Fix când mă gândeam că moare Blogspot-ul... bum template-uri noi


Îmi doream să dau un titlu mai senzațional, ceva a la un tabloid de succes, dar mi-am dat seama că în realitate nu interesează pe nimeni. Cine naiba își mai face blog pe Blogger sau Blogspot cum mai este cunoscut? Toți sunt pe servere proprii, hosting de o bere pe lună și toate astea. Ultimii bloggeri stau pe soluții gratuite și cu un viitor incert.

Ca în orice relație abuzivă, mi-a fost frică să fug de Blogger. Dacă mă bate și mă penalizează în căutări? Dacă îmi scade page rank-ul? Mai există page rank? Nici nu contează. Am rămas alături de el de aproape 12 ani. Ca să fiu sincer, mai mult din comoditate. Făcea cam tot ce aveam nevoie fără bătaie de cap.

La început a fost mai greu că el e urâțel de felul lui, dar cu 10 dolari rezolvi și problema asta la niște băieți vietnamezi care abia înțeleg engleză. Reușesc să facă minuni. Un fel de cremă anti rid din reclame, doar că invers. În loc să îți ia 10 ani, te propulsează 10 ani în viitor și te aduce la nivelul actual de cum ar trebui să arate un blog.

Eh, dar chiar și după 12 ani te mai poate surprinde. Fix în momentul în care mă gândeam că se dă stingerea, doar 6 postări pe blogul oficial în ultimul an, vin niște ingineri aiuriți de la Google și aprind nițel lumina oferind 4 template-uri moderne.

Cred cu sinceritate că au pierdut un pariu intern și au trebuit să facă asta într-un weekend, dar tot răul lor spre binele nostru - sau mai bine spus al meu. Nu de alta, dar nu mai știu pe nimeni pe platforma Blogger.

Oricum, am renunțat la template-ul vietnamez de dinainte și am trecut pe unul din cele oficiale. Altceva, nu? Cam simplist și fonturile nițel cam mari, dar pe telefoane și tablete se vede țais. Se încarcă repede și cam asta e tot ce mă interesează în acest moment la un template.

Cele 4 template-uri au fost primite cu răsunet în comunitatea bloggerilor de pe Blogspot, mărturie stau cele 84 de comentarii la postul de pe blogul oficial care le anunța. #nebunie

De fapt întreaga surpriză din această însemnare e că Blogger încă n-a murit și cineva și-a mai pierdut timpul să facă ceva pentru el. Bine! M-a convins. Mai rămân un an să văd ce se întâmplă.

Comentarii

  1. Eu inca mai am blogspot si wp. Le folosesc pe ambele din doua motive: blogger e de foarte multa vreme, wp are teme mai fainute. Asta pana ma dedic doar domeniului. Partea buna la platformele astea gratuite este aceea ca n-am avut probleme niciodata, fata de multe istorioare patite de detinatorii de domenii.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Depinde și cât plătești. Cu cât ești mai dedicat cu atât lucrurile stau mai bine, dar sunt de acord cu ceea ce ai zis. Cât timp blogging-ul e de fun, poți să stai liniștit pe o platformă gratuită.

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare în ultima lună

Lansare: Bere Haiduc de la PENNY Market la 2 lei doza

viteza medie in oras .... 10km/h

Generator de nume de cocalari!