Treceți la conținutul principal

Bartender România - Gala!

Bartender Romania - Gala!

Despre Bartender România am povestit puțin într-un articol mai vechi și voi rezuma cumva ce am scris că unii oameni sunt leneși: este un reality show cu experți în mixologie pentru că nu pot să le spun barmani. În primul rând pentru că sunt mai bine îmbrăcați și au un talent vast superior de a amesteca băuturi în licori delicioase, fața de un barman obișnuit.

Eh. Aseară a fost finala proiectului ce a durat aproape un an și am fost și eu prezent acolo. Chiar dacă primele poze lasă impresia că am spionat din exterior, m-au primit așa average cum eram îmbrăcat.

Bartender Romania - Gala!

Odată intrat, m-am simțit ca la o veritabilă petrecere demnă de orice spion britanic cu prefix scurt din 3 cifre. Domnișoare îmbrăcate în rochii de seară ce te scanau rapid și decideau imediat dacă te vor băga sau nu în seamă, domni la patru ace ce erau preocupați de a vorbi business în cuvinte codate și experți în mixologie care abia așteptau să le ceri ceva care să îi pună în încurcătură - măcar așa de ochii lumii.

N-am fost eu ăla care să îi pună în dificultate, sunt un băiat simplu care apreciază ginul tonic reinterpretat cu mango. Cu toate astea, am zăbovit preț de câteva ore printre acest high class bucureștean de party-uri selecte.

Bartender Romania - Gala!

Atmosfera a fost destul de statică. Grupulețele cu greu s-au intersectat unul cu altul, iar de dans pe acordurile muzicale nici n-a fost vorba, deși trebuie să recunosc că după vreo două gin-uri m-aș fi făcut puțin de râs cu mișcarile mele Expirat 2005.

Toată acțiunea s-a întâmplat pe scenă unde cei 5 barmarni din imaginea de mai sus s-au întrecut în a crea ceva inedit și special pentru cei 3 jurați internaționali. Jurați de care eu personal n-am auzit, dar care au făcut sala să șușotească în momentul anunțării lor.

Până la urmă Claudiu Mnerau i-a impresionat și a fost desemnat câștigătorul Bartender România.

Bartender Romania - Gala!

Ce voiam să zic este că poate să fie interesant să mai iei din când o doză de high class că să știi ce se întâmplă pe acolo. Ca să fiu sincer, nu este genul meu de distracție. Puțin cam prea static și prea mult pe bisericuțe.

Eu sunt mai de la țară puțin și toată atmosfera asta festivă cu oameni parcă desprinși de pe coperțile glamourului nu mi se potrivește - și asta poate să confirme orice mă cunoaște și vede că mă îmbrac ca skater boy bătrân în mizerie.

Bartender Romania - Gala!

Cu toate astea, zona asta de mixologie este una care vorbește pe limba mea. Și îmi vorbește din ce în ce mai suav cu cât experimentez mai mult. Nu știu dacă am făcut pe careva curios, dar zic să experimentați pe viu ceea ce zic la Flair Angel sau digital pe contul Bartender România de vimeo unde sunt puse video-urile din reality show.

Bartender Romania - Gala!

Dar tot mai bine e să experimentezi pe viu. O dată, de două ori, de mai multe ori.

Comentarii

Populare în ultima săptămână

Lași bacșiș la Uber Eats? Foodpanda? Glovo?

Eu nu.

Până azi de dimineață credeam că asta e normalitatea serviciului. Pentru că de fapt de asta plătești taxa aia de livrare pentru a scăpa de căutat mărunt prin casă. Faci comanda, îți ajunge acasă, zici mulțumesc și gata.

Dar simt cum mă îngrop încet-încet. După ce că nu las bacșiș la serviciile astea ce au incluse taxe de livrare, atunci când las la alea cu livrare gratuită o fac sub forma a câtorva lei - cam 5% din comandă.

Îmi dau seama că sunt o persoană îngrozitoare, dar nu prea înțeleg de ce trebuie să recompensez pe cineva că și-a făcut treaba pentru care a fost plătit - direct din taxa de livrare sau din salariul pe care îl primește de la take away.

Înțeleg că dacă i-am complicat viața celui care livrează și implicit i-am mâncat mai mult timp decât necesita comanda este de obraz să recompensez timpul acela extra pe care l-a pierdut cu mine, dar altfel de ce i-aș lăsa bacșiș?

Ca să fiu sincer, până să îl văd pe Marius de la bucharestBIKEtraffic primind 5 lei la prima coma…

De unde îmi iau bere mai specială pentru acasă

Dacă ești și tu ca mine, câteodată vrei doar să ajungi acasă și să bei o bere mai specială. Ceva ce nu se găsește cu ușurință prin supermarket-uri. E bună și aia, dar de obicei marile lanțuri de supermarket-uri nu prea își schimbă portofoliu de beri locale/de import suficient de des încât să te surprindă ceva la raft.

Dacă ești din București ai mai multe opțiuni de locuri unde poți merge să cumperi bere artizanală, iar dacă nu ești o poți face online unde mai plătești ~20 de lei costul de livrare.

Cea mai variată ofertă cred că o găsești la The Beer Institute, un start-up al unor prieteni ce deja și-au deschis a doua locație în Agora Floreasca. Cred că le merge bine având în vedere că s-au extins la câteva luni după ce au deschis primul magazin în incinta Carrefour-ului de lângă Cambridge School of Bucharest de la Romană. Sunt foarte activi pe pagina de Facebook și nu cred că trece vreo săptămână fără să facă vreun eveniment pentru pasionații de bere artizanală.

Dacă ai poftă de ceva …

E 2019 și nu mai poți să faci conținut video prost

Nu zic că nu este ok să fii călcat de propria mașină pe muzica lui Drake sau să mănânci detergent, dar producția video a acestor experiențe trebuie să fie la un anumit nivel calitativ minim: iluminare bună, calitate HD, sunet decent, filmare stabilizată și un minim de editare/colorare.

Duse sunt zilele alea când putea să o arzi spartan cu un telefon, o filmare tremurată, sunet de canal și pixeli pe ecran aproape cât capul tău. Îmi pare rău. E 2019 și ștacheta a fost ridicată foarte sus de producătorii de conținut video din afară. Mai toate canalele serioase de tech filmează 8K cu RED-uri pentru a avea un conținut relevant din punct de vedere calitativ cât mai mult timp.

Pentru că degeaba ai tu cel mai informativ/distractiv video din lume dacă îmi sângerează ochii când mă uit la el. Și cumva oamenii și-au dat seama că dacă tot investesc timp în a crea conținut video, atunci trebuie să se asigure că acesta să aibă o durată de viață cât mai lungă.

Scriu rândurile astea ca urmare a unei …