Treceți la conținutul principal

Review modest: Ochelari de snowboard Crivit de la Lidl (40 de lei)

Acum vreo doua zile Lidl mi-a trimis un cos cu bunatati cu ocazia lansarii noului lor catalog de schi si snowboarding (pdf aici). Eu avand prea mult timp liber, mi-am zis ca asta e un bun prilej sa mai populez rubrica de review-uri modeste cu lucrurile pe care le-au trimis.

De ce modeste? Pentru ca oricine are mai mult de 3-4 ani de snowboarding/schi stie ca de la un punct incolo calitatea costa. Asa ca m-am gandit sa fac un versus care nu este neaparat corect: ochelarii mei de snowboarding de 325 lei impotriva celor de la Lidl (Crivit) de 40 de lei.

E drept ca nimeni nu se asteapta ca Crivit-urile sa aiba vreo sansa, dar hai sa vedem cat de mare e aceasta diferenta.

Trespass Goldeneye Black vs Crivit

Prima dificultate a fost cum sa ii testez. Ambele perechi au acelasi design clasic de ochelari si plasticele de pe ei par sa fie de o calitate apropiata (zicand si eu asa cat ma pricep la plastice). In plus, Noiembrie asta dezamageste in materie de zapada - afara sunt 18 grade - asa ca n-am putut sa ii iau la un test drive.

Mi-a trecut prin cap sa bag ambele perechi in congelator si apoi sa vad in cat timp se dezaburesc cand ii porti. Da, am stat vreo 7 minute in casa cu ochelari aburiti - o senzatie interesanta si un bun moment de intrebat asta am ajuns? asta fac cu viata mea? 

Ochelarii mei s-au dezaburit complet in 2 minute si 44 de secunde. Odata ce s-a echilibrat termic zona dintre ochi si ochelari, trecerea a fost aproape brusca catre vizibilitate totala (5-7 secunde).

Crivit-urile s-au dezaburit in 4 minute 35 de secunde. Trecerea nu a fost brusca. De pe la minutul doi si jumatate erau niste zone pe lateral care se dezaburisa, dar zona nu s-a marit decat dupa inca 2 minute.

Practic pare o diferenta mare, dar este semnificativ mai mica (167%) ca diferenta de pret intre cele doua produse (812%). Cum ziceam si mai sus - de la un punct incolo calitatea costa. Dar astea sunt probleme care apar dupa ce ai invatat sportul destul de bine. Incepatorii se vor bucura de pretul scazut.

Ochiometric asa din ce m-am uitat prin catalog, poti sa iti faci un echipament complet (pantaloni, geaca, bluza, cagula, ochelari, casca si manusi) cu ceva mai putini bani fata de cat am dat pe geaca mea pe care pana acum o consideram ieftina de snowboard.

O sa updatez review-ul asta in momentul in care o sa ajung efectiv la niste zapada. Hai odata cu iarna aia.

Comentarii

Populare pe blog în ultima săptămână

Cele mai bune merdenele Facebook meetup

Ca un veritabil explorator culinar, sâmbătă dimineața îmi dădeam întâlnire cu niște prieteni în fața patiseriei cu cele mai bune merdenele din București.

Pontul îl primisem de la cineva de încredere pe zona asta de mâncare așa că tot ce a trebuit pentru a îmi convinge o prietenă însărcinată să vină a fost să zic „cea mai bună merdenea”.  Atât și deja aveam un plan ca a doua zi să ne vedem la 11 undeva pe la Piața Amzei.

Pe hârtie ne anunțaseră 6-7 temerari pentru acest merdenea-facebook-meet, dar până la urmă ne-am strâns doar vreo 4 temerari. Chiar și așa, pentru mine a fost o premieră aceasta degustare semi ad-hoc a street food-ului original: sfânta merdenea.



Patiseria cu pricina se numește Comteia și de fapt este un combo de patiserie cu magazin mixt specializat pe băutură modestă și țigări la bucată.

Pe cei mai slabi de înger probabil că bețivii pașnici din jur îi vor speria și vor traversa pe trotuarul de vis-a-vis, dar exploratorii adevărați sunt răsplătiți cu merdenele excelen…

Brunch în București: RePlace din Cotroceni

Pentru că de când avem bestia mică simțeam că ne-am cam auto-izolat în proximitatea casei, împreună cu mândra am decis să facem ce fac toți oamenii de 30ish de ani prin seriale: să pună bazele unei tradiții în jurul brunchului de duminică cu prietenii.

Zis și făcut, iar duminica trecută ne-am strâns pe la 11:30 la RePlace în Cotroceni (maps) să punem bazele acestei tradiții culinaro-hipstărești. Cred că eram primii lor clienți pe ziua respectivă așa că ne-am putut alege cea mai bună masă din cele 5 pe care mica terasă din spate o are.

Locul e de un chillax contagios și e lesne de înțeles de ce oamenii l-au votat pe pagina celor de la Guerrilla ca fiind cea mai frumoasă terasă din București. În plus, se poate vedea și în poză liga înaltă de hipsterism în care joacă: nici nu au pahare de bere pentru berea la doză pe care o servesc.

Cumva n-ar trebui să nu fiu prea critic cu ei pentru că la origini sunt o cafenea, dar le-am trecut de două ori pragul și de fiecare dată nu aveau fix berea…

Lași bacșiș la Uber Eats? Foodpanda? Glovo?

Eu nu.

Până azi de dimineață credeam că asta e normalitatea serviciului. Pentru că de fapt de asta plătești taxa aia de livrare pentru a scăpa de căutat mărunt prin casă. Faci comanda, îți ajunge acasă, zici mulțumesc și gata.

Dar simt cum mă îngrop încet-încet. După ce că nu las bacșiș la serviciile astea ce au incluse taxe de livrare, atunci când las la alea cu livrare gratuită o fac sub forma a câtorva lei - cam 5% din comandă.

Îmi dau seama că sunt o persoană îngrozitoare, dar nu prea înțeleg de ce trebuie să recompensez pe cineva că și-a făcut treaba pentru care a fost plătit - direct din taxa de livrare sau din salariul pe care îl primește de la take away.

Înțeleg că dacă i-am complicat viața celui care livrează și implicit i-am mâncat mai mult timp decât necesita comanda este de obraz să recompensez timpul acela extra pe care l-a pierdut cu mine, dar altfel de ce i-aș lăsa bacșiș?

Ca să fiu sincer, până să îl văd pe Marius de la bucharestBIKEtraffic primind 5 lei la prima coma…