Treceți la conținutul principal

Condimental de Calif vis a vis de Camera de Comerț

Condimental de Calif vis a vis de Camera de Comerț
Condimental de Calif: Bulevardul Mărăsești nr 100

Când sfânta treime a rotisorului din Centrul Vechi s-a destrămat, atunci când Calif și Divan și-au luat tălpășița că erau în clădiri cu risc seismic, am trăit o adevărată dramă. Unde îmi voi rezolva eu poftele nocturne? Mai ales că și Dristorul de la Budapesta a făcut ceva pași spre Tineretului.

Cumva parcă toți s-au vorbit și m-au părăsit. Am mai încercat eu din când în când să îi mai vizitez pe la Iancului, Romană și Tineretului, dar de multe ori era peste mână. Trebuia să mă duc special pentru ei în zona aia, lucru care cam știrbea din pofta ad hoc a kebabului.

 Soarele a venit și pe strada mea. Acum vreo săptămână am văzut un Condimental de Calif la 2-3 minute de mine și n-am știut de unde să îl apuc că era închis și nu părea să fie operațional încă. Norocul mi-a surâs ca aseară să îl găsesc deschis și i-am trecut pragul cu emoția unul prichindel în prima zi de școală.

Condimental de Calif vis a vis de Camera de Comerț

Am luat un Dill Kebab de vită, un Kebun și o limonadă. Un ce? Un Kebun - chestia din poza de mai sus: pui, humus, tahina și tabbouleh. Kebun care a fost excelent și ușor pentru genul ăsta de locuri. Mai că aproape am regretat că nu mi-am luat eu asta, dar nici cu clasicul dill kebab de vită nu mi-a fost rușine. Îmi cam era dor de el.  În total 34 de lei dacă nu mă înșeală memoria. Fix același preț ca și la celelalte Calif-uri.

Condimental de Calif vis a vis de Camera de Comerț

Totul sună prea bine ca să fie adevărat: Calif la 2-3 minute de Piața Unirii, fără cozi și cu servire rapidă, cu aceleași prețuri. Eh. Nu e chiar așa. O să vă zic o chestie care o să vă dea cu virgulă.

Programul de funcționare, cel puțin în acest moment, este de luni până vineri între orele 11:30-20:00.

Bum!

S-a dus kebabul luat la trei dimineața după ce pleci din club.

Condimental de Calif vis a vis de Camera de Comerț

Din cum e gândit meniul și ce program are, locul pare să fie mai mult gândit pentru corporatiști decât pentru bețivani: Kebunul este cu succes o masă de prânz ușoară care nu îți dă roșeață în obraji când îți scapă o râgâitură discretă în timpul ședinței.

Eu o să îl iubesc chiar și așa cu defectul ăsta al lui de a închide la ora 20, dar doar odată pe săptămână #maxim!

Comentarii

  1. Mancat aseara, facut rau dimineata

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mănâncă și tu mai puțin :)

      Dar serios acum vorbind, mați am mâncat și eu și prietena mea (în jur de 7pm) și totul a fost ok. Poate ai o slăbiciune la un ingredient.

      Ștergere
  2. Si eu si sotia, amandoi ne-am resimtit. Am luat Dil de pui (normal, nu maxi)
    Nu m-au intrebat dulce-picant, ceapa, nimic. Le-au scos de sub tejghea si mi le-au dat.
    Dezamagitor

    RăspundețiȘtergere
  3. Mi-a fost rau doar ca am gustat din preparat. Mancare sanatoasa cu carne,cartofi si maioneza,indiferent cum ar fi gatite ?Retete ale nutritionistilor ,care sunt acestia ? Totul lasa de dorit : preparate,personal.atitudine,curatenie,groaznic !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Înseamnă că eu am standarde mai scăzute :) Nu știu prin ce alte șaormerii mergi de sunt la ani lumină de ce se întâmplă la Calif, dar aș vrea să știu și eu. Cât despre rău doar că ai gustat - eu zic să te adresezi protecției consumatorului că e o problemă serioasă. Dacă sunt vinovați să plătească pentru asta.

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Populare pe blog în ultima săptămână

Cele mai bune merdenele Facebook meetup

Ca un veritabil explorator culinar, sâmbătă dimineața îmi dădeam întâlnire cu niște prieteni în fața patiseriei cu cele mai bune merdenele din București.

Pontul îl primisem de la cineva de încredere pe zona asta de mâncare așa că tot ce a trebuit pentru a îmi convinge o prietenă însărcinată să vină a fost să zic „cea mai bună merdenea”.  Atât și deja aveam un plan ca a doua zi să ne vedem la 11 undeva pe la Piața Amzei.

Pe hârtie ne anunțaseră 6-7 temerari pentru acest merdenea-facebook-meet, dar până la urmă ne-am strâns doar vreo 4 temerari. Chiar și așa, pentru mine a fost o premieră aceasta degustare semi ad-hoc a street food-ului original: sfânta merdenea.



Patiseria cu pricina se numește Comteia și de fapt este un combo de patiserie cu magazin mixt specializat pe băutură modestă și țigări la bucată.

Pe cei mai slabi de înger probabil că bețivii pașnici din jur îi vor speria și vor traversa pe trotuarul de vis-a-vis, dar exploratorii adevărați sunt răsplătiți cu merdenele excelen…

Brunch în București: RePlace din Cotroceni

Pentru că de când avem bestia mică simțeam că ne-am cam auto-izolat în proximitatea casei, împreună cu mândra am decis să facem ce fac toți oamenii de 30ish de ani prin seriale: să pună bazele unei tradiții în jurul brunchului de duminică cu prietenii.

Zis și făcut, iar duminica trecută ne-am strâns pe la 11:30 la RePlace în Cotroceni (maps) să punem bazele acestei tradiții culinaro-hipstărești. Cred că eram primii lor clienți pe ziua respectivă așa că ne-am putut alege cea mai bună masă din cele 5 pe care mica terasă din spate o are.

Locul e de un chillax contagios și e lesne de înțeles de ce oamenii l-au votat pe pagina celor de la Guerrilla ca fiind cea mai frumoasă terasă din București. În plus, se poate vedea și în poză liga înaltă de hipsterism în care joacă: nici nu au pahare de bere pentru berea la doză pe care o servesc.

Cumva n-ar trebui să nu fiu prea critic cu ei pentru că la origini sunt o cafenea, dar le-am trecut de două ori pragul și de fiecare dată nu aveau fix berea…

Lași bacșiș la Uber Eats? Foodpanda? Glovo?

Eu nu.

Până azi de dimineață credeam că asta e normalitatea serviciului. Pentru că de fapt de asta plătești taxa aia de livrare pentru a scăpa de căutat mărunt prin casă. Faci comanda, îți ajunge acasă, zici mulțumesc și gata.

Dar simt cum mă îngrop încet-încet. După ce că nu las bacșiș la serviciile astea ce au incluse taxe de livrare, atunci când las la alea cu livrare gratuită o fac sub forma a câtorva lei - cam 5% din comandă.

Îmi dau seama că sunt o persoană îngrozitoare, dar nu prea înțeleg de ce trebuie să recompensez pe cineva că și-a făcut treaba pentru care a fost plătit - direct din taxa de livrare sau din salariul pe care îl primește de la take away.

Înțeleg că dacă i-am complicat viața celui care livrează și implicit i-am mâncat mai mult timp decât necesita comanda este de obraz să recompensez timpul acela extra pe care l-a pierdut cu mine, dar altfel de ce i-aș lăsa bacșiș?

Ca să fiu sincer, până să îl văd pe Marius de la bucharestBIKEtraffic primind 5 lei la prima coma…