Art Safari 2016 în 6 imagini (aproape) reprezentativeNici nu s-a ├«ncheiat bine a 3-a zi de Art Safari c─â sar ╚Öi eu cu doua trei idei aruncate la repezeal─â pe blog. Prima este c─â am fost surprins pl─âcut s─â stau la coad─â pentru a intra la doar 7 minute dup─â ce se deschisese ├«n aceast─â zi de duminic─â. Eram doar vreo 30 de amatori, dar este oricum impresionant -  mai ales c─â biletul era 50 de lei pe zi la fa╚Ťa locului.


Al doilea lucru nu pot spune c─â este o surpriz─â mare, dar cel pu╚Ťin ├«n prima parte a zilei media de v├órst─â era undeva peste 40 de ani. Profesori de art─â, intelectuali, pensionari ├«n c─âutarea unei gratuit─â╚Ťi, nu ╚Ötiu. To╚Ťi erau la Art Safari ╚Öi priveau cu aceea╚Öi sete dadaismele expuse. ├Äntre noi fie vorba pe zona asta era o diferen╚Ťa de la cer la p─âm├ónt ├«ntre exponatele arti╚Ötilor str─âini ╚Öi cei autohtoni. Nu prea am ├«n╚Ťeles noi cum trebuie curentul ─âsta.


╚śi pentru c─â tot am ajuns la capitolul #oareceavruts─âzic─âartistul, o bun─â parte din cele 7000 de exponate erau mediocre cel mult, iar o categorie aparte din astea erau pur ╚Öi simplu mizerii. Prea mult─â metafor─â ╚Öi poveste de fundal necesar─â pentru a explica ce a vrut artistul s─â spun─â.


Nu sunt expert, dar cred c─â arta trebuie s─â fac─â ceva ├«n tine s─â vibreze. Chiar dac─â nu ne ├«n╚Ťelegem pe aceea╚Öi limb─â, aceea╚Öi oper─â de art─â ar trebui s─â ne inspire acela╚Öi lucru. S─â sim╚Ťim ╚Öi s─â tr─âim acela╚Öi lucru. Fapt care nu se ├«nt├ómpla cu piesele expuse ├«n camerele ├«ngr─âm─âdite. Lucruri aruncate la ├«nt├ómplare pe o p├ónz─â nu ├«nseamn─â art─â. Visul t─âu de asear─â nu este art─â ╚Öi ├«n niciun caz nu merit─â 1600 de euro.


Cu toate astea am g─âsit ╚Öi lucr─âri care mi-au pl─âcut ╚Öi ├«ntr-un mod fascinant au fost mai mult din zona contemporan─â sau mai bine spus din zona de street art (un exemplu e ├«n imaginea de mai sus). Dar am vorbit prea mult despre exponate ├«n sine ╚Öi prea pu╚Ťin despre oameni ╚Öi locul ├«n sine.

Este fascinant cum ├«n anumite camere eram p─âlit de un miros RATB-istic de transpira╚Ťie ├«n condi╚Ťiile ├«n care biletul nu era neap─ârat ieftin. Mul╚Ťi gur─â casc─â (categorie la care m─â ├«ncadrez ╚Öi eu cu succes) ╚Öi multe habarniste selfiste. E cool s─â mergi la #artsafari2016! Uita╚Ťi-v─â pe hashtag dac─â nu m─â crede╚Ťi.


├Änchei cu o mirare/observa╚Ťie. Probabil cel mai valoros exponat pentru noi ca popor e br├óncu╚Öiul din imaginea de mai sus, dar cu toate astea cred c─â bucata de art─â care a st├órnit cel mai pu╚Ťin interes. Situat fix la intrare, mul╚Ťimea de oameni se bulucea spre sc─âri c─âtre etajele superioare. Nimeni nu ├«i acorda importan╚Ť─â ╚Öi nimeni nu citea ce scria pe buc─â╚Ťica mult prea mic─â de h├órtie. Dovad─â st─â ╚Öi num─ârul de men╚Ťiuni pe hashtag. Sau Br├óncu╚Öi nu mai e pe val acu?

Oricum. O s─â sune ciudat ca concluzie la ce am scris p├ón─â acum, dar mi-a pl─âcut la Art Safari 2016. Mult prea multe exponate pentru a le acorda aten╚Ťia pe care o doream, nu pe cea pe care o meritau, dar ├«ntreaga experien╚Ť─â a fost pl─âcut─â. M─âcar din snobismul pe care pot s─â ├«l afi╚Öez ulterior ╚Öi tot merita s─â vin la Art Safari ╚Öi s─â ar─ât cu degetul poporul nesp─âlat care se ├«ngr─âm─âdea azi pe la pr├ónz ├«n Palatul Dacia (aparent cl─âdirea aia din Centrul Vechi a╚Öa se nume╚Öte).

Comentarii

Postări populare în ultima lună

manolo si jean acesti miki alexandrescu de la eurosport

Lansare: Bere Haiduc de la PENNY Market la 2 lei doza