Strava - aplicatie pe telefon pentru biciclisti, ciclisti ... si alergatori/maratonisti

Probabil ca fiecare biciclist/ciclist (eu fac diferente intre termeni) s-a gandit candva sa isi cronometreze un anumit traseu. Sa vada cu ochii lui distanta, viteza, puterea dezvoltata, dieferenta de nivel, panta pe care a urcat si coloriile arse. E ceva magic cu aceste valori. E nivelul la care esti. E ceva de laudat. + ca da bine pe Fb.

Ieri am dat si eu prima tura mai lunga din 2013. Aproape 45 de kilometri dus intors. Drumul la dus il vedeti mai jos pe Strava. Cel de intoarcere e mai slab (viteza medie 18.6 km/h) pentru ca pofta de pedalat dupa gratar e mai slaba. 

Dar sa ne intoarcem la Strava. Probabil ca Este cea mai buna aplicatie de monitorizare a unei iesiri cu bicicleta. Pentru ca are un singur lucru ce o diferentiaza fata de alte aplicatii: ai "adversari".

In drumul tau cu bicicleta o sa treci (constient sau nu) peste niste sectoare stabilite de useri. In momentul in care uploadezi traseul o sa vezi pe ce loc te-ai clasat pe respectivul traseu. Atat de simplu, dar atat de genial.

De exemplu pe "Sinca Climb" (panta de la Sincai) impart locul 13 alaturi de Fingolfin. 17.9 km/h, 258 W dezvoltati si o durata de 1:21 minute. Acum sunt motivat sa dau mai mult pe panta de la Sincai ... sa ii  iau fata. 

Asa arata o pagina de segment
Desi, pe urmatorul segment "Tineretului to Eroii Revolutiei" el este mult in fata mea (viteza medie +3km/h), iar eu ocup un rusinos loc 22 din 29 ciclisti. 

Totusi, cine e al 8-lea pe "Col du Vlasca" - o panta de 300m cu inclinare medie 4.3%? Eu. Conteaza asta pentru cineva? Nu. Totusi, este un imbold dragut pentru mine. Un fel de mini competitie ad-hoc.

Tu iti vezi linistit de drum si apoi vezi unde te-ai clasat. Este atat de usor. 



Strava este un serviciu gratuit (exista si functionalitati pro pe bani) ce functioneaza practic cu orice device ce are gps (poti sa uploadezi extensiile .tcx, .fit sau .gpx) sau orice telefon cu IOS si Android. Enjoy.

Comentarii

Postări populare în ultima lună

Lansare: Bere Haiduc de la PENNY Market la 2 lei doza

viteza medie in oras .... 10km/h

Generator de nume de cocalari!