Treceți la conținutul principal

Noodles soup la plic, apă fierbinte și cele mai lungi 5 minute din viața ta


În quest-ul meu de testare a supelor la plic m-am ferit o bună perioadă de supele cu tăiței pentru că țineam minte că mai toate au același gust. Recent am decis totuși să le acord o șansă și mi-am făcut de cap cu 10 lei și am cumpărat toate supele care aveau un mix interesant și echilibrat de arome ambalaje drăguțe. Știu. Superficial, dar trebuie să pornești de undeva.

Mare mi-a fost surpriza să sesizez că există diferențe, atât între producători cât și între diferitele arome pe care le împachetează în pachet. Nu mă înțelege greșit. Noodles-ii, adică fideaua pe limba noastră, este identică la gust. Chiar și la textură și formă. Secretul constă în micul pliculeț de arome pe care îl pui după. Un amalgam de sănătate și E-uri, ăla e gustul unei noodles soup la plic.

Din ce am testat eu pot să spun că nu ai cum să dai greș cu Rollton-uri. Pliculețul ăla e magic și chiar aproape că face supa aia credibilă. Recomandarea mea e cea de vită și îmi dau seama cât de improbabil e ca măcar pe o rază de un kilometru în jurul fabricii să existe măcar o vită vie sau tranșată. Asta e. La gust e bunicică.

Cam același lucru pot să îl zic și despre brandul propriu Mega. E okish deși are niște combinații cam prea fanteziste. Auzi tu! Creveți. Mai că îmi vine să râd când mă gândesc ca acum poți să ai supă de creveți cu doar un leu jumătate sau cât a costat.


Ce mai mare dezamăgire a venit de la Fideliciosul Maggi care s-a încăpățânat să ofere o supa cu fidea care să aducă a România și nu a Asia. Fidea cu ciuperci, fidea cu pui picant, mâine poimâine or să scoată cu aromă de mici și șaorma. Greșit dragii mei. Exista un motiv pentru care noi avem supă cu fidea și nu fidea cu niște supă. La Knorr nici nu m-am uitat. Ambalajul nu m-a impresionat așa că pe moment i-am zis pas.

În schimb, vin cu o recomandare de expert în supă la plic: niște condimente alese aruncate în apa pe care o fierbi te poate duce departe pe poteca gustului. Doar atât. Mai mult efort s-ar traduce prin ineficiență. Mai bine pui tu niște tăiței la fiert și arunci niște legume, condimente și proteine prin oală. Dar aici vorbim de eficiență și rapiditate, iar o supă cu fidea la plic este o alegere excelentă pentru studenții grăbiți și puțin mahmuri.

Mâncați responsabil supe instant. Cunoașteți-vă limitele!

[editoare ulterioară]

La recomandarea unor cunoscători în supă la plic, am testat aseară Vifon și a fost foarte bună. Chiar te păcălea să crezi ca e de fapt pui in ea. Fideaua a fost în schimb mai puțină sau așa mi-a lăsat impresia. Cred că e din cauză că e singura supă care îți zice să folosești 400 ml de apă în loc de 300-350 cât recomandă restul. Eu aș recomanda să se folosească mai puțină apa ca să găsești fideaua mai compactă. Overall - parcă tot Rollton-ul mi-a plăcut mai mult.

Comentarii

Postări Populare

Fântâna de mici pentru că în viață e bine să te mai și distrezi

Inițial nu doream să scriu despre asta, dar am văzut la Radu două comentarii care sunt cumva chintesența tradiționalismului românesc referitor la cum ar trebui să fie o nuntă. Ai acolo frumos o listă pe care trebuie să o bifezi ca să fie bine, iar dacă te abați cât de puțin de la lista respectivă riști să ai pe cineva care automat o să comenteze ceva.

La nunta noastră am vrut să ne abatem de la niște ritualuri în care nu ne regăseam - unul dintre ele fiind numărul exagerat de feluri de mâncare care te încătușează pe scaun cu orele, iar altul fiind lipsa asta de personalizare a unui eveniment major din viață. Dacă pe primul l-am rezolvat ușor cu un bufet suedez cu de toate pentru toți, al doilea a fost puțin mai dificil de implementat.

Dificil, dar nu imposibil.

Daria și-a pus amprenta prin desenarea meniurilor, table mat-urilor, mărturiilor și a numerelor de pe mese, iar eu prin asamblarea și executarea a 8-ei minuni a lumii: fântâna de mici. Deja simt așa niște sprâncene ridicate un…

Strongbow - de ceva vreme lansata si la noi in 3 sortimente

Lansarea efectiva a fost acum vreo 3-4 saptamani, dar am evitat sa scriu despre asta inainte sa o localizez offline intr-un supermarket. Oho si cat de greu a fost sa fac asta. Am vanat in Carrefour-ul si Mega Image-ul de la Piata Unirii de parca viata mea depindea de asta.

Cred ca m-ati vazut p-acolo. Cu ochii mijiti, eram cel nehotarat la raionul de beri de import. Ocazional faceam 13-14 si pe la cele cu arome si chiar pe la sucuri - de unde sa stiu unde naiba ar pune ei cidrul (mai are rost sa zic si de mere?).

Gata cu panica! intr-un tarziu au bagat si la mine in cartier cidru Strongbow.


Ce as putea sa zic despre Strongbow? Este un hard cider (4.5% alcool) si la noi in tara vine in trei variante: gold apple, red berries si elderflower. Gold e cel clasic de care probabil ai mai baut prin irish pub-uri, cel de soc nu este pentru toata lumea datorita aromei puternice, iar cel de fructe de padure pare o varianta mai domolita a unui Framboise.

Dupa ce am testat intensiv toate variantele…

Garmin Fenix 5 Plus de acum 4 zile și în România

Acum câteva zile mă cheamă cei de la Garmin la un eveniment de lansare. Le zic din start că deși sunt fan, mai bine nu vin pentru că mă apucă salivarea pe acolo la vreun ceas de 500 de euro pe care nu o să îl cumpăr doar pentru plimbatul câinelui p-afară. Mi-au zis că e ok, pot să vin pentru că ăsta nou e în jur de 700 de euro. Aaaah. Păi de ce n-ai spus așa băiatule.

Ajuns acolo, primul lucru care m-a impresionat a fost că 8 din 10 invitați aveau un model Garmin la mână. Brusc m-am simțit ca într-un cult, iar eu eram cel mai sărac de acolo cu Vivofit-ul meu de doar 100 de euro. M-am îmbărbătat rapid și m-am uitat pe la noile modele.

N-arată rău, iar cel galben chiar pot spune că mi-a făcut cu ochiul.

Noile Garmin Fenix 5 Plus au ca noutăți un mod de plată contactless, stocare de muzică direct în ceas și un program de aclimatizare la mari înălțimi. Asta pe lângă toate celelalte dotări de pe variantele precedente: notificări de pe telefon, GPS, hărți, busolă, altimetru, accelerometru,…