Review dupa doua luni de ASUS ZenFone 2 ZE551ML

Aparut la noi pe piata de vreo 3 luni, noul ZenFone 2 merita si el un review mai putin tehnic si mai mult pe emotie. S-au scris destule randuri  despre hardware-ul puternic si bloatware-ul adus de Asus - de parca in 2015 te pot deranja 10-12 aplicatii preinstalate care chiar se dovedesc utile. Ma rog.

In primul rand vreau sa zic ca arata foarte bine si asta se datoreaza dimensiunilor generoase. E masiv si mie imi place asta. Are greutatea necesara ca sa iti confere siguranta si nu simti ca ai putea sa il indoi/rupe din greseala. E pe linia asta de design de phableta lumbersexuala - taraneasca la o privire superficiala, dar cu elemente fine de stil si hipsterism.

Hardware-ul e decent si in functie de update-ul pe care esti, merge perfect sau mai are cateodata mini-lag. Lasati-ma sa explic. Asus e foarte atent cu noul flagship si tot i-a aruncat update-uri bilunare, doar ca unele dintre update-uri mai mult au stricat decat sa repare. Ultimul update este din categoria update-urilor fericite - asa ca acum e o perioada propice sa apreciez cum ar trebui sa se comporte telefonul. (later edit: urmatorul update dupa asta imi consuma bateria de parca tata are hidrocentrala)




Tot din categoria update-uri, sper sa scoata cat mai repede update-ul care sa imbunatateasca durata de viata a bateriei. Momentan stam bine la o zi de folosit extensiv sau doua zile de folosit moderat, dar si asa pare rusinos cand ai 3000 mAh sub capota. In comparatie, celalalt telefon din casa - Sony Xperia M4 Aqua - are o autonomie de 4 zile la o utilizare moderata.

Totusi, problema bateriei nu este atat de serioasa pentru ca exista Fast Charging - acest dar dat de zei muritorilor. Intr-o ora si 40 de minute ai un telefon incarcat full de la 0, dar are nevoie de doar 30 de minute pentru a trece de 50%. Practic asta e definitia magiei de mafiot.

Cel mai misto lucru la ZenFone2 este de fapt pretul si cum te face sa te simti dupa ce il cumperi: ha, am un flagship killer la jumatate de pret! Iti dai high five-uri mentale cand te gandesti ce afacere buna ai facut. Esti mai chibzuit ca toti ceilalti. Pentru cateva momente, esti ţâţă de mâţă. Chiar daca el nu este cu adevarat un flagship killer, are un raport calitate/pret/performanta excelent care te face sa treci cu vederea micile abateri.

De fapt aici vroiam sa ajung. Mid range-ul de telefoane a ajuns atat de bun incat cu greu se justifica sa ai cel mai nou si cel mai bun/scump high end phone. Compromisul nu este atat de mare incat sa justifice diferenta de pret (care de multe ori este de 110-120% din pretul mid range-ului). In plus, nu iti sta inima in loc cand il scapi pe jos la o cumetrie.

Destul despre ZenFone 2. E un model reusit, are un pret cinstit si l-as mai cumpara odata de as avea ocazia. Cred ca asta e cel mai mare compliment pe care poti sa il faci unui telefon. Musai carcasa rosie pentru ca arata bine.

Comentarii

Postări populare în ultima lună

Lansare: Bere Haiduc de la PENNY Market la 2 lei doza

viteza medie in oras .... 10km/h

Generator de nume de cocalari!