Treceți la conținutul principal

Condimental de Calif vis a vis de Camera de Comerț

Condimental de Calif vis a vis de Camera de Comerț
Condimental de Calif: Bulevardul Mărăsești nr 100

Când sfânta treime a rotisorului din Centrul Vechi s-a destrămat, atunci când Calif și Divan și-au luat tălpășița că erau în clădiri cu risc seismic, am trăit o adevărată dramă. Unde îmi voi rezolva eu poftele nocturne? Mai ales că și Dristorul de la Budapesta a făcut ceva pași spre Tineretului.

Cumva parcă toți s-au vorbit și m-au părăsit. Am mai încercat eu din când în când să îi mai vizitez pe la Iancului, Romană și Tineretului, dar de multe ori era peste mână. Trebuia să mă duc special pentru ei în zona aia, lucru care cam știrbea din pofta ad hoc a kebabului.

 Soarele a venit și pe strada mea. Acum vreo săptămână am văzut un Condimental de Calif la 2-3 minute de mine și n-am știut de unde să îl apuc că era închis și nu părea să fie operațional încă. Norocul mi-a surâs ca aseară să îl găsesc deschis și i-am trecut pragul cu emoția unul prichindel în prima zi de școală.

Condimental de Calif vis a vis de Camera de Comerț

Am luat un Dill Kebab de vită, un Kebun și o limonadă. Un ce? Un Kebun - chestia din poza de mai sus: pui, humus, tahina și tabbouleh. Kebun care a fost excelent și ușor pentru genul ăsta de locuri. Mai că aproape am regretat că nu mi-am luat eu asta, dar nici cu clasicul dill kebab de vită nu mi-a fost rușine. Îmi cam era dor de el.  În total 34 de lei dacă nu mă înșeală memoria. Fix același preț ca și la celelalte Calif-uri.

Condimental de Calif vis a vis de Camera de Comerț

Totul sună prea bine ca să fie adevărat: Calif la 2-3 minute de Piața Unirii, fără cozi și cu servire rapidă, cu aceleași prețuri. Eh. Nu e chiar așa. O să vă zic o chestie care o să vă dea cu virgulă.

Programul de funcționare, cel puțin în acest moment, este de luni până vineri între orele 11:30-20:00.

Bum!

S-a dus kebabul luat la trei dimineața după ce pleci din club.

Condimental de Calif vis a vis de Camera de Comerț

Din cum e gândit meniul și ce program are, locul pare să fie mai mult gândit pentru corporatiști decât pentru bețivani: Kebunul este cu succes o masă de prânz ușoară care nu îți dă roșeață în obraji când îți scapă o râgâitură discretă în timpul ședinței.

Eu o să îl iubesc chiar și așa cu defectul ăsta al lui de a închide la ora 20, dar doar odată pe săptămână #maxim!

Comentarii

  1. Mancat aseara, facut rau dimineata

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mănâncă și tu mai puțin :)

      Dar serios acum vorbind, mați am mâncat și eu și prietena mea (în jur de 7pm) și totul a fost ok. Poate ai o slăbiciune la un ingredient.

      Ștergere
  2. Si eu si sotia, amandoi ne-am resimtit. Am luat Dil de pui (normal, nu maxi)
    Nu m-au intrebat dulce-picant, ceapa, nimic. Le-au scos de sub tejghea si mi le-au dat.
    Dezamagitor

    RăspundețiȘtergere
  3. Mi-a fost rau doar ca am gustat din preparat. Mancare sanatoasa cu carne,cartofi si maioneza,indiferent cum ar fi gatite ?Retete ale nutritionistilor ,care sunt acestia ? Totul lasa de dorit : preparate,personal.atitudine,curatenie,groaznic !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Înseamnă că eu am standarde mai scăzute :) Nu știu prin ce alte șaormerii mergi de sunt la ani lumină de ce se întâmplă la Calif, dar aș vrea să știu și eu. Cât despre rău doar că ai gustat - eu zic să te adresezi protecției consumatorului că e o problemă serioasă. Dacă sunt vinovați să plătească pentru asta.

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Populare în ultima săptămână

Lași bacșiș la Uber Eats? Foodpanda? Glovo?

Eu nu.

Până azi de dimineață credeam că asta e normalitatea serviciului. Pentru că de fapt de asta plătești taxa aia de livrare pentru a scăpa de căutat mărunt prin casă. Faci comanda, îți ajunge acasă, zici mulțumesc și gata.

Dar simt cum mă îngrop încet-încet. După ce că nu las bacșiș la serviciile astea ce au incluse taxe de livrare, atunci când las la alea cu livrare gratuită o fac sub forma a câtorva lei - cam 5% din comandă.

Îmi dau seama că sunt o persoană îngrozitoare, dar nu prea înțeleg de ce trebuie să recompensez pe cineva că și-a făcut treaba pentru care a fost plătit - direct din taxa de livrare sau din salariul pe care îl primește de la take away.

Înțeleg că dacă i-am complicat viața celui care livrează și implicit i-am mâncat mai mult timp decât necesita comanda este de obraz să recompensez timpul acela extra pe care l-a pierdut cu mine, dar altfel de ce i-aș lăsa bacșiș?

Ca să fiu sincer, până să îl văd pe Marius de la bucharestBIKEtraffic primind 5 lei la prima coma…

De unde îmi iau bere mai specială pentru acasă

Dacă ești și tu ca mine, câteodată vrei doar să ajungi acasă și să bei o bere mai specială. Ceva ce nu se găsește cu ușurință prin supermarket-uri. E bună și aia, dar de obicei marile lanțuri de supermarket-uri nu prea își schimbă portofoliu de beri locale/de import suficient de des încât să te surprindă ceva la raft.

Dacă ești din București ai mai multe opțiuni de locuri unde poți merge să cumperi bere artizanală, iar dacă nu ești o poți face online unde mai plătești ~20 de lei costul de livrare.

Cea mai variată ofertă cred că o găsești la The Beer Institute, un start-up al unor prieteni ce deja și-au deschis a doua locație în Agora Floreasca. Cred că le merge bine având în vedere că s-au extins la câteva luni după ce au deschis primul magazin în incinta Carrefour-ului de lângă Cambridge School of Bucharest de la Romană. Sunt foarte activi pe pagina de Facebook și nu cred că trece vreo săptămână fără să facă vreun eveniment pentru pasionații de bere artizanală.

Dacă ai poftă de ceva …

E 2019 și nu mai poți să faci conținut video prost

Nu zic că nu este ok să fii călcat de propria mașină pe muzica lui Drake sau să mănânci detergent, dar producția video a acestor experiențe trebuie să fie la un anumit nivel calitativ minim: iluminare bună, calitate HD, sunet decent, filmare stabilizată și un minim de editare/colorare.

Duse sunt zilele alea când putea să o arzi spartan cu un telefon, o filmare tremurată, sunet de canal și pixeli pe ecran aproape cât capul tău. Îmi pare rău. E 2019 și ștacheta a fost ridicată foarte sus de producătorii de conținut video din afară. Mai toate canalele serioase de tech filmează 8K cu RED-uri pentru a avea un conținut relevant din punct de vedere calitativ cât mai mult timp.

Pentru că degeaba ai tu cel mai informativ/distractiv video din lume dacă îmi sângerează ochii când mă uit la el. Și cumva oamenii și-au dat seama că dacă tot investesc timp în a crea conținut video, atunci trebuie să se asigure că acesta să aibă o durată de viață cât mai lungă.

Scriu rândurile astea ca urmare a unei …