Strongbow - de ceva vreme lansata si la noi in 3 sortimente

Lansarea efectiva a fost acum vreo 3-4 saptamani, dar am evitat sa scriu despre asta inainte sa o localizez offline intr-un supermarket. Oho si cat de greu a fost sa fac asta. Am vanat in Carrefour-ul si Mega Image-ul de la Piata Unirii de parca viata mea depindea de asta.

Cred ca m-ati vazut p-acolo. Cu ochii mijiti, eram cel nehotarat la raionul de beri de import. Ocazional faceam 13-14 si pe la cele cu arome si chiar pe la sucuri - de unde sa stiu unde naiba ar pune ei cidrul (mai are rost sa zic si de mere?).

Gata cu panica! intr-un tarziu au bagat si la mine in cartier cidru Strongbow.


Ce as putea sa zic despre Strongbow? Este un hard cider (4.5% alcool) si la noi in tara vine in trei variante: gold apple, red berries si elderflower. Gold e cel clasic de care probabil ai mai baut prin irish pub-uri, cel de soc nu este pentru toata lumea datorita aromei puternice, iar cel de fructe de padure pare o varianta mai domolita a unui Framboise.

Dupa ce am testat intensiv toate variantele la petrecerea de lansare, am decis ca daca vreau sa am liniste in casa voi cumpara doar fructe de padure (cel rosu). Asta i-am zis si lui Dragos Boldea cand m-a sunat in weekend sa ma intrebe ce e cu toata nebunia asta cu Strongbow, ca apoi in nici 24 de ore sa imi dea dreptate. Pentru mine a fost un micro moment de extaz ca lumea ma suna sa ma intrebe de recomandari de beri sau doar de mai multe informatii - e o pozitionare care nu-mi displace, mai ales ca e usor de inghitit pe caldura mare.

Cat costa la noi niste cidru Strongbow? Eu am dat intr-un supermaket 3.49 lei pe sticla de 0.33. Tin minte ca acum cativa ani plateam 12-14 lei in diferite pub-uri/bar-uri, dar atunci era cidru importat direct de cate pub-urile respective.

Stiu ca nu e neaparat cinstit sa compar cidrul cu berea, dar amandoua au cam aceasi cantitate de alcool. Ambele sunt acidulate, difera doar putin dulceata si modul in care isi administreaza aroma. Daca m-ai pune sa separ fara explicati consumatorii de bere de cei de cidru, as trece barbatii intr-o parte si femeile in cealalta. Am zis! fara explicatii.

Simt ca trebuie sa inchei cu o concluzie asa ca iat-o: incearca, dar nu exagera ca se urca mai repede la cap ca berea. Daca ai dubii de sortiment, eu zic sa mergi pe cel rosu. Pretul la terase ar trebui sa fie cam tot p-acolo ca al unui Haineken, dar in acest moment n-as putea sa confirm pentru ca n-am gasit-o prin barurile pe care le frecventez.

Comentarii

  1. Salut,

    il gasesti si in Cora undeva la 3.29 parca. Am vazut si in pliantul de la Selgros ca ar avea si varianta la doza de 0.5 l. Care imi pare mai masculina decat "fiola" de 0.33.

    Andrei

    RăspundețiȘtergere
  2. Aha. Multumesc de informatii. Totusi, nu prea am vreun Selgros aproape asa ca pe moment trebuie sa ma multumesc cu fiolele de 0.33.

    RăspundețiȘtergere
  3. Ciprian Popescu8 mai 2015 la 17:30

    Fiole de 0.33 au si la mega image. E bunicel, mai buna berea.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Rahat . Toata berea de la noi e un pişat . Mai contine si putin drog pentru dependenta si stimularea consumului . Pe motiv ca mai vreau sa traiesc NU mai
      beau de ceva ani berea din comertul nostru . Muuuult superioara este berea
      de la magazinele bulgaresti Berezkaia . Obrazul subtire cu cheltuiala se tine .
      Dar nu e scumpa in raport cu reziduurile de bere din alte rafturi . Cam 7-8 lei
      1 litru si 1/2 . O bunatate . Si de la aceasta bere NU ma mai doare capul .

      Ștergere
  4. Katarina Dzaegova19 iulie 2015 la 22:24

    "M-AI ales ca e usor...", pe bunee? :| M-AI???

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare în ultima lună

Lansare: Bere Haiduc de la PENNY Market la 2 lei doza

viteza medie in oras .... 10km/h

Generator de nume de cocalari!