Treceți la conținutul principal

Saorma, sampanie si street food

Nu realizezi ca esti upper middle class decat in momentul in care ai o seara cu sampanie si saorma. Petrecaratii din Centrul Vechi si cluburile de semi fite imi vor da dreptate, iar provincia nu o sa inteleaga aceasta aroganta pentru ca le lipseste intreaga miscare saorma la ceas tarziu de seara.

Norocul face sa locuiesc foarte aproape de punctul de maxima inclesteare intre saormele ultra-customizabile si dil-urile mega sociale, aceasta proximitate permitandu-mi sa observ frumusetile acestui razboi.

Nu de putine ori am participat si eu activ, cand sub conducerea locotenentului Dristor K, cand sub atenta obladuire a capitanului Calif. Fiind un fel de mercenar, nu pot decat sa ma bucur de intrarea in joc a unui nou jucator.


#divanexpress - pe Strada Franceza  (capatul dinspre bariera)

Cochet aranjat si cu combinatii indraznete (trufe negre, miere picanta si muguri de pin), kebap butik-ul Divan Express (website) vine sa finalizeze acest triunghi culinar de foc din inima Centrului Vechi: saorma-dil-kebap.

Trebuie sa recunosc ca i-am calcat pragul inainte de lansarea oficiala de saptamana trecuta, si am fost impresionat de modul de ambalare - niciodata nu am punctat prea bine in eleganta consumarii. Nici cu gustul nu sta rau, fiind o experienta total diferita de ce am incercat de la vecinii de peste drum.

Ce nu prea mi-a convenit mie a fost ca varianta aleasa era doar putin calduta cand am ajuns acasa (drum de 10 minute pe jos), eu fiind un om care apreciaza in plus niste fast food fierbinte. Nu vreau sa par necunoscator, ca poate asa era reteta, dar mi-am propus sa reeditez experienta cat de curand (poate chiar azi).

PS. Da, merge si prosecco in loc de sampanie.

Comentarii

Populare în ultima săptămână

Cele 10 lucruri care îți vor distruge restaurantul

Pe la începutul anului s-a deschis pe lângă mine un loc care avea potențial să devină destinația favorită de ieșit la bere pe vreme rea sau friguroasă. Începuseră bine și cred că nu era săptămână în care să merg pe acolo de cel puțin două ori.

Lucrurile au mers așa o perioadă și păreau că vor rezista primului an în probabil cea mai saturată zona de going out a Bucureștiului. Asta până când n-a mai mers. Nu s-au curățat, dar am fost acum vreo două zile p-acolo și cam bătea vântul. Aveau doar două mese ocupate din 25 cât cred că are pe două etaje. 
Și probabil că patronul nu înțelege cum a ajuns în situația asta în nici măcar jumătate de an de la lansare așa că m-am gândit să îl ajut cu niște răspunsuri. Nu exact despre pub-ul lui restaurant, dar prin listă probabil că va regăsi câteva greșeli pe care le-a făcut și el.

1. Muzica care este mult prea tare. Ăsta e un blestem al nostru ca specie pentru că nu reușim să înțelegem că omul nu prea are chef de țipat peste masă atunci când mănân…

În marketing există prezumția de nevinovăție?

Adică dacă eu am impresia că tu ai făcut ceva ilegal pentru a îți promova afacerea, dar este destul de improbabil ca cineva să poată demonstra asta, pot să te consider din prima vinovat sau chiar trebuie dovezi palpabile? Vorba aia, nu se apucă nimeni să îți facă campanie de awareness pentru că te urăște.

Asta e dilema mea de azi și am un exemplu concret cunoscut bucureștenilor.

Pe de-o parte Capitala s-a umplut în ultimele două luni de graffiti-uri cu "I ❤️ Buchetino", pe de alta florăria de luxBuchetino zice că nu are nicio legătură sau că ești cont fals vechi de 10 ani dacă le zici ceva de presupusul vandalism.

Chit că are sediul la nici 350 de metri de graffiti-ul de pe Biblioteca Națională a României și că e singurul brand cu numele asta din țară. Chit că formularea asta a mai folosit-o anul trecut magazinul din Londra sau tatăl antreprenoarei acum vreo două zile. N-au fost ei.

Și chiar dacă există o urmă de îndoială, n-ai cum să fii sigur fără dovezi.

Acum între noi f…

Lași bacșiș la Uber Eats? Foodpanda? Glovo?

Eu nu.

Până azi de dimineață credeam că asta e normalitatea serviciului. Pentru că de fapt de asta plătești taxa aia de livrare pentru a scăpa de căutat mărunt prin casă. Faci comanda, îți ajunge acasă, zici mulțumesc și gata.

Dar simt cum mă îngrop încet-încet. După ce că nu las bacșiș la serviciile astea ce au incluse taxe de livrare, atunci când las la alea cu livrare gratuită o fac sub forma a câtorva lei - cam 5% din comandă.

Îmi dau seama că sunt o persoană îngrozitoare, dar nu prea înțeleg de ce trebuie să recompensez pe cineva că și-a făcut treaba pentru care a fost plătit - direct din taxa de livrare sau din salariul pe care îl primește de la take away.

Înțeleg că dacă i-am complicat viața celui care livrează și implicit i-am mâncat mai mult timp decât necesita comanda este de obraz să recompensez timpul acela extra pe care l-a pierdut cu mine, dar altfel de ce i-aș lăsa bacșiș?

Ca să fiu sincer, până să îl văd pe Marius de la bucharestBIKEtraffic primind 5 lei la prima coma…