varsta lor si cum am facut-o si eu cand eram mic. Nu sunt de acord cu modul asta sedentar de carese bucura multi copii in zilele noastre ca sa zic asa. Nu esti facut sa stai in fata calculatorului la varsta aia (4-10 ani). Un copil trebuie sa zburde pe campii alaturi de alti prichindei altfel nu isi traieste la intensitate maxima copilaria. Si un copil fara copilarie este poate cel mai trist lucru din lume.

echipa iepurasilor :)
Cercetasii Romaniei nu doar ca ii duc pe copii la zburdat dar ii si invata sa lucreze impreuna, sa fie responsabili si sa cunoasca natura. Mi se pare o oportunitate extraordinara pentru copiii de la oras care nu au bunici la tara. Fac si ei contact cu natura si vad ca de fapt munte nu inseamna doar stat intr-o pensiune/hotel si mers la restaurant. Muntele e mai mult de atat iar natura este cel mai bun prieten cand vine vorba de joaca.

""marturia" unei fetite de 10 ani
Oportunitate e si pentru parinti. Pentru o suma modica de 150 RON poti sa iti duci copilul intr-o excursie de 7 zile. 7 Zile in care te poti bucura de o vacanta sau doar de liniste. Bonus! copilul tau invata cate ceva despre supravietuirea in natura si responsabilitate. Dupa ce am stat alaturi de Lupisori pot sa va zic ca nu ai cum sa dai gres cu asa ceva. Macar pe aspectul egoist ca mai scapi de el cateva zile si tot merita fiecare banut.

la raportul de seara
Este ceva diferit fata de o tabara clasica. Te scoate putin din zona de confort si vacanta si te duce mai mult in directia didactica. Chiar daca totul e presarat cu zambete si glume tu inveti niste skill-uri ce te ajuta sa traiesti in natura. Pentru ca tu chiar traiesti in natura in cele 7 zile de camp.

Si la final ca sa intelegi cat de energici si zambareti erau cei mici .... un filmulet de la festivitatea de incheiere a campului national de la Lisa:



Daca te-a facut sa zambesti macar o data filmuletul asta ... eu cred ca mi-ai dat dreptate cu ceea ce am scris :)

Comentarii

Postări populare în ultima lună

Lansare: Bere Haiduc de la PENNY Market la 2 lei doza

viteza medie in oras .... 10km/h

Generator de nume de cocalari!