Treceți la conținutul principal

Bartender România - Gala!

Bartender Romania - Gala!

Despre Bartender România am povestit puțin într-un articol mai vechi și voi rezuma cumva ce am scris că unii oameni sunt leneși: este un reality show cu experți în mixologie pentru că nu pot să le spun barmani. În primul rând pentru că sunt mai bine îmbrăcați și au un talent vast superior de a amesteca băuturi în licori delicioase, fața de un barman obișnuit.

Eh. Aseară a fost finala proiectului ce a durat aproape un an și am fost și eu prezent acolo. Chiar dacă primele poze lasă impresia că am spionat din exterior, m-au primit așa average cum eram îmbrăcat.

Bartender Romania - Gala!

Odată intrat, m-am simțit ca la o veritabilă petrecere demnă de orice spion britanic cu prefix scurt din 3 cifre. Domnișoare îmbrăcate în rochii de seară ce te scanau rapid și decideau imediat dacă te vor băga sau nu în seamă, domni la patru ace ce erau preocupați de a vorbi business în cuvinte codate și experți în mixologie care abia așteptau să le ceri ceva care să îi pună în încurcătură - măcar așa de ochii lumii.

N-am fost eu ăla care să îi pună în dificultate, sunt un băiat simplu care apreciază ginul tonic reinterpretat cu mango. Cu toate astea, am zăbovit preț de câteva ore printre acest high class bucureștean de party-uri selecte.

Bartender Romania - Gala!

Atmosfera a fost destul de statică. Grupulețele cu greu s-au intersectat unul cu altul, iar de dans pe acordurile muzicale nici n-a fost vorba, deși trebuie să recunosc că după vreo două gin-uri m-aș fi făcut puțin de râs cu mișcarile mele Expirat 2005.

Toată acțiunea s-a întâmplat pe scenă unde cei 5 barmarni din imaginea de mai sus s-au întrecut în a crea ceva inedit și special pentru cei 3 jurați internaționali. Jurați de care eu personal n-am auzit, dar care au făcut sala să șușotească în momentul anunțării lor.

Până la urmă Claudiu Mnerau i-a impresionat și a fost desemnat câștigătorul Bartender România.

Bartender Romania - Gala!

Ce voiam să zic este că poate să fie interesant să mai iei din când o doză de high class că să știi ce se întâmplă pe acolo. Ca să fiu sincer, nu este genul meu de distracție. Puțin cam prea static și prea mult pe bisericuțe.

Eu sunt mai de la țară puțin și toată atmosfera asta festivă cu oameni parcă desprinși de pe coperțile glamourului nu mi se potrivește - și asta poate să confirme orice mă cunoaște și vede că mă îmbrac ca skater boy bătrân în mizerie.

Bartender Romania - Gala!

Cu toate astea, zona asta de mixologie este una care vorbește pe limba mea. Și îmi vorbește din ce în ce mai suav cu cât experimentez mai mult. Nu știu dacă am făcut pe careva curios, dar zic să experimentați pe viu ceea ce zic la Flair Angel sau digital pe contul Bartender România de vimeo unde sunt puse video-urile din reality show.

Bartender Romania - Gala!

Dar tot mai bine e să experimentezi pe viu. O dată, de două ori, de mai multe ori.

Comentarii

Populare pe blog în ultima săptămână

Cel mai bun covrig din București

Este..

*drumroll*

covrigul cu multicereale de la simigeria Matei! /detaliu mai sus

În mod normal dacă eram pe Facebook aici s-ar fi oprit postarea, dar voi explica puțin dacă tot m-am încăpățânat să pun pe blog.

Recent am început să dau iama cu regularitate prin simigerii pentru că avem vreo 2 apostoli la o aruncătură de noul birou. Săptămâna asta n-a fost zi fără covrigi așa că am căpătat expertiza și autoritatea necesară să emit afirmații ca cea din titlu.

Repetați după mine.

Multi-motherfucka-cereale.

De cel puțin două ori mai bun ca cel cu semințe și e zece ori peste cel cu mac. De susan nici nu vorbesc pentru că ăla n-a fost niciodată altceva decât un compromis pentru cei care se sperie ușor de niște mac între dinți.

Pe bune! ăsta cu multicereale este suspect de bun pentru ceva e făcut industrial la fiecare colț de gură de metrou.

Sigur, am mâncat covrigi mai buni. Mai germani. Mai unși cu toate alifiile. Dar nici unul nu era făcut într-o simigerie de pe stradă. Și cu siguranță n…

Lași bacșiș la Uber Eats? Foodpanda? Glovo?

Eu nu.

Până azi de dimineață credeam că asta e normalitatea serviciului. Pentru că de fapt de asta plătești taxa aia de livrare pentru a scăpa de căutat mărunt prin casă. Faci comanda, îți ajunge acasă, zici mulțumesc și gata.

Dar simt cum mă îngrop încet-încet. După ce că nu las bacșiș la serviciile astea ce au incluse taxe de livrare, atunci când las la alea cu livrare gratuită o fac sub forma a câtorva lei - cam 5% din comandă.

Îmi dau seama că sunt o persoană îngrozitoare, dar nu prea înțeleg de ce trebuie să recompensez pe cineva că și-a făcut treaba pentru care a fost plătit - direct din taxa de livrare sau din salariul pe care îl primește de la take away.

Înțeleg că dacă i-am complicat viața celui care livrează și implicit i-am mâncat mai mult timp decât necesita comanda este de obraz să recompensez timpul acela extra pe care l-a pierdut cu mine, dar altfel de ce i-aș lăsa bacșiș?

Ca să fiu sincer, până să îl văd pe Marius de la bucharestBIKEtraffic primind 5 lei la prima coma…

Brunch în București: RePlace din Cotroceni

Pentru că de când avem bestia mică simțeam că ne-am cam auto-izolat în proximitatea casei, împreună cu mândra am decis să facem ce fac toți oamenii de 30ish de ani prin seriale: să pună bazele unei tradiții în jurul brunchului de duminică cu prietenii.

Zis și făcut, iar duminica trecută ne-am strâns pe la 11:30 la RePlace în Cotroceni (maps) să punem bazele acestei tradiții culinaro-hipstărești. Cred că eram primii lor clienți pe ziua respectivă așa că ne-am putut alege cea mai bună masă din cele 5 pe care mica terasă din spate o are.

Locul e de un chillax contagios și e lesne de înțeles de ce oamenii l-au votat pe pagina celor de la Guerrilla ca fiind cea mai frumoasă terasă din București. În plus, se poate vedea și în poză liga înaltă de hipsterism în care joacă: nici nu au pahare de bere pentru berea la doză pe care o servesc.

Cumva n-ar trebui să nu fiu prea critic cu ei pentru că la origini sunt o cafenea, dar le-am trecut de două ori pragul și de fiecare dată nu aveau fix berea…