Ce s-a intamplat cu (generatia) emo?

A observat cineva ca au disparut? A documentat cineva ultimele zile de emotie pubertina nestavilita? Stim ce s-a intamplat cu ei? Imi dau seama ca e posibil sa nu ne interese, dar totusi vorbim de o intreaga generatie emotiva si neinteleasa. Macar in momentul extinctiei sa ne intereseze de ei.

Initial m-am gandit ca s-au curatat. Cand vorbesti prea mult de sinucideri si o societate aspra care nu rezoneaza emotional cu tine, te astepti ca multi dintre ei sa cedeze in lupta cu viata. Nimic nu este mai departe de adevar precum aceasta presupunere. Surprinzator sau nu - rata de sinucidere intre adolescenti chiar a scazut in zilele de glorie ale generatiei emo (2000-2008).  Ha!

Teen Homicide, Suicide and Firearm Deaths.pdf

Atunci ce s-a intamplat? Unde s-au dus? Cine sunt? Sunt printre noi?

Raspunsul nu este simplu - va zic! m-am gandit aproape 10 minute la el - si multora nu o sa le placa: emo kidzii de ieri sunt hipsterii de azi. Autoflagelarea a devenit ironica. Plansul in colt a fost inlocuit cu putin rose de chiilax. Negrul a devenit cacaniul vintage, iar incapacitatea de a creste par facial a invins pubertatea prin mustacioara hipstareasca.

Dar nu disperati! Avem o noua subcultura care prinde radacini si de care putem sa radem putin zilele astea: vampire kids. Ah. Credeai ca saga Twilight (2008-2012) s-a terminat fara sa lase o cicatrice adanca? o pofta nestapanita? o dorinta ascunsa?

Neah. Uita-te doar la cate seriale tematice au aparut cat timp n-ai fost atent: True Blood (2008), Being Human UK (2009), The Vampire Diaries (2009), Sanctuary (2007) sau mai recent The Originals (2013).

A prins si la noi curentul asta? Nu prea. La noi de fapt nu prea se prinde nimic pe bune. Nici hipsterii nostri nu sunt ca ai lor, nici emo-kidzii nu erau atat de emotionali. La noi totul e mai asa la caterinca. Mai facut pe jumatate de norma, cu stangacia de rigoare si sub sfintele cuvinte "las-o ba ca merge asa".

Gata! Acum stiti ce s-a intamplat cu generatia emo :)

Comentarii

  1. gigele, esti prost sau esti prost ?
    pe cine crezi ca intereseaza tampenia asta ?

    RăspundețiȘtergere
  2. Pe tine. Ai dat click, n-a fost niciun click bait :)

    RăspundețiȘtergere
  3. vacanta mare rullz !
    cum fac rost de scrisoarea a 3-a?

    RăspundețiȘtergere
  4. perfect adevarat! multam de share!

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare în ultima lună

viteza medie in oras .... 10km/h

Lansare: Bere Haiduc de la PENNY Market la 2 lei doza

Generator de nume de cocalari!