S-ar parea ca sunt destul de bunicel la trasul cu arma in talere...

Sambata am fost sa trag cu arma la Clubul Roman de Tir Sportiv (link) pe la vreo 40 de km de Bucuresti in comuna Negoiesti (harta aici). Dupa o seara grea la Bestfest si fara ochelari (nu e niciun secret ca sunt orb ca un liliac cand e vorba de distante), mi-am zis ca mare branza nu o sa fac mai ales ca trageam pentru prima oara in viata mea la talere (clay pigeons) si nu la tinta fixa (cum credeam eu).

Si ei vroiau sa nimeresc talerul asta cand el zbura cu 100km/h ...
Totusi, nu m-am facut de ras si am nimerit cele mai multe talere dintre toti cei invitati. In prima tura am tras 5 cartuse si mi s-a spus ca am spart 2 talere. Eu n-am vazut nimic. Instinctiv inchideam ochii dupa ce apasam pe tragaci. Meh.

Cam asa arata un cartus: calibrul 12 si 24 de grame de bilute
In a doua tura de 5 am mai nimerit un taler, iar in ultima tura 2 porumbei tandari din 2 trageri. Bonus: am si vazut cum s-au spart saracele talere in zeci de bucatele. In total 5 talere masacrate si 7 libere sa zburde in natura. Binisor.

Quick info despre trasul la talere:

  • Eu am tras la trap (adica stateam pe directia pe care se ducea talerul). 
  • La CRTS poti sa tragi sporting, la trap sau skeet (diferentele dintre ele).
  • Arma este mai grea decat ma asteptam, dar macar nu are recul aproape de loc. Surprinzator!
  • Costa 70-75 de lei sa tragi 25 de cartuse/talere si iti trebuie doar un buletin care sa ateste ca ai peste 18 ani.
  • E periculos? Nu. Kill Zone-ul pentru a nimici un taller e undeva pe la 50-100 m . La 150-200 m bilutele din alica sunt ca o adiere de primavara, iar la 300 cad pe pamant. 
  • Sunt vreo 10-12 pozitii de tragere cu diferite grade de dificultate. Noi am tras de la pozitia F care era cea mai usoara.
  • Vreamea n-ar trebui sa joace un rol atunci cand tragi. Locurile de unde se lanseaza talare sunt acoperite si exista niste pozitii ce au un acoperis deasupra. Totusi, cred ca e mai distractiv cand e soare afara.
Si la final o poza de palmares. 
Bonus pentru domnisoare: tirul sportiv este unul dintre cele mai usoare moduri in care poti sa ajungi campioana nationala la ceva. Din cate am inteles, la o finala nationala de tir sportiv se strang cam 3 fete. Practic in cateva luni poti sa ajungi in top 3 pe tara, daca te apuci acum de tir :)

Comentarii

Postări populare în ultima lună

Lansare: Bere Haiduc de la PENNY Market la 2 lei doza

viteza medie in oras .... 10km/h

Generator de nume de cocalari!